سه شنبه, ۱۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 4 February, 2025
نیم نگاهی به Bluetooth ۳.۰ از زاویهای دیگر
چند صباحی است که خبر طراحی و تولید نسل سوم ارتباطات بیسیم بلوتوث توجهات زیادی را به خود جلب کرده. این تکنولوژی چندی پیش به طور رسمی معرفی شد.
بسیاری از کارشناسان و دستاندرکاران حوزه ارتباطات و شبکههای رایانهای معتقدند جدید این فناوری قابلیت براندازی شبکههای محلی کابلی را دارد و میتواند کابلها را به کلی از دور خارج کند.
در نسخه جدید کاربران برای جابهجایی فایلهای سنگین مجبور نیستند زمان زیادی را تحمل کنند و میتوانند حجم بالایی را در زمانی اندک به وسیله این فناوری جابهجا کنند.
تفاوت اصلی این نسخه در سرعت بالای انتقال اطلاعات توسط آن است، اما چقدر سریعتر؟!
سرعت در نسخه اولیه بلوتوث به حداکثر ۷۷۱ کیلوبیت در ثانیه میرسید، این در حالی است که سرعت نسخه دوم بلوتوث (Bluetooth ۲.۰) ۱/۲ مگابیت در ثانیه بود که میتوانست به ۳ مگابیت در ثانیه برسد.
طبق آزمایشهای انجام شده، انتظار میرود سرعت نسخه سوم بلوتوث (Bluetooth ۳) به بیش از ۲۴ مگابیت در ثانیه برسد. برای این ارتقا سرعت از فرکانس رادیویی متفاوتی نسبت به قبل استفاده شده است. در نسخه جدید از فرکانس (پروتکل) ۱۱/۸۰۲ استفاده میشود که امکان این افزایش سرعت را فراهم میکند. شبکههای بیسیم WiFi از این پروتکل استفاده میکنند به گونهای که با افزایش پهنای باند تبادل اطلاعات افزایش یافته که همین امر موجب بروز اختلاف چشمگیر در سرعت این نسخه با نسخههای قبلی میشود. ضمن اینکه سرعت بالاتر به دلیل صرف زمان کمتر باعث مصرف انرژی کمتری میشود، در هسته این نسخه از بلوتوث، سیستم کنترل مصرف انرژی نیز گنجانده شده که مصرف آن را به خوبی کنترل و کممصرفتر از نسخههای قبلی میکند.
اکنون باید دید هدف از این تغییرات چه بوده است؟ بنا به اظهارنظر SIG -سازنده فناوری بلوتوث- بلوتوث ۳ راهی متفاوت را خواهد پیمود و در نظر دارد با توجه به قابلیتهای بالایی که دارد در تمامی دستگاههای دیجیتالی جایی برای خود باز کند. برای نمونه میتوان از آن به عنوان ابزاری جهت انتقال و پخش تصاویر پروضوح (HD) از دوربینهای دیجیتال روی تلویزیونها یا ارسال و چاپ تصاویر از روی موبایل به پرینتر همچنین انتقال سریع حجم زیاد اطلاعات از رایانه شخصی به پخشکنندههای همراه اشاره کرد.
مدیر SIG در وبلاگ رسمی خود اعلام کرده که برای ارتقا و ایجاد حس رضایتمندی در میان کاربران و شرکتهای استفادهکننده از این تکنولوژی، به کارگیری فرکانس ۱۱/۸۰۲ یک انتخاب طبیعی است. زیرا کاربران میتوانند به انتقال سریعتر و حجیمتر اطلاعات بپردازند و شرکتهای سازنده نیز میتوانند از امکانات وسیع این نسخه بهرهمند شوند و به قابلیتها و موارد استفاده از آن بیافزایند.
در این زمینه شایعههایی نیز در خصوص به کارگیری این تکنولوژی در گوشی آیفون اپل شنیده میشود. به این دلیل که آیفون اولین گوشی بود که از نسخه دوم بلوتوث در زمان ورود پشتیبانی کرد و این بار نیز ظاهرا قصد دارد از امکانات وسیع نسخه سوم در گوشیهای چندرسانهای خود استفاده کند.
این تکنولوژی در حال حاضر آماده استفاده در محصولات شرکتهایی است که بتوانند امکان انتقال و پخش فایلهای حجیم و پروضوح را از طریق بلوتوث و بیسیم برای کاربرانشان فراهم کنند.
همچنین نسخه جدید بلوتوث علاوه بر ارتقا سرعت، از امنیت بالاتری برخوردار است و در داخل هسته اصلی آن از راهکارهای نوین امنیتی استفاده شده که این یک گام اساسی رو به جلو برای این فناوری محسوب میشود.
از سایر مشخصات این نسخه میتوان نکات زیر را نیز برشمرد:
استفاده از راهکار فرعی انتقال حجیم اطلاعات Generic Alternate MAC/PHY (AMP)
استفاده از فرکانس ۸۰۲.۱۱ Protocol Adaptation Layer (PAL)
روش آزمایش جامع اطلاعات (Generic Test Methodology)
کنترل مصرف انرژی ارتقایافته و پیشرفته (Enhanced Power Control)
انتقال بستهای اطلاعات بدون از دست دادن آنها در هنگام انتقال (عدم قطع ارتباط ناخواسته میان انتقال) یا همان Unicast Connectionless Data
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست