دوشنبه, ۱۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 3 February, 2025
استفاده از ضد آفتاب
نور خورشید اگرچه منشأ بسیاری از نیازهای طبیعت، گیاهان، جانوران و انسان است، اما مواجهه غیرصحیح و غیراصولی با آن میتواند منشاء بعضی بیماریها و حتی بدخیمیهای پوست باشد. اما آنچه میتواند پوست را مقابل نور خورشید محافظت کند، مصرف مداوم و موثر ضد آفتاب است. ضد آفتاب به دو صورت فیزیکی مانند زینک اکساید و شیمیایی (اکثر ضد آفتابهای موجود) موجود است و انواع پوست چرب، خشک، معمولی و حساس در انتخاب آن موثر است، به طوری که برای پوستهای چرب باید از نوع فاقد چربی یا لوسیون استفاده کرد تا پوست صورت چرب نشده و موجب بروز چوش یا آکنه نشود.
نکاتی که از ضد آفتاب در آغاز فصول گرم باید بدانیم:
۱ـ ضد آفتاب برای همه افراد از کودک ۶ ماهه تا افراد مسن ضروری است و بیش از همه افراد زیر ۲۰ سال محتاج آن هستند که علت عمده آن فعالیت مستمر (به دلیل توانایی جسمی) در ساعات آفتابی روز است.
۲ ـ نوع پوست، تعیینکننده نوع ضد آفتاب است و عیار حفاظتی پوست (SPF) از ۳۰ تا ۵۰ قادر به حفاظت کافی از پوست است. تعداد دفعات مصرف ضد آفتاب هم با محیط کار و زندگی مرتبط است، برای مثال افرادی که در محدوده جغرافیایی خط استوا زندگی میکنند و در معرض مستقیم آفتاب هستند، در ساعات ۹ صبح تا ۴ بعداظهر، حداقل هر دو ساعت به مصرف ضد آفتاب نیاز دارند، اما برای فردی که در منزل است، حداقل روزی ۲ بار مصرف ضد آفتاب ضروری است.
۳ـ ضد آفتاب را باید در حالی که پوست صورت خشک بوده به میزان تقریبا یک بند انگشت بمالیم و از ماساژ زیاد آن خودداری کنیم، به طوری که پوشش ضد آفتاب بر صورت برای دیگران کاملا واضح باشد. بهتر است نیم ساعت قبل از خروج از منزل یا محل کار آن را به صورت بمالیم. اطراف چشم و لب ممکن است به انواع ضد آفتاب شیمیایی حساس باشد، پس توصیه میشود از نوع فیزیکی (زینک اکساید) استفاده کنید.
۴ـ تعریق و شستشو اثرات ضد آفتاب را کم میکند، بنابراین پس از شستشو، صورت را کاملا خشک کرده و ضد آفتاب را بمالید و سعی کنید آن را با کرمهای دیگر آرایشی یا مرطوبکننده همراه نکنید.
۵ـ در هوای ابری یا بارانی هم باید از ضد آفتاب استفاده کنید، زیرا همچنان در معرض نور خورشید، اما به میزان کمتر هستید.
۶ـ پوست خانمها بیش از آقایان و پوست افراد با رنگ روشن، بیش از افراد تیره نیازمند ضد آفتاب است.
۷ـ چتر، کلاه لبهدار با لبه بیش از ۷ سانتیمتر و عینک آفتابی صفحه بزرگ و دستکش نخی میتواند مکمل بسیار مناسبی به همراه ضد آفتاب باشد.
۸ـ مصرف بعضی داروها میتواند اثرات مضر آفتاب را در پوست چند برابر کند، بنابراین از عوارض داروها قبل از مصرف آن مطلع شوید تا به مسوولیت خود در مصرف ضد آفتاب بیشتر آگاه شوید.
۹ـ بیماریهای روماتیسمی پوست (لوپوس، درماتومیوزیت،...) و حتی آکنه میتواند با نور خورشید فعال شود، هر گونه تغییرات غیر منتظره و شدید را که با خارش و قرمزی در پوست همراه است، با پزشک خود درمیان بگذارید.
۱۰ـ آفتاب شب را که همان نور مهتابی، تلویزیون و کامپیوتر است، فراموش نکنید که برای پوست شما مضر است.
دکتر سید ناصر عمادی
متخصص پوست
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست