جمعه, ۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 24 January, 2025
بدن سوراخ سوراخ
سوراخ کردن بدن و گذراندن حلقه یا جواهر از آن یکی از اقدامات شایع در غرب بویژه نزد جوانان است که با سوراخ کردن گوش و حلقه در آن آغاز و بتدریج دامنه وسیع یافته است که تا سوراخکردن زبان و بینی، ناف و... رفته است و عبارت پیرسینگ یا همان سوراخ کردن پوست و نصب اشیاء تزیینی در این سوراخ عمل رایجی تلقی میشود. عملی که میتواند سلامت فرد و حتی زیبایی او را نیز به خطر بیاندازد.
بیشتر لوازم تزیینی مورد استفاده در سوراخ کردن بدن شامل حلقههای کوچک، گل میخ و زنجیرهای کوتاه است. جنس این زیورآلات معمولا از طلا، تیتانیوم، پلاتین، نیوبیوم یا فولاد زنگنزن است گاهی نیز از آلیاژهای مختلف استفاده میشود. نگینها و سنگهای قیمتی نیز از دیگر وسایل مورد استفاده است که البته در همه جا کاربرد ندارند. پلاستیکهای سخت مانند آکرلیک یا لوسیت هم در ساخت این لوازم استفاده میشوند.
۱۰ عارضه خطرناک
پیرسینگ یکی از خطرناکترین کارهای بشر برای جلب توجه یا زیبایی است. عوارض تنها برخی از مشکلاتی است که در اثر این عمل بوجود میآید.
۱) گاهی پس از پیرسینگ بدن دچار عوارض عمومی غیر اختصاصی میشود. خستگی، احساس ضعف، تب، سردرد، کاهش اشتها، تهوع و استفراغ، جوشهای پوستی، دردهای عضلانی و مفاصل، وجود خون در ادرار و زردی از جمله این علائم است.
۲) حساسیت یکی از شایعترین عوارض پیرسینگ است. برای کاهش حساسیت باید از طلای زرد یا سفید ۱۴ تا ۱۸ عیار، تیتانیوم، پلاتین یا از استیل مقاوم در مقابل زنگزدگی استفاده کرد. در برخی موارد نیز سودجویان برای پایین آوردن هزینه و کسب سود بیشتر، از فلزات دیگر یا همراه با ناخالصی استفاده میکنند که در این صورت عوارض شدیدی بوجود میآید.
۳) عفونت پوست یکی دیگر از عوارض پیرسینگ است که با قرمزی تورم، گرمی موضعی، درد و بزرگی غدد لنفاوی مشخص میشود. این عفونت گاهی به صورت عفونت موضعی پوست است و گاهی نیز بصورت عفونت گسترده بدن حتی عفونت قلب و شوک عفونی دیده میشود. در صورت رعایت نکردن استریلیزاسیون ابتلا به عفونت بسیار محتمل است. به علت احتمال ابتلا به عفونت قلبی سوراخ کردن بدن در کسانی که ناراحتی مادرزادی قلبی دارند اصلا توصیه نمیشود.
۴) ترمیم زخم معمولا همراه با بر جا گذاشتن اثر است، گاهی این اثر بجایمانده بزرگ یا بسیار بدمنظره میگردد. اگر زخم دچار عفونت شود تشکیل این جوشگاه بدمنظرهتر میشود. گاهی نیز به علت عفونت یا واکنش بدن در محل سوراخ کلویید تشکیل میگردد.
۵) اگر شنیدید کسی در اثر پیرسینگ سرطان گرفته است، زیاد تعجب نکنید. زیرا چندان غیرمنتظره نیست. تحریک مزمن و طولانیمدت پوست توسط آویزههای مورد استفاده میتواند به سرطان پوست منجر شود.
۶) انتقال هپاتیتB ،C یکی دیگر از عوارض خطرناک پیرسینگ است. انتقال این عفونت معمولا توسط لوازم غیراستیل از فرد بیمار به سالم رخ میدهد.
۷) عفونت خطرناک ایدز یکی از عوارض پیرسینگ است که البته به ندرت اتفاق میافتد. انتقال این عفونت همچون هپاتیت توسط لوازم غیر استیل از فرد بیمار به سالم رخ میدهد.
۸) پارگی گوش به دنبال تصادف، ورزشهای پر برخورد یا حتی نزاعهای خانوادگی یکی از شایعترین عوارض سوراخ کردن گوش است.
۹) لب یکی از محلهای پر طرفدار برای سوراخ کردن است. در سوراخ کردن لب چون جزء بافتهای بسیار پر خون بدن است، احتمال خونریزیهای سخت و التهاب و عفونت شدید وجود دارد.
۱۰) جدیترین خطر سوراخ کردن لب گذشته از خونریزی بلع تصادفی حلقه یا نگین بر اثر حادثه است که میتواند حتی منجر به انسداد تنفسی و خفگی شود.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست