یکشنبه, ۲۳ دی, ۱۴۰۳ / 12 January, 2025
چرا نظر استیون هاوكینگ تغییر كرد
اگر ما به روند تكامل نظریه ی سیاه چاله ها از سال ۱۹۱۵ كه اینشتین نظریه نسبیت را ارائه كرد تا سال ۲۰۰۴ كه هاوكینگ نظر خود را تغییر داد توجه كنیم به نكات و سئوالات جالبی برخورد می كنیم.
هاوكینگ نظر خود را در سال ۲۰۰۴ تغییر داد و اظهار داشت برخی اطلاعات از سیاه چاله ها خارج می شوند.
وی سی سال قبل از آن تاكید كرده بود كه اطلاعات از سیاه چاله ها خارج نمی شوند. احتمالاً برخی از مردم تصور می كنند كه نظریه ریسمانها یا نظریه نسبیت یا مكانیك كوانتوم هاوكینگ را واداشته تا نظر خود را تغییر دهد، در حالیكه چنین نیست .
حقیقت این است كه نظریه دو بیگ بنگ الهام بخش هاوكینگ بود تا نظر خود را تغییر دهد.
دكتر راج بالدویز Dr. Raj Baldev فرضیه خود را در سال ۲۰۰۳ تحت عنوان " دو بیگ بنگ جهان را آفرید" منتشر كرد و هاوگینگ ده ماه بعد نظر خود را در مورد سیاه چاله ها تغییر داد.
دكتر راج بلادو كیهان شناس هندی توضیح می دهد كه در سال ۱۹۱۵ اینشتین به تشریح این موضوع پرداخت كه ماده و انرژی فضا را انحنا می دهند و یك سال بعد شوارتس شیلد نظریه سیاه چاله ها را با استفاده از معادلات اینشتین بسط داد. در سال ۱۹۶۵ راجر پنروز نظریه جدیدی مطرح كرد كه طبق آن یك نقطه از فضا می تواند دارای چگالی بینهایت شود.
در سال ۱۹۶۷ جان ویلر به تجزیه و تحلیل این موضوع پرداخت كه چگونه یك ستاره به یك نقطه تكینگی فرو میریزد. درست دو سال بعد پنروز یك نظر جدید مطرح كرد كه طبق آن تكینگی در ورای افق حادثه مخفی می شود.
توصیح- افق حادثه مرز بین سیاه چاله و اطراف قابل رویت آن است. در سال ۱۹۷۳ هاوكینگ و ژاكوب بكنشتین به طراحی یك انتروپی پرداختند كه یك نمونه اندازه گیری اطلاعات درون سیاه چاله است. دو سال بعد هاوكینگ اظهار داشت كوانتوم مكانیك چنین پیش گویی می كند كه انرژی از داخل سیاه چاله می گریزد كه به تابش هاوكینگ معروف است.
نكته مهم در نظریه قبلی هاوكینگ به این مهم بر می گشت كه براساس مدل وی سیاهچاله نوعی تابش كه به نام تابش هاوكینگ معروف شده است را از خود بروز می دهد اما تمامی اطلاعاتی كه این تابش ممكن است به همراه خود از درون سیاه چاله به بیرون بیاورد، براثر خواص بنیادی سیاه چاله ها نابود می شود. این مسله با اصول مكانیك كوانتومی در تناقض آشكار بود.
در سال ۱۹۹۶ آندریو استرومینگر و كامران وفا با استفاده از نظریه ریسمانها به محاسبه ی انتروپی سیاه چاله ها پرداختند وبه همان جواب هاوكینگ رسیدند.
در سال ۲۰۰۴ فیزیكدانان با توجه به نظریه ریسمانها و كوانتوم مكانیك به محاسبه پرداختند و نشان دادند كه اطلاعات می تواند از سیاه چاله ها بگریزد و هاوكینگ نتیجه را پذیرفت.
دكتر راج بلادو می گوید :
من در نظریه " دو بیگ بنگ جهان را آفرید" یك فرمول برای سیاه چاله ها دادم كه گامهای بسیار بالاتری از تمام پیشگویی های فیزیكدانان و كیهان شناسان برداشته است. یك منظر جالب در نظریه سیاه چاله ها حاوی یكی از رموز بزرگ آفرینش است. در یك طرف میدان قوی گرانش همه چیز را می بلعد و در طرف دیگر مسئول تولید و آفرینش سایر اجسام نظیر منظومه ی شمسی هستند. نقطه ی آغاز تغذیه گازهای سبك از جمله هیدروژن و اكسیژن است .
دكتر راج بلادو چنین ادامه می دهد :
ممكن است من اشتباه كنم، اما هیچ نظریه ای نمی تواند مانند نظریه دو بیگ بنگ به توضیح این پدیده بپردازد. تمام اطلاعات در مورد سیاه چاله ها كه توسط دانشمندان و كیهان شناسان مختلف داده می شود، جواب ویژه ای ندارد، اما نظریه دو بیگ بنگ دارای جواب ویژه است.
بنابر ادعای دكتر راج بالادو هیچ كس در جهان ادعا نمی كند كه تنها سیاه چاله ها به تخریب ماده ودر عین حال به تولید سلیر اجسام نظیر منظومه شمسی می پردازند و ستاره ها و سیارات را شكل می دهند. اما نظریه دو بیگ بنگ نشان می دهد كه سیاه چاله ها نه تنها ماده را تخریب می كنند، بلكه به تولید ستاره ها می پردازند.
دكتر راج بلادو ادعا می كند :
اینجا احتمال زیادی وجود دارد كه هاوكینگ از نظریه دو بیگ بنگ الهام گرفته باشد.
این بحثی است كه دكتر راج بلادو مطرح كرده است. اما نظریه سی. پی. اچ. نه تنها نحوه ی پیدایش سیاه چاله ها را نشان می دهد، بلكه میزان رشد، نحوه ی فرار اطلاعات از سیاه چاله، بلعیدن گرانش توسط سیاه چاله و سرانجام پییدایش سیاه چاله های مطلق كه حتی آثار گرانشی بروز نمی دهند و سرانجام علت انفجار آنها را توضیح می دهد.
حسین جوادی
منبع :http://groups.yahoo.com/group/Farsi_cph
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست