دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
مجله ویستا

كاسنی) (Chicory)


● نام علمی آن: Cichorium endivia L. (كاسنی اندیو) و دومی
Cichorium intybus L. یا كاسنی وحشی می باشد.
● محل تولید رویش: مناطق معتدله در قسمتهای سایه مرطوب و كم نور رشد می كند. در دامنه های البرز، راه قزوین رشت، اطراف …

نام علمی آن:

Cichorium endivia L. (كاسنی اندیو) و دومی

Cichorium intybus L. یا كاسنی وحشی می باشد.

محل تولید رویش:

مناطق معتدله در قسمتهای سایه مرطوب و كم نور رشد می كند. در دامنه های البرز، راه قزوین رشت، اطراف تهران، بلوچستان و آبادان و خراسان انتشار دارد.

خواص – كاربرد:

كاسنی از نظر طبیعت طبق نظر حكما تر و تازه آن سرد و تر است. معتقدند كه كاسنی مسكن حدت حرارت خون و صفرا و تشنگی است. ضماد كوبیده آن برای ورم معده و درد چشم مفید است. آشامیدن آب برگ آن برای بازكردن گرفتگی های كبد و طحال و یرقان و استفای گرم و تقویت كبد و تسكین حرارت خون و التهاب معده و پاك كردن مجاری ادرار و كلیه مؤثر است.

از كاسنی وحشی به عنوان تونیك و قاعده آور و مسكن قی و آشفتگی و در موارد اسهال و بزرگ شدن طحال مصرف می شود.

برگ های تازه كاسنی سرشار از ویتامین C و خنك است.جوشانده كاسنی زایمان را آسان می كند. باعث پایین آوردن فشار خون می شود. شهوت را زیاد كرده و مادران اگر در دوران بارداری میل نمایند فرزندشان پسر خواهد شد. همچنین برای درد مفاصل خیلی مفید است.

خواص تخم كاسنی:

جهت سردرد و تنگی نفس، باز كردن كیسه صفرا و استسقا، یرقان و تبهای اضطرابی سودمند است و در خصوص كاسنی امام ششم می فرمایند: خانواده هایی كه كاسنی می خورند دارای فرزند خوش آب و رنگ و فرزند پسر می شوند و امام هشتم (ع) فرموده اند: كاسنی دوای هزار درد است.

از نظر پیشوایان مذهبی: امام صادق (ع) فرمود هر كس شب كند در حالی كه در شكم او هفت برگ كاسنی است، آن شب را از قولنج در امان خواهد بود.

پزشكان گفته اند:

كاسنی برای ضعف اعصاب و ضعف بینایی فاسد شدن خون مفید است و بدن را پس از ضعف و لاغری تقویت می كند و قلب و كبد و كلیه را فعال می سازد و رحم زنان را تمیز می كند و تب را برطرف می سازد.

امام صادق (ع) فرمود: كاسنی نطفه را زیاد و فرزند را زیبا می كند