یکشنبه, ۳۰ دی, ۱۴۰۳ / 19 January, 2025
چه طور خوب پیر شویم؟
هیچ وقت در جوامع، پیر شدن یک پدیدۀ رشک برانگیر نبوده و نیست. با این حال کتاب "من تصیم گرفته ام، خوب پیر شوم" اثر کلودین بادی، با هیجان و مهارت به سراغ این پدیده رفته است.
خوب پیر شدن، قطعاً ممکن است!
آنچه که در این کتاب خوشایند است و به خوبی توصیف شده این است که ما میتوانیم خیلی خوب و با خشنودی پیر شویم: "امید به زندگی بدون ِ از کارافتادگی سریع تر از امید به زندگی کلی در حال پیشرفت است. "
و موضوع قابل توجه و جالب: علاوه بر این که به افراد توصیه میشود، سیگار نکشند، الکل ننوشند، ورزش کنند و تغذیۀ متعادلی داشته باشند (حداقل ۵ واحد میوه و سبزی در روز بخورند)..... مهم ترین نکته، این است: این روح و روان ماست که باعث میشود ما با خشنودی و خوشبختی با پیری مواجه شویم.
در این کتاب تمام عوامل روانی بررسی میشوند، عواملی که به نزدیکی خوش بینانه تر به افزایش سن مانند خوش بینی، واکنش در برابر استرس، پیشرفت زندگی از درون، ظرفیت مواجه شدن با بحران های متفاوت و تغییر زندگی کمک میکنند.
به نظر میرسد که اتخاذ ۳ استراتژی، باعث میشود که فرد بهتر پیر شود. این استراتژی ها در بین کسانی که دورۀ پیری خوبی را داشته اند، مشاهده شده اند.
برای خوب پیر شدن، اولین استراتژی " انتخاب " است
انتخاب به این معنی است که فرد تصمیم نداشته باشد همه کاری انجام دهد و در هر کاری موفق باشد اما یک سری فعالیت خاص و روش های آن را بر اساس تمایلات، محدودیت ها و الزامات واقعی اش، انتخاب کند. حُسن این استراتژی، به کار انداختن توانایی ها و انرژی تان در چند کار و فعالیت محدود است تا به این ترتیب به موفقیت نائل شوید، این روش قطعاً خیلی مفیدتر از این است که انرژی تان را در چندین زمینه و در هر زمینه به میزان اندکی به کار اندازید. برای این کار، باید کمی هم فروتنی داشته باشید. یک انسان نمیتواند همه جا بهترین باشد بنابراین باید انتخاب کند. شایان ذکر است که این استراتژی برای جوان ها هم مفید خواهد بود، البته شکی نیست که کسب آمادگی برای رفتن به سمت پیری برای آنها خیلی زود است.
یک مثال: گیسالین که ۷۶ سال دارد، تصمیم گرفته که یادگیری زبان اسپانیایی را ادامه دهد. او در حال یادگیری زبان انگلیسی هم بود و لی تصمیم گرفت که همان اسپانیایی را ادامه دهد، خصوصاً اینکه، هم محل برگزاری کلاس ها نزدیک خانه اش بود و هم محیط کلاس اسپانیایی را خیلی شاد میدید.
دومین استراتژی خوش بین شدن است
به محض اینکه یک فعالیت خاص را انتخاب کردید، تمام انرژی تان را برای سرآمد بودن در رشتۀ خودتان انجام دهید. کارهایی را انجام دهید که همان حس را به شما می دهند، در همان زمینه خودتان را تقویت کنید تا کاری را که انتخاب کرده اید به بهترین شکل انجام دهید. مثلاً گیسالین تصمیم گرفته که حداقل یک هفته در سال را در اسپانیا بگذراند تا انگیزۀ بیشتری برای یادگیری داشته باشد. یک ماه قبل از رفتن هم، یک رمان اسپانیایی خریداری میکند تا با محیط آشناتر شود. ضمناً او مشترک یک نشریۀ اسپانیایی زبان هم شده تا بتواند اخبار و اطلاعاتی در مورد این کشور داشته باشد.
سومین استراتژی "جبران" است
فرد در این شرایط باید محدودیت هایی را که زمان به او تحمیل میکند، بپذیرد. بنابراین، استفاده از روش هایی که ناملایمات و سختی ها را جبران میکنند، مهم اند. گاسلین از یک سمعک استفاده میکند و آن را همه جا همراه خود میبرد. با استفاده از این سمعک او میتواند راحت تر از کلاس هایش بهره ببرد. یکی از دوستان گاسلین که او نیز در حال یادگیری زبان اسپانیایی بود، فوت کرد. بعد از یک مدت زمان منطقی، گاسلین با یکی از دانشجویان سال سوم دوست شد، او کمی از گاسلین جوان تر و بسیار فعال است. او جای خالی دوستش را برایش پر میکند و انگیزه ای برای رفتن به کلاس هایش شده است.
اگر شما هم از این ۳ استراتژی بهره ببرید، باور کنید که بهتر از دیگران پیر خواهید شد. از سوی دیگر میتوانید تصور کنید که بدون پیر شدن هم خوشبخت خواهید بود. بنابراین هر چه شما از حالا بیشتر این تمرینات را انجام دهید، قطعاً در دراز مدت وضعیت روانی بهتری خواهید داشت!
برای پیر شدن، افراد مسن خوشبخت میتوانند استراتژی های دیگری به ما یاد بدهند، مانند روش های زندگی کردن، اندیشیدن، یادآوری خاطرات و اقدامات دیگری که باعث خشنودی و رضایت خاطر در سن و سال پیری میشود. و این تمام چیزی است که هر یک از ما برای پیری مان آرزو میکنیم... .
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست