چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

۱۰ آوریل سال ۱۶۵۲ ـ استقرار هلندی ها در دماغه امید نیک


۱۰ آوریل سال ۱۶۵۲ ـ استقرار هلندی ها در دماغه امید نیک

۹۰ هلندی به ریاست «وان ری بک» دهم آوریل سال ۱۶۵۲ تصمیم گرفتند در منتهی الیه قاره آفریقا، جایی که دو اقیانوس هند و اطلس به هم می پیوندند ، مستقر شوند و شهری را بر دامنه و فراز تپه …

۹۰ هلندی به ریاست «وان ری بک» دهم آوریل سال ۱۶۵۲ تصمیم گرفتند در منتهی الیه قاره آفریقا، جایی که دو اقیانوس هند و اطلس به هم می پیوندند ، مستقر شوند و شهری را بر دامنه و فراز تپه های آنجا بنا نهند که همین «کیپ تاون» امروز از شهرهای بزرگ و یکی از سه پایتخت جمهوری فدرال آفریقای جنوبی است.

آنان دو روز پیش از آن با کشتی وارد این منطقه شده بودند تا در نیمراه هلند به اندونزی (هند هلند) ایستگاهی رابط ایجاد کنند. عبور از دماغه امید که قبلا نخست دریانوردان پرتغالی به آنجا رسیده و این نام را بر آن نهاده بودند به علت تلاطم دائمی و توفان دشوار بود و کشتی ها مجبور به حرکت زیگزاگ بودند.

چهار سال پیش از استقرار گروه «ری بک»، در همین منطقه یک کشتی هلندی غرق شده بود و سرنشینان آن در همان حوالی با کشت سبزیجات که بذر آنها را باخود داشتند زنده مانده بودند و درباره حاصلخیزی اراضی و استعداد آنها برای پرورش گاو و گوسفند برای تازه واردین داستانها گفته بودند.

۹۰ هلندی که در سال ۱۶۵۲ در دماغه امید مستقر شدند نخستین مهاجرنشین هلندی را به وجود آوردند و اینک به نام «افریکانر» سفیدپوستان فدراسیون افریقای جنوبی را تشکیل می دهند که تا دهه ۱۹۹۰ با نادیده گرفتن حقوق اکثریت سیاهپوست منطقه، با تشکیل یک دولت تبعیض نژادی بر همه کشور حکومت می کردند. این هلندی در سالهای پایانی قرن ۱۹ به نام بوئرها در برابر سلطه انگلستان ایستادگی چشمگیر از خود نشان داده بودند.