دوشنبه, ۱۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 6 May, 2024
مجله ویستا

بفرمایید کوکوی مرغ


بفرمایید کوکوی مرغ

دستور پخت یک غذای سنتی

برای داشتن تغذیه مناسب، گنجاندن گوشت سفید (مانند مرغ، ماهی، میگو و...) در برنامه‌غذایی ضروری است...

می‌توان اجزای تشکیل‌دهنده این گروه را به شکل‌های مختلف به غذاها افزود و از آنها غذاهای مختلفی تهیه کرد. مثلا برای تنوع، می‌توان گوشت مرغ را به صورت کوکو درآورد. برای آشنایی بیشتر با دستور پخت کوکوی مرغ این مطلب را تا انتها بخوانید.

● مقدار کالری

موادغذایی تشکیل‌دهنده کوکوی مرغ در مجموع ۱۲۰۰ کیلوکالری انرژی دارد. در صورتی که کوکو به ۸ برش تقسیم شود، هر یک دارای ۱۵۰ کیلوکالری انرژی خواهدبود و با خوردن ۲ برش از این کوکو ۳۰۰ کیلوکالری انرژی به بدن می‌رسد. البته خوردن برش‌های کوکو با نان (به ازای هر کف دست نان) ۸۰ کیلوکالری دیگر نیز به کل انرژی دریافتی حاصل از خوردن این غذا اضافه می‌کند.

● همراه غذا

می‌توانید کوکوی‌مرغ را با یک بشقاب سالاد کاهو البته مخلوط‌شده با سبزی‌های تازه‌ای مانند گوجه‌فرنگی، جوانه‌گندم و کلم‌قرمز میل کنید. نوشیدنی مناسب این غذا یک لیوان شربت (کم شکر) آبلیمو است. به این ترتیب از گروه گوشت‌ها، غلات و سبزی‌ها سهمی‌ را دریافت می‌کنید و چون حداقل ۳ گروه غذایی را در یک وعده مصرف کرده‌اید، وعده غذایی مغذی‌ای داشته‌اید.

● طـرز تـهـیـه

ابتدا سینه‌مرغ را با پیاز، زردچوبه و یک لیوان آب روی حرارت بگذارید تا پخته شود. بعد از پخت کامل و سرد شدن گوشت، آن را ریش‌ریش کنید. در کاسه‌ای بزرگ گوشت مرغ‌ را با تخم‌مرغ، ادویه‌ها و جعفری مخلوط کنید. در تابه‌ای مناسب، روغن بریزید و بگذارید تا داغ شود سپس مایه کوکو را در آن بریزید و در تابه را بگذارید تا بخار کند. بعد از ۲ تا ۳ دقیقه و جمع شدن قطرات آب روی در تابه، در آن را بردارید و بگذارید یک طرف کوکو کاملا طلایی شود سپس آن را برگردانید تا روی دیگر نیز طلایی شود. سپس برای آنکه روغن کوکو گرفته شود، آن را روی حوله یکبار مصرف قرار دهید و بگذارید چند دقیقه‌ای بماند. به این ترتیب کوکوی مرغ آماده خوردن خواهد بود.

● مـواد لازم (برای ۴ نفر)

سینه‌مرغ/۳۰۰گرم/۵۰۰کیلوکالری

تخم‌مرغ/۴عدد/۴۰۰کیلوکالری

پیاز متوسط/۱عدد/۲۰کیلوکالری

جعفری ساطوری‌شده/۰/۵لیوان/۱۰کیلوکالری

زعفران آب‌شده/به میزان دلخواه/۰کیلوکالری

نمک و زردچوبه/به میزان دلخواه/۰کیلوکالری

روغن کانولا/۳قاشق غذاخوری/۲۷۰کیلوکالری

● پیشنهاد سرآشپز

سامان گلریز

مدرس آشپزی

۸ راز کوکوی مرغ

کوکوی‌مرغ، غذایی قدیمی ‌و با اصلیت ایرانی- روسی است که ایرانیان تاثیر بیشتری در معرفی آن به سایر مردم دنیا داشته‌اند. نام اصلی این غذا «چغرتمه بادکوبه» است و باید هنگام پخت آن به نکته‌های زیر توجه کرد:

۱. رنگ این غذا باید زرد باشد بنابراین ریختن مقداری زعفران آب‌شده و زردچوبه در آن نکته‌ای کلیدی است.

۲. هنگام خوردن این غذا تکه‌های مرغ باید زیر زبان احساس شود بنابراین مرغ را ریش‌ریش کنید یا آن را به صورت مربع‌های ریز درآوردید و بپزید. بسیاری از افراد تمام ‌مواد تشکیل‌دهنده این غذا را در دستگاه غذاساز می‌ریزند و آن را به‌صورت خمیر درمی‌آورند اما این کار درست نیست.

۳. برای آنکه کوکو بیشتر پف کند، زرده و سفیده تخم‌مرغ را از هم جدا کنید و سفیده را آنقدر بزنید تا به‌صورت کف سفید و سفتی درآید سپس آن را به آرامی ‌به مایه کوکو بیفزایید.

۴. برای آنکه کوکوی‌مرغ مغزپخت شود، در تابه را بگذارید، البته تا زمانی که زیر در آن مقداری بخار جمع شود. در این مرحله دیگر باید در ظرف را بردارید و بگذارید کوکو در روغن سرخ شود.

۵. برای آنکه میزان روغن مصرفی به حداقل ممکن برسد، بهتر است کوکو را در تابه‌ای بی‌دسته در فر بپزید. کافی است کف تابه را با کمی ‌روغن چرب کنید و مایه را در آن بریزید. با حرارت فر، کوکو مغزپخت می‌شود و برای طلایی شدن روی آن نیز کافی است شعله بالایی فر را دقایقی روشن کنید و بگذارید روی کوکو سرخ و برشته شود.

۶. اگر می‌خواهید این غذا را بدون نان میل کنید، برای آنکه با خوردن دو برش از آن سیر شوید، بهتر است کنار آن کمی ‌سیب‌زمینی پخته، پوره هویج، کاهوی خرد شده و نخودفرنگی قراردهید.

۷. استفاده از تابه‌ای استاندارد با کف ضخیم، زمینه مصرف کم روغن را حین پخت غذا فراهم می‌کند. بنابراین از هر تابه‌ای برای طبخ این غذا یا هر غذای دیگر استفاده نکنید.

۸. هرگز برای گرم کردن دوباره برش‌های کوکو آنها را در روغن نیندازید، بهتر است آنها را در فر یا مایکروفر گرم کنید.

ساقی اخوان