پنجشنبه, ۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 23 January, 2025
قدرتی به نام حماس حقیقتی به نام مقاومت
شکست کنفرانس آناپولیس و ناکامی افرادی مانند بوش و تونی بلر در راستای ترسیم خاورمیانه جدید، نقش حماس را در معادلات فلسطین پررنگ تر ساخته است.این در حالیست که ابومازن،رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین همچنان به کارشکنی و توطئه های هدایت شده خود علیه اسماعیل هنیه و دیگر رهبران مقاومت اسلامی فلسطین ادامه می دهد....
مراسم بیستمین سالگرد تشکیل جنبش حماس با حضور صدها هزار نفر از طرفداران مقاومت اسلامی فلسطین برگزار شد.جنبش حماس در ۱۴ دسامبر ۱۹۸۷ و کمی پس از انتفاضه اول که به انتفاضه سنگ معروف بود، تاسیس شد.
این مراسم در حالی برگزار شد که ایالات متحده آمریکا و اتحادیه اروپا طی ماههای اخیر تلاش مضاعفی را در راستای کاهش محبوبیت اسماعیل هنیه و خالد مشعل انجام داده بودند.نمونه بارز این تلاشها برگزاری کنفرانس خزان زده آناپولیس در ایالت مریلند آمریکا بود.کنفرانسی که در نهایت با شکست هواداران صهیونیسم بین الملل و ناکامی جریان سازشکار در فلسطین پایان یافت.توقف انتفاضه اصلی ترین هدفی است که واشنگتن و تل آویو به دنبال آن هستند.اما حضور گسترده طرفداران حماس در مراسم سالگرد تشکیل این جنبش باردیگر اصالت انتفاضه را پررنگ تر ساخت.اظهارات خالد مشعل در جمع هواداران حماس به مثابه هشدار سخت حماس به مخالفان این جنبش موجب حیرت کاخ سفید و اسرائیل شده است.رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس تاکید کرد که این جنبش قادر است تا زمان پیروزی بر اشغالگران انتفاضه سوم و چهارم را نیز آغاز کند و به مقاومت ادامه دهد.
نادیده گرفتن حماس به عنوان اصلی ترین بازیگر سیاسی فلسطین ، خطایی فاحش و استراتژیک است که آمریکا و متحدانش آن را مرتکب شده اند.با توجه به پیروزی دموکراتیک و آزادانه حماس در انتخابات پارلمانی فلسطین و حمایت همه جانبه مردم این کشور از جنبش مقاومت اسلامی،هرگونه توافق ،تصمیم گیری و معاهده ای که بدون نظر موافق حماس عینیت یابد غیر قانونی و فاقد ضمانت اجراییست.محمود عباس،رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین که در حال تکرار اشتباه یاسر عرفات در مقیاسی گسترده تر است نیز حقیقت برتری حماس در معادلات فلسطین را کاملا نادیده انگاشته است.این مسئله می تواند در آینده ای نه چندان دور عواقب سختی را برای رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین به دنبال داشته باشد.ملت فلسطین دیگر پذیرای اشتباهات رهبران سیاسی تشکیلات خودگردان نخواهد بود.از این رو بسیاری از اعضای جنبش فتح نیز مخالفت خود با ابومازن را اعلام نموده اند. کمیته چهارجانبه کوارتت به رهبری تونی بلر سعی نمود پس از پایان اجلاس آناپولیس،به تحکیم مناسبات اولمرت و ابومازن در راستای حذف حماس از معادلات فلسطین مبادرت نماید.اما با توجه به حمایت گسارده ملت فلسطین از اسماعیل هنیه و خالد مشعل این امر امکانپذیر نیست.بسیاری از استراتژیستهای خبره آمریکا یی و اروپایی معتقدند که حل بحران فلسطین بدون حضور حماس امکانپذیر نیست.این مسئله پس از پایان آناپولیس پررنگ تر شده است.ایهود اولمرت،نخست وزیر رژیم اشغالگر قدس در اظهار نظر خود در خصوص کنفرانس آناپولیس می گوید:
محمود عباس شریکی ناتوان در این اجلاس بود.این اسرائیل است که باید تمام کارها را تا رسیدن به صلح انجام دهد.
شاید بتوان پیوند شکل گرفته میان ابومازن و اولمرت در ماههای قبل از برگزاری کنفرانس خزان زده را به پیوندی از نوع کمپلکس فعال در معادلات شیمیایی تشبیه نمود.این پیوند حداقلی معلول اهمال کاری سیاسی ابومازن و خیانت وی به آرمانهای تاریخی و اعتقادی ملت فلسطین بود.اظهارات اولمرت نشان می دهد که پیوند حداقلی تشکیلات خودگردان فلسطین و تل آویو در جریان کنفرانس آناپولیس از هم گسسته است.بنابر این نه تنها آناپولیس مجالی جهت همگرایی ابومازن و اولمرت ایجاد ننموده،بلکه موجبات واگرایی این دو از یکدیگر را فراهم ساخته است.از این رو محمود عباس و ایهود اولمرت را می توان اصلی ترین بازندگان کنفرانس آناپولیس خواند.
ایالات متحده آمریکا پس از نمایش باشکوه هواداران حماس سعی کرد همانند گذشته به فرافکنی پرداخته و اوضاع نا به سامان نوارغزه را به تحرکات نیروهای مقاومت اسلامی فلسطین مربوط سازد.
در این راستا وزیر امور خارجه آمریکا برای منحرف کردن افکارعمومی جهان از نقش اصلی غرب در وخیم شدن اوضاع نوار غزه به سبب حمایت از رژیم صهیونیستی در تشدید محاصره این منطقه، مدعی شد که حماس، مسئول وخامت اوضاع نوار غزه است.
رایس ادعا کرده است که آمریکا در سال آینده میلادی کمکی معادل ۵۵۵ میلیون دلار برای بهبود اوضاع فلسطینیان در اختیار تشکیلات خودگردان قرار خواهد داد. این مبلغ شامل ۱۵۰ میلیون کمک مستقیم به دولت انتصابی از سوی ابومازن در کرانه باختری و ۴۰۰ میلیون دلاری که کاخ سفید قبلا خبر آن را اعلام کرده بود، می شود. اما کنگره آمریکا باید اعطای این کمکها را تصویب کند.کمک ۵۵۵ میلیون دلاری آمریکا به تشکیلات خودگردان فلسطین بخشی از ۶/۵ میلیارد دلار کمکی محسوب می شود که دولت سلام فیاض انتظار دارد طی سه سال آینده از واشنگتن دریافت کند.کمکهای ایالات متحده آمریکا و کشورهای اروپایی به تشکیلات خودگردان فلسطین جملگی در راستای مقابله با حماس صورت می گیرد.نگاه ابزاری کاخ سفید نسبت به ابومازن و سلام فیاض حقیقتی است که نیاز به اثبات ندارد.
ابومازن در جریان کنفرانس آناپولیس بارها از سوی ایهود اولمرت تحقیر شد.اما رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین بدون توجه به حقوق حقه ملت خود و تحقیرهای اولمرت خود را در تقابل آشکار با حماس قرار داده است.ابومازن پس از مرگ عرفات سعی نمود ریشه های ملی گرایی افراطی را در فلسطین تقویت نماید.اما وی در این راستا ناکام بود و ملت فلسطین ترجیح داد مقاومت را در سایه اسلام گرایی ادامه دهد.خیانت ابومازن به آرمانهای فلسطین موجب بی اعتباری سیاسی تشکیلات خودگردان در بین ملت فلسطین شده است.اخیرا دستگاههای امنیتی تشکیلات خودگردان فلسطین، بیش از ۱۲۰۰ تن از فعالان و اعضای حماس در کرانه باختری را ربوده و هزاران کارمند فلسطینی را به اتهام حمایت از از این جنبش از کار برکنار کردهاند.
همچنین دستگاههای امنیتی محمود عباس رییس تشکیلات خودگردان فلسطین سعی داشتند مانع از فعالیتهای سیاسی جنبش حماس از جمله برگزاری جشن بیستمین سالروز تاسیس این جنبش در کرانه باختری شوند که در این راستا ناموفق ماندند.حضور ناموفق محمود عباس در کنفرانس پاریس نیر از دیگر نکاتی است که باید برآن تاکید شود.ابومازن در این کنفرانس بدون توجه به جنایات رژیم صهیونیستی علیه ملت فلسطین،به انتقاداز حماس و مقاومت اسلامی پرداخت.اقدامی که نشاندهنده خودباختگی ابومازن در برابر واشنگتن و تل آویو است.
در این راستا مصطفی برغوثی عضو مجلس فلسطین اظهار داشت که انتقاد شدید محمود عباس از حماس در نشست کشورهای کمککننده به فلسطینیها در پاریس و توصیف آن به کوتاگر موجب تعمیق اختلافهای داخلی و افزایش فشارهای خارجی برای جلوگیری از آغاز گفت وگوهای داخلی بین فلسطینیها خواهد شد. به عقیده برغوثی و بسیاری دیگر از مسئولین حماس،محمود عباس باید از اسراییل و یورشهای آن ضد فلسطینیها انتقاد میکرد زیرا جای طرح اختلافهای داخلی فلسطینیها پاریس نیست.
موضع گیری حماس نسبت به برگزاری کنفرانس پاریس بسیار قاطعانه بود. در این خصوص سخنگوی حماس نشست بینالمللی کشورهای کمککننده به فلسطین را توطئهای علیه این ملت برای ایجاد شکاف درمیان آنان دانست.
سامیابو زهری سخنگوی جنبش مقاومت اسلامی فلسطینحماس معتقد است نشست کشورهای کمککننده به فلسطین که در پاریس برگزار شد، با محروم کردن نوارغزه از کمکهای بینالمللی در صدد ایجاد شکاف میان ملت فلسطین است.
