جمعه, ۱۱ خرداد, ۱۴۰۳ / 31 May, 2024
مجله ویستا

LG KF۹۰۰ PRADA II نسل دوم از یک اتفاق


LG KF۹۰۰ PRADA II نسل دوم از یک اتفاق

این دومین محصول به بازار آمده ال جی زیر نام PRADA ست جائیکه تغییرات فراوان و چشمگیری نسبت به نمونه اولیه صورت گرفته است و با اینکه طرح موفق نسخه نخستین همچنان دست نخورده باقی مانده …

این دومین محصول به بازار آمده ال جی زیر نام PRADA ست جائیکه تغییرات فراوان و چشمگیری نسبت به نمونه اولیه صورت گرفته است و با اینکه طرح موفق نسخه نخستین همچنان دست نخورده باقی مانده است اما مشخصات سخت افزاری مدرنی به دستگاه افزوده شده است. با ما در بررسی کاملی پیرامون LG KF۹۰۰ PRADA II همراه شوید.

روند محصولات تولیدی ال جی در چند سال گذشته همواره با یک نام بزرگ و چندین و چند نمونه ساده و معمولی همراه بوده است، بطوریکه تقریبا هیچ لحظه ای را در چند سال گذشته نمی توان یافت که تک ستاره ای از LG در بازار موبایل کاملا جریان ساز نبوده باشد. از بزرگترین نمونه های قابل اشاره در این زمینه می توان به کشتی های نجاتی همچون شکلات، دو قلو های Viewty و KE۸۵۰ PRADA و مدرن ترین عضو خانواده یعنی KC۹۱۰ Renoir اشاره کرد. یکی دیگر از سنت های همیشگی LG که البته منحصر به این برند نیز نمی گردد اقدام به تکرار متعدد از روی مدل های موفق بازار است (امری که پس از گذشت نزدیک به دوسال از معرفی N۹۵ همچنان گریبان گیر نوکیا نیز هست)، داستانی که منجر به تولید نسخه های متعدد از روی نمونه اولیه شکلات، تولد نسخه کامل شده Viewty و بلاخره ساخت دومین نمونه از روی پرادای محبوب گردیده است و همین موضوع یعنی موفقیت نسخه اولیه از مهمترین دلائلی که نسخه مدرن و تکمیل شده از لحاظ ظاهری تغییر چندانی را به خود ندیده است.

KF۹۰۰ حتی قبل از گشودن جعبه آن نیز بسیار جذاب و زیبا به نظر می رسد جعبه محتویات دستگاه به شکل یک مکعب مستطیل مشکی رنگ و فوق العاده است که همانند دیگر انواع دسته Fashion به شکل ماهرانه ای طراحی گردیده است.

محتویات درون این جعبه گذشته از موارد همیشگی همچون CD، شارژر و کابل اتصال کامپیوتر شامل یک ریموت بسیار زیبا و البته اندکی حجیم است که بروی خود پورت ۳.۵ میلیمتری اتصال هدست را نیز می بیند که از این لحاظ برتری محسوسی در قیاس با تقریبا تمامی مدل های LG که کاربر را به استفاده از هدست همراه گوشی محدود می کنند، دارد. دیگر موارد شایسته توجه در این مدل کیف چرمی نگه داری گوشی ست که از لحاظ ظاهری شباهت نزدیکی با نمونه ارائه شده با نسخه اولیه PRADA دارد. کارت حافظه Micro SD یک گیگابایتی به همراه پارچه ای برای تمییز کردن گوشی از دیگر مواردی ست که در جعبه همراه گوشی دیده می شود.

البته تهیزات ارائه شده برای KF۹۰۰ به موارد موجود در جعبه آن محدود نمی گردد و یکی دیگر از تجهیزات جانبی و بسیار شیک در نظر گرفته شده برای آن، ساعتی مچی ست با نام LG PRADA Link که بوسیله بلوتوث با گوشی در ارتباط بوده و بوسیله آن علاوه بر نمایش وضعیت تماس ها، امکان دسترسی سریع به پیام های متنی گوشی نیز وجود دارد. یکی از جذابیت های اصلی این ساعت ضد آب بودن آن است که این به کاربر اجازه دسترسی به گوشی حتی در هنگام شنا کردن را نیز می دهد. البته برای این جاذبه منحصر به فرد می بایست چیزی در حدود ۳۰۰ یورو علاوه بر قیمت گوشی پرداخت کرد که چندان منطقی به نظر نمی رسد.

ظاهر نچندان تغییر یافته گوشی اما بدون شک همچنان بسیار زیباست ابعاد گوشی در قیاس با نسخه اصلی بجز در عرض در تمامی موارد تغییرات عمده ای کرده است. ابعاد دقیق PRADA II عبارت است از ۱۶.۸×۵۴×۱۰۴.۵ میلیمتر با وزن ۱۳۰ گرم که چیزی در حدود ۵ میلیمتر در قطر، ۶ میلیمتر در ارتفاع و بیش از ۴۵ گرم در وزن افزایش یافته است اما با این وجود PRADAII در قیاس با مورد نزدیکی مثل SE XPERIA X۱ همچنان نمونه بسیار بزرگی به حساب نمی آید. بدنه گوشی بطور کامل از پلاستیک با کیفیتی و نسبتا ماتی ساخته شده است که مشکل آزار دهنده ماندن اثر انگشت چندان در آن دیده نمی شود. دور تا دور دستگاه با نواری نقره ای رنگ و زیبا پوشیده شد است که برخلاف آنچه به نظر می رسد کاملا از جنس پلاستیک ساخته شده است.

بدون شک مهمترین و جذاب ترین قسمت در PRADAII صفحه نمایش ۳ اینچی تمام لمسی آن است که علاوه بر شباهت کامل با PRADA در وضوح ۴۰۰×۲۴۰ پیکسلی و قابلیت نمایش ۲۵۶ هزار رنگ، یک ویژگی کمیاب و استثنائی را نیز با هم به اشتراک گذاشته اند و آن نیز چیزی نیست جز تکنولوژِی خازنی در ساخت قابلیت لمسی صفحه نمایش. خاصیتی که بجز در PRADA ها تنها در مدل های iPhone بکار گرفته شده است این قابلیت حساسیت صفحه نمایش را در مقایسه با مدل های مقاومتی معمول کاملا افزایش داده و علاوه بر این تنها به لمس صفحه نمایش از طریق دست حساس است بدین معنی که برخورد اجسام دیگر با صفحه نمایش تاثیری در کارکرد آن ندارد. البته این ها هیچکدام مهمترین قابلیت این صفحه نمایش به حساب نمی آیند چرا که جذاب ترین نکته در ساختار این صفحه نمایش (همانند iPhone) امکان تماس چند نقطه ای یا Multi Touch است که در منوهایی نظیر گالری تصاویر و مرورگر وب امکان زوم در محتوا را به شیوه ای مدرن ایجاد می نماید. عملکرد گوشی در این حال با اینکه در قیاس با iPhone اندکی غیر دقیق تر به نظر می رسد اما کاملا راضی کننده و مطلوب است. عملکرد صفحه نمایش در محیط های خارجی و در نور مستقیم خورشید نیز نسبتا مطلوب ارزیابی می گردد. بالای صفحه نمایش محل حضور اسپیکر برقراری تماس و دوربین دوم تماس های ویدئویی ست که این آخری یکی از معدود راه های تشخیص سریع دو ورژن پرادا به حساب می آید جائیکه در نسخه اولیه PRADA که چیزی حدود دو سال پیش ارائه گردید بعلت عدم پشتیبانی گوشی از قابلیت ۳G این دوربین طبیعتا وجود خارجی نداشت. صرفنظر کردن از نشان LG و استفاده از برچسب PRADA در این قسمت از دیگر تشابه های دو گوشی می باشد. در زیر صفحه نمایش سه کلید برقراری و رد تماس و کلید تصحیح (C) در مرکز دیده می شود که مطلقا هیچگونه تغییری نکرده اند.

سمت چپ دستگاه کلید دوگانه تغییر صدا قرار دارد که همانند همیشه نقش ورود و خروج به زوم در هنگام استفاده از دوربین را نیز برعهده دارد. دیگر المان موجود در این قسمت محل اتصال بند در بالاترین نقطه این قسمت است. سمت راست گوشی و در بالاترین قسمت، اسلات کارت Micro SD دستگاه جای دارد که با پوششی پلاستیکی محافظت می گردد. همانطور که گفته شد بهمراه گوشی یک کارت یک گیگابایتی ارائه می شود و طبق گفته های رسمی این بخش توانائی پشتیبانی از مقادیر حافظه تا ۱۶ گیگابایت را نیز دارد که برای این کلاس نکته کاملا مثبت و نوینی به حساب می آید. دیگر المان های حاضر در این بخش کلید قفل صفحه نمایش و کلید احضار Application/Task Manager است که فشردن این آخری منوئی با دو Tab می گشاید که در اولی برنامه های دلخواه کاربر و در دومی Task Manger گوشی جای گرفته است که اشاره مستقیم و روشنی ست به خاصیت Multi Tasking در گوشی. تنها کلید باقی مانده در این قسمت طبیعتا شاتر دو حالته و کاملا برجسته دستگاه است که در پائین ترین قسمت این بخش جای دارد. در بالای گوشی پورت اتصال شارژر دیده می شود که البته برای استفاده از هدست نیز تنها راه چاره بهره گیری از همین پورت است. در اینجا نیز به مانند اسلات کارت حافظه از پوششی پلاستیکی برای محافظت و البته هم رنگ نمودن این بخش با سایر قسمت های گوشی استفاده شده است. در پائین گوشی نیز تنها المان مشهود میکروفون برقراری تماس است. پشت گوشی کاملا صاف و یکدست و در عین حال زیبا طراحی شده است در بالاترین قسمت این بخش دوربین ۵ مگاپیگسلی دستگاه در کنار فلش LED و آینه عکاسی از خود قرار دارد که نقش بستن عبارت Schneider Kreuznach در زیر آن ظاهری کاملا حرفه ای به آن بخشیده است. با کنار زدن کاور کاملا بزرگ پشتی، باتری ۹۵۰mAh گوشی نمایان می شود که از زمان های رسمی ۴۰۰ ساعت در حالت Stand-by و ۳ ساعت در هنگام مکالمه برخوردار است که با اینکه اعداد چندان بالائی به حساب نمی آید اما در دنیای واقعی انتظار کارکرد بالائی از آن می رود.

اما شاید مهمترین تغییر در ساختار PRADAII در قیاس با برادر بزرگتر خود افزوده شدن صفحه کلید QWERTY جانبی به آن است که آن را از یک دستگاه Fashion زیبا ولی نچندان کارکردی به یک Messenger فوق العاده ارتقا داده است. این صفحه کلید ۳۹ کلیده و ۴ ردیفه از ابعاد بسیار مناسب و تفکیک کاملا مطلوبی برخوردار بوده و از این لحاظ حتی با PDA های اسم و رسم داری همچون XPERIA X۱ و Touch Pro نیز کاملا قابل مقایسه است. از موارد معدود منفی در این صفحه کلید ابعاد نسبتا کوچک کلید پر کاربرد Space است که تقریبا دو برابر یک کلید عادی طراحی شده است اوضاع در مورد کلید Enter نیز به همین قرار است چرا که این یکی دقیقا هم اندازه دیگر کلیدهاست. با گشودن صفحه کلید، همانند دیگر نمونه های اینچنینی صفحه نمایش بطور خودکار به حالت افقی تغییر حالت می دهد که در این حالت فشردن هریک از کلیدهای عددی که به فرم معمول ۳×۴ در سمت چپ صفحه کلید جای گرفته اند، صفحه شماره گیر را بروی صفحه نمایش نمایان می سازد. نور پس زمینه کلیدهای این قسمت به رنگ سفید کاملا پر نوری ست و کلیدهای عددی و جهت نما علاوه بر نور سفید به رنگ نارنجی نیز روشن می گردند.

اینترفیس آشنای KF۹۰۰ مجموعه ایست که پیش از این در چندین نمونه دیگر این برند نظیر Viewty و KC۹۱۰ نیز بکار گرفته شده بود، با این تفاوت که اینک اندکی تغییر در چندین قسمت آن مشاهده می شود. صفحه Stand-by شامل سه نوع Theme مختلف به شکل اضلاع یک هرم است که برای سوئیچ میان آنها می بایست با دست بروی صفحه نمایش اصطلاحا Swipe نمود. این سه نوع Theme مختلف عبارتند از صفحه خالی با نشان PRADA و میانبرهای زیر صفحه نمایش، صفحه محتوی میانبرهای مختلف برای دسترسی سریع و صفحه محتوی Widget های متفاوت و مختلف که این آخری به نسبت نمونه کاملی که در KC۹۱۰ به معرض نمایش گذاشته شده بود تغییرات نچندان خوشایندی نموده است که از جمله آنها می توان به محدود نمودن این Widget ها به هفت عنوان، شامل ساعت آنالوگ، ساعت جهانی، تقویم، رادیوی FM، کنترلر موسیقی، یادداشت و نمایش اسلاید شوی تصویر اشاره کرد.

سید محسن علوی