سه شنبه, ۲۵ دی, ۱۴۰۳ / 14 January, 2025
تست های بارداری قابل اعتماد
بسیاری از خانمها به دنبال راهی قابل اعتماد برای اطمینان از باردار بودنشان هستند. آنها میخواهند خیلی زودتر از آزمایشگاه از نتیجه باخبر شوند و بدانند که به زودی مادر میشوند یا نه. از سوی دیگر در میان روشهای مختلفی که برای این کار وجود دارد، سردرگم هستند و نمیدانند روش درست کدام است. دکتر نسرین زارعپور، متخصص زنان و زایمان درباره انواع روشهای تست بارداری براساس سؤالی که یکی از خوانندگان از مجله سیب سبز پرسیدهاند، توضیح میدهد.
● آزمایش خون قابل اعتماد است
روند تشخیص حاملگی معمولا زمانی آغاز میشود که فرد با علائم بارداری و احتمالا نتیجه مثبت تست ادراری خانگی مراجعه میکند که در این افراد از تست تائیدی HCG در خون استفاده میشود. تعدادی از نشانهها و علائم بالینی هستند که بر مراحل اولیه حاملگی دلالت دارند ولی هیچکدام جز آزمایش خون، علت قطعی بارداری نیستند. HCG هورمونی است که به اصطلاح، هورمون حاملگی نامیده میشود و کشف آن در خون و ادرار مادر ، پایه و اساس تستهای هورمونی حاملگی است. این هورمون تقریبا به طور انحصاری در جفت تولید میشود ولی به مقدار بسیار کم در بافتهای مردان و همچنین در زنان غیرحامله نیز تولید میشود. با وجود این، شناسایی HCG در خون یا ادرار، تقریبا همیشه نشانه حاملگی است.
● دلایل منفی بودن تست چیست؟
مهمترین دلیل که ممکن است تست خانگی منفی باشد این است که شما اصلا باردار نیستید. احتمال دیگر این است که تخمکگذاری دیرتر از موعدی که محاسبه کردید، اتفاق افتاده باشد و هنوز در اوایل بارداری به سر میبرید. در ۱۰ درصد موارد نتیجه تست منفی است زیرا هورمون آن کم است. چنانچه تستتان منفی بود اما همچنان عادت ماهانه نشدید ۳ روز بعد آن را تکرار کنید.
● زمان مناسب استفاده از تستها چه موقع است؟
درصورت استفاده از تستهای حساس، مولکول کامل HCG در پلاسمای زنان حامله ۸ تا ۹ روز بعد از تخمکگذاری قابل تشخیص است، بنابراین احتمالا این هورمون در زمان لانهگزینی، وارد جریان خون مادر میشود و میزان آن در خون، به سرعت افزایش یافته و تقریبا هر ۲ روز مقدار آن دوبرابر میشود و بیشترین مقدار آن در هفتههای ۸ تا ۱۰ حاملگی حاصل میشود. تفاوت چشمگیری در میزان محاسبه شده HCG سرم بین روشهای مختلف سنجش که تعداد آنها به بیش از ۱۰۰ عدد میرسد، به چشم میخورد. حداکثر میزان HCG خون بین روزهای ۶۰ تا ۸۰ بعد از آخرین قاعدگی دیده میشود و تقریبا ۱۰۰هزار میلی یونیت در میلیلیتر است. تقریبا در هفتههای ۱۰ تا ۱۲ حاملگی میزان این هورمون کاهش پیدا میکند و حدود هفته ۱۶ به کمترین حد خود میرسد و در بقیه دوران حاملگی در همین حد پایین حفظ میشود.
● روشهای مختلف کدام است؟
ادرار مادر حاوی همان انواع محصولات تجزیه HCG است که در خون یافت میشود. برای سنجش سرمی و ادراری HCG، روشهای متنوعی در آزمایشگاهها وجود دارند که در هر یک از آنها از ترکیبی از آنتی بادیها که اندکی متفاوتند استفاده میشود. یکی دیگر از روشهای رایج برای تشخیص و تعیین مقدار HCG، روشی است که حساسیت تشخیص آزمایشگاهی آن در حد یک میلی یونیت در میلی لیتر و نتیجه مثبت کاذب تست HCG بسیار نادر است. البته انواع خانگی تستهای حاملگی وجود دارند. در یک بررسی انجام شده، ۱۶ کیت خانگی مورد بررسی قرار گرفت و مشخص شد که فقط ۵ درصد آنها دارای معیارهای لازم بودند و میزان بالایی از نتایج منفی کاذب در این کیتهای خانگی وجود داشت و فقط ۱۵درصد حاملگیها را در زمان قاعدگی فراموش شده، میتوانستند شناسایی کنند. بنابراین در این تحقیق، کاربرد تستهای خانگی را تا حدودی زیر سؤال بردند و در مواردی که تشخیص حاملگی بسیار حساس است، به خصوص در بارداریهای خارج از رحم به دلیل موارد زیاد مثبت و منفی کاذب این تستهای خانگی، توصیه میشود از تستهای انجام شده روی خون مادر استفاده شود تا هرچه سریعتر اقدامات لازم صورت گیرد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست