چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
چهره های المپیکی
فرانک شورتر یک امریکایی که در مونیخ متولد شده بود، در این شهر به بزرگ ترین افتخار زندگی اش رسید و قهرمان ماراتن شد. او گفته بود که دوبار تولد یافته است.از نیمه راه شورتر سبکبال تسلط خود را نشان داد، حضور ماموولده قهرمان اتیوپیایی و برنده مدال طلای ۱۹۶۸ مکزیکوسیتی کار را دشوار ساخته بود اما ولده آن اشتهای سایر قهرمانان ماراتن را نداشت، او می خواست رقبای خود را وادار سازد که یکنواخت مسیر را طی کنند و حال آنکه شورتر و کارل لیسمن بلژیکی کند و تند می دویدند و همین موضوع دونده های پیر را ناراحت می ساخت.فرانک شورتر پیش از اینکه وارد ورزشگاه شود، فردی ناشناس از میان تماشاگران وارد میدان شدو از خط پایان گذشت. وجود گیرنده های تلویزیون که مفسران در پیش رو داشتند، کسی را به اشتباه نینداخت و همه فهمیدند که این شخص دست به شوخی نازیبایی زده است.فرانک شورتر با همه جوانی خود، تر و تازه وارد ورزشگاه مونیخ شد و ثابت کرد که تمرین مرتب و حساب شده می تواند اثر نیکویی به بار آورد.
▪ فرانک شورتر، امریکا با ۱۹-۲:۱۲ ساعت
▪ کارل لیسمن بلژیک با ۳۱-۲:۱۴ ساعت
▪ ماموولده، اتیوپی ۸-۲:۱۵ ساعت
● واسیلی آلکسیف، شوروی
وزنه بردار، در هفتم ژانویه ۱۹۴۲ در پوکراوو- شینکنیو در شوروی متولد شده است. ۸۶/۱ متر قد و ۵/۱۶۲ کیلوگرم وزن داشت. یکی از معروف ترین وزنه برداران جهان بود که از سال ۱۹۷۰ کلیه رکوردهای المپیک و جهان را در گروه سنگین وزن ها و فوق سنگین شکست. او هفت سال از سال ۱۹۷۰ تا ۱۹۷۷ در صحنه بود. در حد این دیر پایی فقط جان دیویس سیاهپوست امریکایی بود که از سال ۱۹۶۴ تا ۱۹۵۳ وزنه برداری کرد.آلکسیف در تمام طول دوران شکست نخورد، او در بازیهای ۱۹۸۰ مسکو که به پیری و بی میلی رسیده بود در خانه خود ناکام ماند. او بیشتر از ۱۰۰ بار رکوردهای جهان و المپیک را زیر و رو کرد. واسیلی برنده مدال های طلای بازیهای ۱۹۷۲ و ۱۹۷۶ در گروه فوق سنگین شد. یکی از نتایج قابل توجه او ۶۴۰ کیلوگرم در سه حرکت در بازیهای مونیخ بود.
● گیپ چوگ کینو ، کنیا
قهرمان دوهای میانه و سنگین، در روز هفدهم ماه ژانویه ۱۹۴۰ در کیپ سانو متولد شده است.این سیاهپوست اهل کنیا، مدت ده سال در میدان های بین المللی دوید و شگفتی آفرید، او در دوره ای با بزرگان جهان مبارزه کرد که کشورهای آفریقایی ده ها دونده خوب در سطح بین المللی به میدان ها می فرستادند. کینو در توکیو ۱۵۰۰ متر را فاتح شد و نخستین طلای خود را دریافت کرد. اودر ۱۹۷۲ مونیخ در یک نبرد سخت با پیکا واسالا از فنلاند بر جای دوم ایستاد و برای نشان دادن ارزش های خود به ۳۰۰۰ متر با مانع روی آورد و مدال طلا گرفت. در سال ۱۹۷۳ وی به سلک دونده های حرفه ای پیوست و به امریکا رفت.او از بازیهای ۱۹۶۸ و ۱۹۷۲ دو مدال طلا و دو مدال نقره گرفته است.
● تئوفیلو استیونس، کوبا
مشتزن، در روز ۲۳ ماه مارس ۱۹۵۲ در دلیکیاز کوبا متولد شده است، و تنها مشتزن آماتور سنگین وزن جهان است که راه حرفه ای را انتخاب کرد!استیونس در جریان بازیهای ۱۹۷۲ مونیخ به مقام قهرمانی سنگین وزن رسید، او این عنوان را با قدرت در بازیها مونترال و مسکو حفظ کرد.پیشنهادات زیادی به وی شد تا به مشتزنان حرفه ای بپیوندد ولی او به این مساله رضایت نداد و جمله ای را بر زبان آورد که در مطبوعات جهان انعکاس یافت: من به خاطر یک میلیون دلار کشورم را ترک نخواهم کرد. یک میلیون دلار در مقایسه با عشق هشت میلیون کوبایی چه ارزشی دارد
● شین گولد، استرالیا
قهرمان شنا، در چهام سپتامبر ۱۹۵۶ در بریس بین متولد شد، اونخستین شناگری است که در میان شناگران زن، در یک دوره از بازیها در سه رشته انفرادی، با سه رکورد جهانی به سه مدال طلا دست یافت. او وقتی چهارده ساله بود در سال ۱۹۷۱ با رکورد قدیمی ۱۰۰ متر شنای آزاد ۹/۵۸ ثانیه داون فرازیر مساوی کرد و چند روز بعد رکورد جهانی ۲۰۰ متر آزاد را به خود اختصاص داد. او تنها شناگری بود که رکوردهای جهانی شنای آزاد از ۵۰۰ تا ۱۵۰۰ متر را در اختیار داشت.خانم شین گولد تنها در بازیهای ۱۹۷۲ مونیخ شرکت کرد و حاصل کارش چنین بود.
▪ مدال: ۲۰۰ متر، ۴۰۰ متر آزاد و ۲۰۰ متر چهارشنای انفرادی
▪ مدال نقره: ۸۰۰ متر آزاد
▪ مدال برتر: ۱۰۰ متر آزاد
● نیکلاس آندریانف، شوروی
ژیمناست، در چهاردهم اکتبر ۱۹۵۲ در ولادیمیر شوروی تولد یافته است. آندریانف ۱۹ ساله بود که در بازیهای ۱۹۷۲ مونیخ با بزرگان به رقابت پرداخت وتا سال ۱۹۸۰ در مسکو در ردیف قهرمانان خوب جهان بود. حاصل کار او ۷ مدال طلا، ۵ نقره و ۳ برنز بود.تخصص این ژیمناست روسی در دار حلقه، خرک و حرکات زمینی بود.
پویان صفر بیگلو
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست