چهارشنبه, ۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 22 January, 2025
تأثیر امور معنوی و عاطفی بر جسم
درد عشق
علامه معقول و منقول و استاد عشق و شهود، آیت الله حسن زاده آملی در درس خویش می فرمود که عشق از واژه عشقه گرفته شده است که به معنای پیچک است. پیچک گیاهی است که به دور اصل خود می چسبد و آن را تکیه گاه خود قرار می دهد و رشد و نمو می کند و غذای خود را نیز با ریشه های بسیاری که در درخت اصلی فرو می کند به دست می آورد.
وی هم چنین می گفت که خشم و غضب برخاسته از آتش دوزخ است که هفتاد بار آن را فرو کاسته اند تا به شکل خشم در آدمی خود را نشان دهد. از این رو هنگامی که انسان خشمگین می شود خونش به جوش می آید و می سوزد و تباه می گردد. به این معنا که روح در جسم و جسم در روح اثر می گذارد و آثار آن، هر یک در دیگری به چشم می آید. امر روحی و روانی موجب می شود تا جسم تحلیل رود و امری جسمی می تواند روح و روان را افسرده و حتی به جنون و دیوانگی بکشاند.
درباره استاد عرفان انصاری همدانی که از شاگردان استاد قاضی طباطبایی استاد کل بسیاری از انسان های وارسته ای چون علامه طباطبایی، هاشم زاده آملی و بهجت و کشمیری و ده ها شخصیت برجسته دیگر بوده و در گلزار علی بن جعفر(ع) قم دفن است می نویسند:
وی را در اواخر عمر به خاطر دردی به بیمارستانی می برند. پزشک درمان گر و حاذقی را به بالین وی می برند. پزشک لازم می بیند که قلب را جراحی کند و بشکافد. پس از آن که درمان و معالجه انجام می شود. پزشک نزد پسر علامه انصاری همدانی می آید و می پرسد که ایشان در جوانی عاشق کسی شده که به وصال وی نرسیده است؟
پسر می پرسد: چه شده که چنین پرسشی می کنی؟
پاسخ می شنود: چون هنگامی که قلبش را درآوردم تا درمان کنم دیدم همانند دلی بود که در اثر آتش، کباب و سوخته شده باشد. به نظرم گرفتار عشقی شده و به دلیل عدم وصالش چنین دل سوخته داشته است.
پسر علامه موضوع را با پدر در میان می گذارد و علامه انصاری همدانی می فرماید: پزشک حاذق و ماهری بوده ولی نفهمید که این دل سوختگی من از کجاست؟
تأثیر امور معنوی بر جسم و امور مادی
تحقیقات و پژوهش های بالینی بسیاری این مطلب را نشان داده است که امور معنوی در امور مادی و جسمی چنین تأثیر شگفتی می گذارد.
بررسی های جدید پزشکان نشان داده که استرس و واکنش های تند عصبی، کشنده است؛ چنان که تنها زیستن، مرگبار است و از دست دادن یک فرد محبوب به معنای واقعی کلمه «قلب» را می شکند، گرچه هر چیزی به مقدار متعادلش خوب است، اما در مورد عشق این قضیه را نمی توان صادق دانست.
دانشمندان می گویند داشتن یک رابطه عاشقانه سالم برای قلب خوب است، این امر ممکن است به این دلیل باشد که افرادی که روابط سالمی با همسرشان دارند و کمتر سیگار می کشند، از لحاظ جسمی فعال تر هستند و زندگی شان یک ساختار اجتماعی کاملا تکامل یافته دارد. به گفته پژوهشگران افرادی که دارای چنین رابطه ای هستند، ممکن است دچار تغییرات عصبی- هورمونی شوند که اثرات مثبتی برروی بدن از جمله دستگاه قلبی- عروقی می گذارد.
میزان برخی از هورمون ها در بدن بسته به میزان استرس و اضطراب فرد متفاوت است.
تعارض یا منفی گرایی در یک رابطه خطرناک و پرتنش ابتلا به بیماری های عروق کورونر قلب را می افزاید.
در یک بررسی که بنیاد قلب و سکته مغزی کانادا انجام داده مشخص شد افرادی که دارای روابط ناشاد با همسرشان هستند، هنگامی که با او هستند، به طور مداوم فشار خونشان بالا است.
در حالی که افراد مبتلا به بیماری فشارخون بالا که رابطه ای عاشقانه و حمایت کننده با همسرشان دارند، هنگام بودن به همراه او با کاهش فشار خون مواجه می شوند. البته انواع مختلفی از روابط عاشقانه وجود دارد. اما به گفته پژوهش گران مجموعه اطلاعات علمی حاکی از آن است که درگیربودن در هر نوع رابطه سالم و صمیمانه، ممکن است تاثیرات مثبت بسیاری بر سلامت داشته باشد.
حسن خلیلی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست