یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

تبانی ننگ آور با صهیونیست ها


تبانی ننگ آور با صهیونیست ها

در شرایطی که اسرائیل تهاجم وحشیانه و خصمانه اش را علیه کودکان و زنان و غیرنظامیان در نوار غزه آغاز کرده است مسوولان فلسطینی نیز از همان ساعات اولیه این تهاجم اظهاراتی را ایراد کرده اند که در خور مسوولان یک ملت که اهداف ملی را در قبال مساله شان دنبال می کنند, نبوده است

در شرایطی که اسرائیل تهاجم وحشیانه و خصمانه‌اش را علیه کودکان و زنان و غیرنظامیان در نوار غزه آغاز کرده‌ است مسوولان فلسطینی نیز از همان ساعات اولیه این تهاجم اظهاراتی را ایراد کرده‌اند که در خور مسوولان یک ملت که اهداف ملی را در قبال مساله‌شان دنبال می‌کنند، نبوده است.

اگر این اظهارات از سوی یک مسوول غربی ایراد می‌شد کشورش در کمتر از یک ساعت مورد حمله قرار می‌گرفت یا چه بسا به اتهام خیانت به دادگاه ارجاع داده می‌شد.از میان این اظهارات می‌توان به اظهارات یکی از مشاوران محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین اشاره کرود که حماس را مسوول حملات اسرائیل دانست.

عباس نیز در عین این‌که ساکنان نوار غزه را به صبر و بردباری دعوت کرده، اشاره کرد که به زمان براندازی دولت غیر قانونی در نوار غزه نزدیک شده‌ایم.

این اظهارات مسوولان فلسطین از طریق رسانه‌های معتبر جهان پخش شده است، آنهم در شرایطی که حملات جنگنده‌های اسرائیل بر سر ساکنان نوار غزه ادامه دارد و مردم بی‌دفاع نوار غزه در آتش و خون قرار دارند. آن هم در زمانی که مدارس، مساجد، بیمارستان‌ها حتی آمبولانس‌ها در نوار غزه هدف قرار گرفته‌اند.

در حالی که تمام جهان غرب جنایتکار بودن اسرائیل را انکار می‌کند، آیا چنین اظهاراتی از سوی مسوولانی که در چنین شرایط جانکاهی قرار دارند درست است؟

هر مشاور مسوول و رئیس دولتی هر صحبتی می‌کند در واقع مواضع شخصی خودش را بیان نمی‌کند بلکه مواضع رئیس یک دولت یا کشور را مطرح می‌کند. اگر مسوولی بر خلاف خواسته‌های رئیس یک کشور یا دولت صحبت کند باید استعفا دهد یا برکنار شود.

این اظهارات، صحبت‌های مشابه دیگری را که از سوی برخی مقامات تشکیلات خودگردان فلسطین در ماه مارس گذشته ایراد شد برای ما تداعی می‌کند که به توجیه تهدیدات ایهود باراک، وزیر جنگ اسرائیل در زمینه به آتش کشیدن نوار غزه پرداختند.

این مسوولان فاشیست‌های جدیدی هستند که صلاحیت نمایندگی ملت فلسطین را ندارند. در این میان باید به تهدیدات تزیپی لیونی، وزیر امور خارجه اسرائیل در قاهره، پایتخت مصر که صراحتا نیت اسرائیل مبنی بر حمله اسرائیل به نوار غزه را اعلام کرد، مورد توجه قرار داد.

البته احمد ابوالغیظ، وزیر امور خارجه مصر نیز بعد از آغاز حملات ددمنشانه‌ اسرائیل به نوار غزه گفت: حماس باید پیامدهای مخالفت با پذیرش آتش بس با اسرائیل را بپذیرد. از این رو کناره‌گیری دولت مصر امروز درخواستی ضروری است که باید مطرح شود. چه بسا زمان آن رسیده است که حسنی مبارک، رئیس‌جمهور مصر تصمیم جدی در قبال انحلال دولت کنونی مصر اتخاذ کند چرا که این دولت شکست در سیاست‌های داخلی و خارجی‌اش را به اثبات رسانده است. درنگ کشورهای عربی در برگزاری اجلاس فوق‌العاده سران عرب در این شرایط سخت و پیچیده به تردید‌ها در خصوص اتهام همدستی و توطئه چینی این کشورها با دولت اسرائیل می‌افزاید و تنها ملک عبدالله بن‌عبدالعزیز، پادشاه عربستان‌سعودی در تماس تلفنی‌اش با جورج بوش، رئیس‌جمهور آمریکا اعمال فشار بر اسرائیل را جهت توقف حملات نظامی علیه نوار غزه خواستار شده است.

