پنجشنبه, ۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 23 January, 2025
آشنایی با سیب و خواص آن
درخت سیب در بیشتر نقاط دنیا پرورش داده میشود و سیب میوه ای است که میتوان گفت در هر جای دنیا وجود دارد و همه مردم دنیا آنرا میشناسند. در ایران این درخت بصورت وحشی در جنگلهای شمال وجود دارد. سیب انواع مختلف دارد. انواع وحشی آن کوچک و پرورش یافته آن درشت است. سیب نوع ترش و شیرین دارد.
● ترکیبات شیمیایی:
سیب دارای ویتامین و مواد مغذی زیادی است و بی مناسبت نیست که یک ضرب المثل انگلیسی میگوید که خوردن یک سیب در روز شما را از رفتن نزد دکتر بی نیاز میکند. موادی که در یک سیب متوسط وجود دارد بشرح زیر است:
انرژی ۲۵۸ کالری - پروتئین ۱/۲ گرم - چربی ۱/۶ گرم - مواد نشاسته ای ۵۹/۶ گرم - کلسیم۲۴ میلی گرم - فسفر ۱۰ میلی گرم - آهن ۱/۲ میلی گرم - ویتامین آ ۳۶۰ واحد - ویتامین ب ۱، ۱۵ میلی گرم - ویتامین ب ۲ ۸/۰ میلی گرم - ویتامین ب ۳، ۱/۰ میلی گرم - ویتامین ث ۱۸ میلی گرم
ناگفته نماند که ویتامینهای وجود در سیب بیشتر در پوست سیب و زیر پوست آن قرار دارد بنابراین آنهایی که میتوانند پوست سیب را هضم کنند بهتر است که آنرا با پوست میل کنند و اگر میخواهید پوست آنرا بکنید بهتر است که سیب را خیلی نازک پوست کنید.
● خواص داروئی:
۱- سیب یک میوه قلیایی است و تمیز کننده بدن است و بعلت دارا بودن پکتین زیاد آب اضافی بدن را خارج میسازد.
۲- سیب را میتوان برای برطرف کردن اسهال حتی برای کودکان بکار برد. بدین منظور سیب را باید رنده کرد و استفاده کرد. سیب را میتوان پخت و برای آنهایی که روده تنبل دارند آن را روی آتش ملایمی پخت البته حتما ازظرف لعابی یا تفلان استفاده کنید زیرا به این طریق پکتین و ویتامینهای آن حفظ میشود.
۳- شربت سیب بهترین دارو برای درمان سرفه و گرفتگی صدا است.برای تهیه شربت یک کیلو سیب را شسته و با پوست قطعه قطعه کنید و در یک لیتر آب بپزید سپس آنرا با پارچه نازکی صاف کنید و چند تکه قند به آن اضافه کنید و دوباره روی آتش ملایم قرار دهید تا قوام پیدا کند و آن را از روی آتش بردارید روزی سه تا چهار فنجان از این شربت بنوشید.
۴- سیب دارای مقدار زیادی کلسیم است و کلسیم سیب به بدن کمک میکند که کلسیم غذاهای دیگر را نیز جذب کند .
۵- خوردن سیب یبوست را برطرف میکند و برای خستگی مفرط مفید است.
۶- دم کرده برگ درخت سیب ادرار آور است و درمان کننده التهاب کلیه و مثانه است.
۷- نوشیدن آب سیب داروی موثری برای درمان سرماخوردگی و گرفتگی صدا و سرفه است.
۸- سیب مقوی کبد و اشتها آور است.
۹- سیب برای درمان تنگی نفس بسیار مفید است حتی بوئیدن سیب نیز این خاصیت را دارد.
۱۰- سیب پخته تقویت کننده معده و کبد و دفع کننده سودا و سموم بدن است.
۱۱- سیب حرارت را از بدن خارج میسازد.
۱۲- سیب را رنده کنید و در دستمال بپیچید و روی چشم بگذارید درد چشم را برطرف میکند.
۱۳- خوردن سیب حتی برای آنهایی که بیماری قند دارند مفید است چون قند خون را بالا نمیبرد.
۱۴- کسانیکه میخواهند لاغر شوند حتما باید سیب را با پوست بخورند.
۱۵- دم کرده گل سیب داروی سرفه و تورم مجرای تنفسی است.
۱۶- سیب داروی خوبی برای درمان زخمها است.
۱۷- سیب بهترین دارو برای سوء هاضمه است زیرا دارای مقدار زیادی پکتین است.
۱۸- آب سیب را حتی میتوان برای تنقیه استفاده کرد. این تنقیه برای بیماریهای روده بسیار موثر است.
۱۹- پوست سیب را مانند چائی دم کنید و بنوشید این چائی بهترین دوست کلیه است.
۲۰- آب سیب را با آبمیوه گیری در منزل تهیه کنید و فورا آنرا بنوشید زیرا در اثر ماندن آنزیمهای خود را از دست میدهد.
۲۱- آب سیب برای زیبایی پوست استفاده زیادی دارد بخصوص برای از بین بردن چین و چروک پوست موثر است بدین منظور آب سیب را صبح و شب روی پوست گردن و صورت بمالید و ماساژ دهید البته همیشه آب سیب تازه استفاده کنید.
استفاده دیگر از سیب برای لطافت پوست، سیب پخته است. سیب رابپزید و سپس له کنید و با شیر مخلوط کنید و این مخلوط را بصورت نیم گرم روی پوست بگذارید و پس از چند دقیقه آنرا بردارید.
● خواص سیب ترش
۱-سیب ترش قابض است و حالت استفراغ و دل بهم خوردگی را از بین میبرد.
۲-سیب ترش را بپزید درمان اسهال خونی است.
۳-آب سیب ترش مخلوط با انار برای تقویت معده و درمان اسهال و دل بهم خوردگی بکار میرود.
۴-رب سیب ترش علاج اسهال ، استفراغ و درد و غم است.
۵-مربای شکوفه سیب برای ضعف معده و ازدیاد نیروی جنسی مفید است.
۶-سیب ترش برای آنهائیکه مزاج گرم دارند بسیار مفید است بالعکس آنهائیکه مزاج سرد دارند باید سیب شیرین بخورند.
سیب در قدیم معالج نقرس و بیماریهای عصبی بوده است
● مضرات:
همانطور که قبلا گفته شد سعی کنید همیشه سیب را با پوست بخورید زیرا مقدار زیادی پکتین در پوست سیب وجود دارد سیبهایی که در بازارهای داخل ایران یا آمریکا و کانادا بفروش میرسد روی آن دارای یک لایه چربی برای حفاظت آن است بنابراین حتما این سیبها را بدقت بشوئید آنهائیکه دارای معده ضعیف هستند باید سیب را بسیار نازک پوست بگیرند که پکتینها و ویتامینهای آن از بین نرود.
نویسنده : حامد بالاوی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست