چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا

سنگسر شش خط


نام انگلیسی : Banded grunt
نام علمی : Pomadasys furcatus
نام محلی : سنگسر
خانواده : Haemulidae
کد : HAemul.P.f.۲
مشخصات :
مشخصات مورفولوژی:
فرم و رنگ بدن
بدن کشیده وفشرده ،رنگ بدن در پشت قهوه ای مایل به ارغوانی و هر چه به طرف پایینتر …

نام انگلیسی : Banded grunt

نام علمی : Pomadasys furcatus

نام محلی : سنگسر

خانواده : Haemulidae

کد : HAemul.P.f.۲

مشخصات :

مشخصات مورفولوژی:

فرم و رنگ بدن

بدن کشیده وفشرده ،رنگ بدن در پشت قهوه ای مایل به ارغوانی و هر چه به طرف پایینتر بدن نزدیک می شویم کمرنگتر می شود و در حدود ۶ نوار طولی تیره بر روی بدن آن موجود است.که در جلو دو شاخه و در هر طرف بدن وجود دارد.رنگ و شکل ماهیان نوزاد با رنگ و شکل ماهیان بالغ تفاوت دارد.

باله ها:

باله پشتی ۱۲ شعاع سخت و ۱۴ شعاع نرم ، باله مخرجی ۳ شعاع سخت و ۷ شعاع نرم ، باله سینه ای۱۷-۱۵ شعاع نرم و باله پشتی و مخرجی غلافهای فلسی قاعده ای دارند. باله شکمی در ناحیه سینه ای جای داشته و یک خار و ۵ شعاع و زوائد فلسی قاعده ای دارد و باله دمی آن لبه دار است.

فلس۶

بر روی خط جانبی ۵۲-۵۰ فلس دارد.فلسها بطور ضعیف شانه ای و چسبنده بوده و تا روی گونه ها و استخوانهای سرپوش آبششی گسترش می یابند

دندان:

دندانها سوهانی شکل و ردیف جلویی آنها بزرگ است.دهان انتهایی و بطور جزئی قابل ارتجاع ، فکیها بطور عمده بوسیله پیش چشمی ها پوشیده شده و از لبه های دهان تجاوز می کنند

طول:

حداکثر اندازه بدن ۳۸cm و طول استانداردآن ۲۳cm است.

سایر مشخصات:

زیر چانه دارای ۲ عدد سوراخ و یک حفره میانی است.دهانه های آبششی وسیع و پرده های آبششی از هم و از قطعه رابط جدا است.

مشخصات بیولوژی۶

مکان زندگی :

در آبهای ساحلی نزدیک مناطق صخره ای زیست می کنند و همچنین در مناطق باز مصبها دیده می شوند.اندازه متوسطی دارند و در اطراف جزایر مرجانی گروههای کوچکی را تشکیل داده و شنای کندی دارند

تغذیه :

همه چیزخوار است .

پراکنش:

سراسر خلیج فارس و دریای عمان و در دریاهای گرمسیری و معتدله دنیا ، ماداگاسکار و دوربان

تولیدمثل:

جزء ماهیان تخمگذار است.

سایر مشخصات:

بعضی از آنها با ساییدن دندانهای حلقی تولید صدا می کنند و کیسه شنا حکم جعبه صوتی را پیدا می کند.

ارزش اقتصادی

گوشت خوراکی عالی دارند و جزء ماهیان مرغوب تجاری محسوب شده و بصورت تازه ، منجمد ،خشک و شور مصرف می شوند.

روش صید۶

تور گوشگیر و قلاب دستی



همچنین مشاهده کنید