دوشنبه, ۶ اسفند, ۱۴۰۳ / 24 February, 2025
مجله ویستا

خمیر کاری | طرز تهیه خمیر کاری قرمز تایلندی


طرز تهیه خمیر کاری قرمز تایلندی

درست کردن این چاشنی بسیار آسان است. بعد از امتحان کردن این دستور، دیگر از خمیرهای آماده استفاده نخواهید کرد. برای تهیه چاشنی کاری نیازی به پختن آن نیست و تنها زمانی که  بخواهید از خمیر کاری استفاده کنید 1 دقیقه آن را روی اجاق گاز خواهید پخت.
خمیر کاری قرمز طعم هر نوع کاری تایلندی و هندی را عالی می‎کند؛ از جمله مرغ کاری، کاری غذاهای دریایی، کاری بیف، کاری‎های گیاه‎خواران و کاری ماهی. می‎توانید یک قاشق از این خمیر را برای طعم دادن به سوپ تایلندی، نودل و یا دیگر غذاها استفاده کنید. زمان آماده سازی و پخت خمیر کاری 20 دقیقه است. بنابراین شما کمتر از نیم ساعت چاشنی خوشمزه برای غذایتان خواهید داشت.
قبل سرو، همیشه مزه کاری را امتحان کنید. اگر به حد کافی نمک یا مزه ندارد، سس ماهی یا نمک بیشتری به آن اضافه کنید. اگر خیلی نمک دارد، مقداری آب لیمو به آن اضافه نمایید. اگر خیلی ترش بود، مقدار خیلی کمی شکر بیافزایید. اگر خیلی تند است، مقداری شیر نارگیل به کاری خود اضافه کنید. اگر بیش از حد شیر نارگیل به آن اضافه کرده اید، مقدار کمی ماست، خامه ترش یا خامه معمولی اضافه کنید.
در ترکیب این غذا از علف لیمو (lemongrass) استفاده شده است. این گیاه که دارای خواص دارویی مفیدی است طعمی مانند لیمو دارد. از 60، 70 سال پیش در نواحی گرمسیری دنیا، مانند هندوستان و چین در قسمت‎های وسیعی از آفریقا و آمریکای جنوبی کشت این گیاه رواج یافته است؛ در حال حاضر در شمال ایران نیز این گیاه کشت می‎شود تا از خواص خوراکی، دارویی، آرایشی و بهداشتی آن استفاده شود.
اگر به 1 ساقه تازه علف لیمو دسترسی ندارید از رنده پوست لیمو استفاده کنید.
شما ممکن است سس کاری را به خمیر کاری ترجیح دهید. پس می‎توانید بیشتر از شیره نارگیل استفاده کنید.


خمیر کاری | طرز تهیه خمیر کاری قرمز تایلندی


مواد لازم خمیر کاری قرمز تایلندی

پیازچه   1 عدد

سیر  4 حبه

جوز هندی  1 قاشق غذاخوری

فلفل قرمز   1 یا 2 عدد

کچاپ گوجه فرنگی  2 قاشق سوپخوری

رنده پوست لیمو   3 قاشق سوپخوری

زیره    1 قاشق چایخوری

سس سویا    2 قاشق سوپخوری

شیر نارگیل غلیظ   3 قاشق سوپخوری

آب لیمو   2 قاشق سوپخوری

شکر   1 قاشق چایخوری

تخم گشنیز آسیاب شده   ¾ قاشق غذاخوری

پودر چیلی   به مقدار دلخواه‎تان

پودر دارچین  ¼ قاشق سوپخوری

طرز تهیه خمیر کاری قرمز تایلندی

    به جای پیازچه خرد شده می‎توانید از ¼ پیمانه پیاز قرمز خرد شده استفاده کنید. به جای جوز هندی می‎توانید از زنجفیل هم استفاده کنید. به جای کچاب گوجه‎فرنگی از پوره گوجه فرنگی هم می‎توانید استفاده کنید. اگر مایل به استفاده از فلفل قرمز نیستید می‎توانید از ½ تا 1 قاشق چایخوری پودر فلفل قرمز یا 2 تا 3 قاشق چایخوری سس چیلی استفاده کنید.
    گشنیز و زیره را آسیاب کنید. آب لیموی تازه را بگیرید.
    همه مواد لازم را در مخلوط کن ریخته و خوب مخلوط کنید تا خمیر کاری قرمز تایلندی آماده شود.
    اگر خمیرتان خیلی غلیظ است، مقدار شیر نارگیل را بیشتر کنید تا به مخلوط شدن مواد کمک کند. دقت کنید که مزه آن در این مرحله خیلی قوی است، اما وقتی مواد لازم کاری خود را با شیر نارگیل باقی‎مانده به آن اضافه کردید، مزه آن ملایم‎تر خواهد شد. وقتی این چاشنی پخته شود، رنگ چیلی قرمز بیرون می‎آید و قرمزتر می‎شود.
    اگر سس کاری را به خمیر کاری ترجیح می‎دهید، شیر نارگیل باقی‎مانده را اضافه کرده و سریع آن را هم بزنید.
    برای درست کردن کاری از خمیر به دست آمده برای 1 دقیقه خمیر را در مقدار کمی روغن سرخ کنید تا عطر آن بلند شود. گوشت، توفو، گلوتن گندم یا سبزیجات را اضافه کنید. باقی شیر نارگیل را بیافزایید تا سس کاری درست شود (اگر می‎خواهید سس بیشتری داشته باشید، مقداری عصاره مرغ یا سبزیجات به مواد اضافه کنید). برخی از سبزیجاتی که خیلی خوب با کاری قرمز ترکیب می‎شوند شامل:گوجه‎فرنگی، بادنجان، کدو خیاری، نخود، گل کلم و اسفناج هستند.
    اگر از lemongrass (علف لیمو) استفاده می‎کنید، قسمت‎های بدون استفاده (قسمت‎ بالایی ساقه) را در حین پخت به کاری اضافه کنید. این کار مزه بیشتری به آن می‎دهد. اگر دوست داشته باشید می‎توانید از چوب دارچین و 2-3 برگ لیمو یا برگ بو هم استفاده کنید.
    قبل از سرو یک مشت گشنیز و ریحان تازه روی آن بپاشید.


خمیر کاری | طرز تهیه خمیر کاری قرمز تایلندی

نکات تکمیلی در مورد خمیر کاری

خمیر کاری جزو چاشنی ها و ادویه میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 30 دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 1 دقیقه میباشد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 0 نفر مناسب میباشد .

خمیر کاری ، طرز تهیه خمیر کاری قرمز تایلندی