در این میان کشورهای عربی نیز نباید تنها بیانیه شورای امنیت را که از حماس و اسرائیل خواست حملات نظامی را متوقف کنند ، بپذیرند چرا که این بیانیه غیر عادلانه بود و میان تجاوزگر و کسی که بر اساس ماده ۵۱ منشور سازمان ملل حق دفاع از خودش را دارد تفاوتی قائل نشد.

بهتر است کشورهای عربی جنایت‌های اسرائیل را سندیت ببخشند و تلاش‌هایشان را در سطح دستگاه‌های قضایی بین‌المللی و از طریق اقامه دعوی به دادگاه لاهه برای محاکمه جنایتکاران جنگی اسرائیل آغاز کنند تا اتهام همدستی با اسرائیل را از خود پاک کنند؛ بویژه این‌که سه کشور عربی عضو دادگاه لاهه هستند!

اگر صدام به خاطر کشتار ۱۴۸ تن محاکمه و محکوم به اعدام شد آیا نباید اسرائیل به خاطر کشتن بیش از ۳۵۰ تن طی ۴ روز محاکمه شود. آیا کشورهای عربی نباید از دست اسرائیل شکایت کنند؟ مساله‌ای که باید مورد توجه قرار گیرد این است که امنیت کشورهای عربی با امنیت فلسطین مرتبط است و نیازی به بحث نیست که بگوییم حملات علیه ملت فلسطین پیامد‌های منفی بر جهان عرب خواهد داشت و این امر نهایتا بر امنیت کشورهای عربی تاثیر خواهد گذاشت.

آیا برخی سازمان‌های عربی معتقدند اسرائیل در جریان حملات هوایی وحشیانه علیه نوار غزه، حماس را نابود خواهد کرد؟ البته آنها اگر تاریخ جدید را مطالعه کنند درخواهند یافت که مقاومت ملت‌هایی که حقوقشان لگدمال شده تنها با اعمال خشونت از بین نمی‌رود حتی اگر تجهیزات نظامی دشمن، رهبرانشان را نابود کند. نمونه‌های زیادی در این زمینه وجود دارد.

واقعیت این است که حماس به زعم رهبران اسرائیل از بین نمی‌رود. آنها این مساله را می‌دانند و این امر بر هیچ کس پوشیده نیست. حتی روزنامه هاآرتص اسرائیل نیز به بیان سناریوی رویاپردازی دولت اسرائیل اشاره کرده و یادآور شده دولت اسرائیل تصور می‌کند که از طریق این حملات غزه را با خاک یکسان، هزاران سرباز اسرائیلی را وارد نوار غزه کرده و تمام رهبران حماس را نابود و سپس گلعاد شلیط سرباز اسرائیلی اسیر شده را در سلامت کامل آزاد می‌کند در حالی که این امر رویایی بیش نیست چرا که اخبار متعددی از انبار سلاح‌های پیشرفته حماس منتشر شده است که نشان از توانمندی نظامی حماس دارد.

هدایای اسرائیل همواره متناسب با تاریخ وحشیانه‌ صهیونیستی‌اش بوده است چرا که اسرائیل هدایایی نظیر کشتار دیریاسین، صبرا و شتیلا، قانای اول و دوم، جنین و جنگ ژوییه ۲۰۰۶ تقدیم فلسطینی‌ها و اعراب کرده است اما بر خلاف هدایای قبلی اسرائیل، هدیه‌ امسال اسرائیل توسط اعراب و برخی فلسطینی‌ها کادو و به فلسطینی‌ها تقدیم شد.

منبع: الحیات



همچنین مشاهده کنید