سه شنبه, ۱۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 4 February, 2025
مجله ویستا

آشنایی با خواص سبزی های بهاری


آشنایی با خواص سبزی های بهاری

● نخودفرنگی
نخودفرنگی دارای مقدار فراوانی الیاف گیاهی (فیبر) ویتامین A، B و C است و چون چربی ندارد، یک ماده غذایی ضدسرطان محسوب می شود. نخودفرنگی میزان قند خون را متعادل می کند …

نخودفرنگی

نخودفرنگی دارای مقدار فراوانی الیاف گیاهی (فیبر) ویتامین A، B و C است و چون چربی ندارد، یک ماده غذایی ضدسرطان محسوب می شود. نخودفرنگی میزان قند خون را متعادل می کند و فشار خون را کاهش می دهد. این ماده غذایی هنگام ضعف، سستی عمومی، کم خونی و بروز ناراحتی ناشی از خستگی و بی حالی، بسیار مفید است.بیماران مبتلا به هر نوع اختلالات خونی می توانند نخودسبز آب پز بخورند و از خواص و فواید آن بهره مند شوند.نخودسبز سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی است و می توان از آن برای بهبود بیمارانی که دچار کمبود ویتامین و ضعف عمومی هستند، استفاده کرد.

مرزه

مرزه یکی از سبزی های بسیار مفید فصل بهار است. این سبزی از گیاهان خانواده نعناع به شمار می رود. مرزه جزو سبزی های خوراکی است که به صورت خام و پخته در غذاها مصرف می شود. مرزه چاشنی خوبی برای غذاهای گوشتی به خصوص ماهی محسوب می شود و دارای خواص ضدمیکروبی و یک ضدعفونی کننده قوی است که برای معالجه اسهال بسیار مناسب است.مرزه خواص ضدالتهابی و ضد درد دارد و برای درمان دردهای عصبی به کار می رود و باعث تقویت معده می شود و در رفع زخم معده و روده موثر است. مصرف مداوم مرزه باعث کاهش چربی خون می شود هم چنین این سبزی بهاری خاصیت ضدانعقادی دارد و زمان انعقاد خون را طولانی تر می کند.مصرف مرزه هضم غذا را آسان می کند و نفخ و التهابات شکم را برطرف می سازد. مرزه به عنوان ضد خارش پوست، کهیر، آلرژی و رفع اگزما به کار می رود هم چنین برای استعمال خارجی و تسکین دردهای روماتیسمی مورد استفاده قرار می گیرد.استفاده از مرزه کرم های معده و روده را دفع می کند. در سوءهاضمه، یرقان و در رفع اسهال های حاد و مزمن اثرات موثری دارد. هم چنین از آن در درمان کودکان مبتلا به راشیتیسم استفاده می شود.

باقلا

در باقلای تازه و سبز، به طور تقریبی ۸۰ درصد آب، ۴/۵ درصد پروتئین و ۳/۷ درصد مواد نشاسته ای و حدود ۷/۰ درصد مواد معدنی وجود دارد باقلا از غنی ترین منابع پروتئینی گیاهی است و خوردن آن به شکل خام و سبز در بعضی افراد حساس که کمبود نوعی آنزیم دارند، سبب پیدایش بیماری به نام فاویسم می شود.باقلا، حاوی ویتامین های A، B، C و املاح مفیدی از جمله آهک، فسفر، آهن و غیره است به همین دلیل در گروه خوراکی های خون ساز قرار دارد و مغز استخوان ها را نیز تقویت می کند.برای افرادی که دوره نقاهت را به سر می برند باقلا اثری نیروبخش دارد و در مبتلایان به برونشیت ایجاد خلط می کند. هم چنین باقلا کلیه ها را تقویت می کند، به ریه ها نیرو می بخشد و سلول های مغز را فعال می کند.