شنبه, ۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 25 January, 2025
در انتخاب ماهی بسیار دقت کنید!
دوستداران غذاهای دریایی و به خصوص ماهی توجه کنند: دانشمندان هشدار داده اند خوردن غذاها و ماهی های غنی از جیوه احتمال ابتلا به بیماری های نورونی همچون اسکلروز جانبی آمیوتروفیک (ALS) را در مصرف کنندگان افزایش می دهد.
افزایش خطر ابتلا به ALS با غذاهای دریایی غنی از جیوه
دوستداران غذاهای دریایی توجه کنند: دانشمندان هشدار داده اند خوردن غذاها و ماهی های غنی از جیوه احتمال ابتلا به بیماری های نورونی همچون اسکلروز جانبی آمیوتروفیک (ALS) را در مصرف کنندگان افزایش می دهد.
مقدار عنصر جیوه در برخی از غذاهای دریایی بسیار زیاد است و افرادی که علاقه به خوردن این مواد غذایی دارند ممکن است در معرض خطر ابتلا و یا تشدید امراض غیر قابل درمانی باشند که سلول های عصبی را برای تعامل با عضلات بدن ناتوان می کند. محققان گفته اند علت دقیق بروز اسکلروز جانبی آمیوتروفیک معلوم نیست، اما برخی مطالعات قبلی نشان داده اند که قرار گرفتن بدن در معرض عنصر جیوه ممکن است یکی از عوامل خطر در این زمینه محسوب شود.
الیاس استامل از دانشکده دارتموث امریکا گفت: در نظر بسیاری از مردم، مصرف ماهی بخشی از یک رژیم غذایی سالم به شمار می رود، اما این سوال هنوز درباره سالم ماندن افراد با مصرف ماهی های غنی از جیوه مطرح است. این محققان از ۵۱۸ نفر پرسیدند چه مقدار در سال ماهی و غذاهای دریایی مصرف می کنند؟ ۲۹۴ تن از این افراد مبتلا به ALS بودند و نسبت به ۴۴ درصد از افرادی که دچار ALS نشده بودند، مجموعاً در ۶۱ درصد از افراد مبتلا به ALS بیش از ۲۵ درصد جیوه تشخیص داده شد.
این محققان سپس در معرض جیوه قرار گرفتن سالانه افراد را با نگاهی به میانگین سطح جیوه موجود در انواع ماهی و تناوب مصرفی برآورد کردند که شرکت کنندگان در پاسخ های خود بیان کرده بودند. همچنین سطح جیوه موجود در نمونه گیری از ناخن شرکت کنندگان دارای بیماری ALS با آنهایی مقایسه شد که دچار ALS نبودند.
یافته ها همچنین نشان داد کسانی که از طریق مصرف سالانه غذاهای دریایی، دارای ۲۵ درصد افزایش مصرف جیوه شده بودند، دو برابر بیشتر از آنها که سطوح پایین تری جیوه به بدنشان رسیده بود، در معرض خطر ابتلا به ALS قرار داشتند.کارشناسان از مردم خواسته اند بدقت به غذاهایی که می خورند فکر کنند و آن دسته از مواد غذایی را برای مصرف انتخاب کنند که سطوح پایین تری جیوه را در خود دارند.
به رغم اظهارات این محققان، از سوی دیگر، دکتر برایان دیکی از انجمن بیماری های عصبی امریکا خاطرنشان کرد: در حالی که این یافته ها نشان می دهد احتمال ابتلا به ALS در صورت مصرف ماهی و غذاهای دریایی غنی از عنصر جیوه بالا می رود، همچنان لازم است که نتایج این تحقیق مستقلاً مورد تایید قرار گیرد.
جیوه شاید عامل خطری برای ایجاد شرایط عصبی همچون ابتلا به اسکلروز جانبی آمیوتروفیک باشد، اما اگر چنین باشد هم عامل خطر بسیار کوچکی است و قطعاً علت اصلی ابتلا به ALS نیست.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست