سه شنبه, ۱۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 7 May, 2024
مجله ویستا

بهار جوانه های انقلاب


بهار جوانه های انقلاب

سی سال است که دیگر سوز سرمای زمستانی بهمن ماه بسان سیلی ظلم ستمگران, صورت مردم را سرخ نمی کند, بلکه ممزوج با گرمای حضور پرشور مردم انقلابی در بهار پیروزی انقلاب اسلامی, همچو حریری معطر به شمیم یکدلی و اتحاد, نوازشگر صورت مردان و زنان و کودکانی می شود که در موجی خروشان با آرمانهای انقلاب امام خمینی ره و خون هزاران شهید والامقام انقلاب, تجدید میثاق کرده و باردیگر وحدت و انسجام خود را در دفاع از نظام و کیان خود به رخ بیگانگان می کشند

سی سال است که دیگر سوز سرمای زمستانی بهمن ماه بسان سیلی ظلم ستمگران، صورت مردم را سرخ نمی کند، بلکه ممزوج با گرمای حضور پرشور مردم انقلابی در بهار پیروزی انقلاب اسلامی، همچو حریری معطر به شمیم یکدلی و اتحاد، نوازشگر صورت مردان و زنان و کودکانی می شود که در موجی خروشان با آرمانهای انقلاب امام خمینی(ره) و خون هزاران شهید والامقام انقلاب، تجدید میثاق کرده و باردیگر وحدت و انسجام خود را در دفاع از نظام و کیان خود به رخ بیگانگان می کشند.

دیروز، جهان شاهد شکوه و عظمت حضور مردم ایران در حمایت از انقلاب اسلامی در آستانه سی امین سالگرد پیروزی آن بود. جمعیتی که مثل رودی خروشان از خیابانهای شهر جوشید و جلوه زیبا و تمام قدی از شور و شعور، سرزندگی و نشاط، اعتماد بنفس و امید به آینده ای درخشان به نمایش گذاشت.

دیروز، روز وحدت و یکپارچگی ملتی آزاده و سرافراز بود که با خدای خویش و اولیای الهی اش عهد و پیمان بسته و نشان دادند که با پیروی از فرزند سردار بدر و حنین حضرت اباعبدالله الحسین(ع) و هدایت های داهیانه رهبرمعظم انقلاب در برابر دشمنان نظام، همچو پیکری واحد و دژی نفوذناپذیر ایستاده اند و از عزت و استقلال و حقوق حقه خود دفاع و از دستاوردهای بزرگ انقلاب اسلامی صیانت می کنند.

مقام معظم رهبری از تفکر صحیح، هوشمندانه و همراه با ایمان شورانگیز و شجاعت در اقدام، به عنوان عناصر اصلی عزت بخش ملت ایران در طول دوران انقلاب اسلامی یاد می کنند و می فرمایند: «انقلاب اسلامی، عزت را جایگزین تحقیر بیگانگان، استقلال را جایگزین وابستگی تلخ و ذلت بار دوران طاغوت و ایستادگی و اقتدار را جایگزین تسلیم محض در مقابل بیگانگان کرد.»

دشمنان این مرز و بوم در آرزوی شکست انقلاب و در خیال خام خود در انتظار سپری شدن چند دهه از انقلاب و استقرار نظام جمهوری اسلامی و فرارسیدن سالهایی بودند که انقلابیون بازنشسته شوند و غبار پیری بر چهره انقلاب نشسته و دریای مواج ملتی که آزادگی و سرافرازی خود را مرهون انقلاب خمینی کبیر(ره) می داند، از جنب وجوش بیفتد. در انتظار روزهایی بودند که حاصل سالها دشمنی با ملت ایران از جنگ تحمیلی و تحریم گرفته تا تهاجم فرهنگی و جنگ تبلیغاتی و روانی علیه کشور را در غلبه ریزش ها بر رویش ها ببینند و شاهد فاصله گرفتن مردم از آرمانها و انقلاب باشند تا شاید به هدف شوم خود برسند. اما حضور میلیونی مردان و زنان و خصوصاً جوانانی از نسل های سوم و چهارم انقلاب بار دیگر، کابوس خواب آشفته دشمنان این آب و خاک شد.

وقتی ۲۲هزار دانش آموز بسیجی در میدان آزادی سرود وحدت و مقابله با بیگانگان سردادند و با حرکت نمادین حمل پرچم ۳۰متری که نقش شعار «ما تا آخرین قطره خون ایستاده ایم» را بر خود داشت، پای طومار وفاداری به انقلاب را با خون خود امضاء کردند و جمعیتی چند میلیونی یکصدا فریاد «مرگ بر آمریکا» سردادند، صدای طشت رسوایی آمریکا و دشمنان انقلاب اسلامی را که بر زمین نادانی آنان می خورد، به گوش جهانیان رساندند.

خبرنگار خبرگزاری فرانسه جزء اولین اخباری که مخابره می کند، می گوید: «خیل عظیم مردم ایران با سر دادن شعار «مرگ بر آمریکا» و در دست گرفتن پرچم هایی که این شعار و شعار«مرگ بر اسراییل» و «اسراییل دشمن اسلام و بشریت است» بر آن نقش بسته بود، تنفر شدید و قدیمی خود از دشمنان انقلاب اسلامی ایران را اعلام کردند».

خبرنگار شبکه تلویزیونی اکراین نیز درباره راهپیمایی دیروز مردم تهران ضمن پرشور خواندن این مراسم می گوید: « من تاکنون چنین راهپیمایی را در هیچ جای دنیا ندیده ام، حضور مردم در این مراسم برای من بسیار جالب بود. فکر می کردم مردم ایران از روی ترس در این راهپیمایی شرکت می کنند ولی در گفتگو با تعدادی از مردم فهمیدم که کسی آنها را مجبور به این کار نکرده است. این عشق و علاقه آنهاست که باعث شده هر ساله در این مراسم عظیم شرکت کنند».

حقیقت آن است که انقلاب اسلامی ایران تنها یک حادثه داخلی برای تغییر یک رژیم سیاسی نبود، بلکه همانگونه که بسیاری از دولتمردان آمریکایی، اروپایی و رژیم صهیونیستی در خاطرات خود از روزهای پیروزی انقلاب، به آن تعبیر کرده اند، انقلاب زلزله ای ویرانگر برای جهان غرب بوده است.

در زمانه ای که مناطق مختلف جهان بین دو بلوک و قدرت غالب شرق و غرب تقسیم شده بود و سازمانهای نظامی ورشو و ناتو نگهبان نظم ظالمانه این تقسیم بودند و هیچ حرکت و تحولی در جهان خارج این چارچوب و بدون وابستگی به یکی از دو قطب حاکم، امکان موفقیت نمی یافت، انقلاب اسلامی در منطقه امن غرب پیروز و شعار «نه شرقی، نه غربی» به عنوان استراتژی انقلاب انتخاب می شود.

نهضتی که حضرت امام(ره) بپاداشت مستقیما با امپریالیسم آمریکا در افتاده و او را شکست داده بود. این حقیقت، کمونیست ها را در ادعای مبارزات ضدامپریالیستی خود خلع سلاح می کرد و برای نخستین بار در عصر حاضر، دین را به عنوان عاملی حرکت زا و جنبش خیز در عرصه مبارزات ملت ها مطرح می ساخت.

حضرت امام خمینی(ره) می فرمایند: «همانطوری که ملاحظه کردید، مردم با هم مجتمع شدند و همه با هم فریاد الله اکبر سر دادند و موانعی که در مقابلشان بود، همه را کنار زدند و الان وضع جوری شده که هیچ قدرتی نمی تواند کاری بکند. یعنی نمی شود بر یک ملت مطلبی را تحمیل کرد... هیچ قدرتی نمی تواند تحمیل بکند نه آمریکا می تواند تحمیل کند، نه شوروی. هیچکدام نمی توانند».

مردم انقلابی ایران حضور در راهپیمایی ۲۲ بهمن را یک فریضه الهی و وظیفه ملی می دانند. آنان از امام(ره) آموخته اند که «حفظ نظام در رأس فرایض است» و همین حضور شکوهمند است که خبرنگاران خارجی را به اعتراف وا می دارد.

خبرگزاری رویترز در گزارشی تحت عنوان «ایرانی ها انقلاب خود را جشن و فشار هسته ای را نادیده گرفتند» می نویسد: «هزاران ایرانی ۲۲ بهمن در نمایشی از نادیده گرفتن فشار غربی ها بر ایران به منظور تعلیق غنی سازی اورانیوم، بیست و نهمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی را گرامی داشتند. پس از سه دهه از انقلاب اسلامی در ایران، زنان محجبه همراه با مردان فریاد «مرگ بر آمریکا» سردادند. مقامات ایرانی از مردم خواسته بودند برای نشان دادن اتحادشان در مقابل فشار غرب به طور گسترده در راهپیمایی حضور پیدا کنند».

بدون شک به خاطر حضور آگاهانه و پرشور مردم در همه صحنه های انقلاب است که تاکنون هیچیک از طرحهای سیاسی، اقتصادی و نظامی آمریکا علیه ایران که غالباً با حمایت یا سکوت متحدان منطقه ای و جهان آن کشور همراه بوده، به نتیجه نرسیده است. به همین دلیل است که پس از گذشت قریب به سه دهه از مقابله غرب با انقلاب ، امروز تئوریسین ها و سیاستمداران آمریکایی و غربی بر ضرورت پذیرش و تحمل واقعیت انقلاب و جایگاه جمهوری اسلامی در عرصه بین المللی تأکید می کنند. به عنوان نمونه کیسینجر، استراتژیست آمریکایی، می گوید: ماهیت نظام حاکم بر ایران پیچیده تر از آن است که تهیه کنندگان گزارشها در آمریکا آن را ترسیم می کنند. آمریکا قادر نیست اوضاع داخلی ایران را متزلزل کند. و یا اعتراف روزنامه وال استریت ژورنال که می نویسد: آمریکا بطور رقت انگیزی از ایران شکست خورده است. و یا اظهار عجز رئیس اسبق سازمان سیا که می گوید: هر طرح ضد ایرانی محکوم به شکست است.

نهضتی که در ۲۲ بهمن ۵۷ به پیروزی رسید، امروز برای بسیاری از ملل جهان چراغ راه زندگی است. تجدید بنای تفکر انقلابی بر مبنای دین، مطرح شدن اسلام به عنوان یک ایدئولوژی انقلابی، احیاء اخوت اسلامی و روحیه گرایش به معنویات و ارزشهای دینی در بین مسلمانان، احیاء روحیه خودباوری و سلطه ستیزی در میان ملتها و انفعال دولتها و قدرتهای حاکم در برابر اراده آنان، از مهمترین دستاوردهای انقلاب اسلامی در عرصه جهانی است.

از سوی دیگر پیشرفت های کشورمان در فناوری صلح آمیز انرژی هسته ای، نانو تکنولوژی، علوم پزشکی و دارویی، صنایع نظامی و دفاعی و موشک کاوشگر سفیر و دهها عنوان دیگر به برکت استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی و مرهون تلاش و مجاهده فرزندان، دانشمندان جوان و اساتید فرزانه این آب و خاک است که همچو خاری بر چشم دشمنان این ملک می رود.

۲۲ بهمن هر سال بهار جوانه های انقلاب است. یادآور سرفصلی برجسته در تاریخ تحولات ایران و نقطه عطفی در روند مبارزات ملل آزاده جهان.

حمید امیدی