مجامع بینالمللی فقط به فلسطینیهای ساکن کرانه باختری رود اردن توجه دارند و فلسطینیان ساکن نوارغزه را نادیده میگیرند و کمکهای اقتصادی و مالی خود را از آنان دریغ می ورزند و این موضوع نشان میدهد که این مجامع علیه ملت فلسطین توطئه کردهاند تا این ملت در راه دستیابی به آرمانهای خود دچارشکاف و دو دستگی شود. هزینه سیاسی که تشکیلاتخودگردان در قبال دریافت کمکهای اقتصادی میپردازد سبب نگرانی و ترس این جنبش شده است. واشنگتن درنشست کشورهای کمککننده به تشکیلاتخودگردان فلسطین ۵۰۰تا۶۰۰ میلیون دلار تسهیلات در اختیار این تشکیلات قرار داد تا در برابر حماس تقویت شود.هزینه های اختصاص یافته از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا در راستای تضعیف حماس و تقویت افرادی مانند ابومازن صرف می شود.جرج بوش،تونی بلر،آنگلا مرکل و نیکولا سارکوزی به عنوان چهار حامی اصلی تل آویو در غرب به شدت از حیات پویای حماس در عرصه سیاسی فلسطین وحشت زده هستند و این وحشت را به عناوین مختلف ابراز می کنند.این در حالیست که دولت اسماعیل هنیه همچنان به حیات خود ادامه می دهد و اقدامات کارشکنانه محمود عیاس نیز تاثیری در حرکت رو به رشد مقاومت اسلامی فلسطین نگذاشته است.
ترور فرمانده کل گروهان قدس ،شاخه نظامی جنبش جهاد اسلامی فلسطین توسط عوامل رژیم صهیونیستی از دیگر مسائلی بود که باعث واکنش حماس شد.پس از اینکه رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین به رویکردی حقیرانه گفتگوهای خود را با ایهود اولمرت آغاز کرد،حملات نظامی رژیم صهیونیستی به فلسطین افزایش یافت.البته حمله به نوار غزه و مناطقی که در کنترل حماس است با همکاری مستقیم ابومازن و سلام فیاض انجام می پذیرد.جنبش حماس با محکوم کردن ترور الحرازین فرمانده کل گروهانهای قدس شاخه نظامی جنبش جهاداسلامی فلسطین، این جنایت رانتیجه عملی نشست بهاصطلاح صلح آناپولیس آمریکا و تبانی تشکیلات خودگردان با اشغالگران صهیونیست دانسته است. پس از این حادثه، جنبش مقاومت اسلامی حماس باصدور بیانیهای اعلام کرد که همچنان توطئهها علیه ملت فلسطین و نیروهای مقاومت آن روزبروز شدت مییابد.
حماس در این بیانیه از گروههای مقاومت خواست که متحد شده و جبهه داخلی راتقویت کنند ویکپارچه ومتحد دربرابر توطئه هدفمند جنایتکارترین کشورهای جهان برای نابودی ملت فلسطین و خوارساختن این ملت باهدف بهتسلیم واداشتن آن و چشمپوشی از حقوق و اصول ملیاش بایستند.
حماس همچنین از کشورهای عربی و اسلامی خواست که سکوت شک برانگیز خود را بشکنند و برای توقف جنایتهای صهیونیستها و رفع محاصره ملت فلسطین تلاش کنند.
مسئله دیگری که در این میان لازم است به آن اشاره شود موضع گیری کشورهای عربی در خصوص مسائل جاری فلسطین است.متاسفانه کشورهای عربی نشان داده اند که در مواقع حساس و ضروری فاقد توان لازم جهت اتخاذ رویکرد و تصمیمی جمعی و موثر در خصوص یک معضل مشترک هستند.این قاعده در خصوص سرزمینهای اشغالی نیز صدق می کند.کلیت شرکت کشورهای عربی در نشست آناپولیس نشان داد که اعراب خاورمیانه هنوز قدرت تحلیل حداقلی داده های سیاسی را ندارند.
شرکت کشورهای عربی در کنفرانس آناپولیس نتیجه ای جز بی اعتباری آنها در نظام بین الملل به دنبال نداشت.عمرو موسی ،دبیر کل اتحادیه عرب صراحتا اعلام نموده که مشکل اصلی منطقه تداوم اشغالگری فلسطین است و کنفرانس آناپولیس نمی تواند این معضل را حل کند.اعراب خاورمیانه در برخورد با بحرانهای منطقه نگاهی کاملا برون گرایانه دارند و خصلتهای پراگماتیستی آنها هیچگاه در جهت حل بحرانهای منطقه به کار گرفته نشده است.کلیت شرکت اعراب در کنفرانس محتوم به شکست آناپولیس خطایی استراتژیک و سیاسی محسوب می شود.عدم حضور حماس در کنفرانس خزان زده مریلند کلیت این نشست را بی اعتبار ساخته بود.کشورهای جهان و خاورمیانه نباید فراموش کنند که حماس هم اکنون اصلی ترین بازیگر معادلات فلسطین محسوب می شود و جریانهای سازشکار و وابسته به تشکیلات خودگردان جایگاهی در بین مردم فلسطین ندارند.حال چگونه ممکن است بدون حضور ورضایت بازیگر اصلی فلسطین در خصوص این کشور تصمیم گیری شود؟
کنفرانس آناپولیس نیز همانند معاهدات اسلو،کمپ دیوید ،غزه-اریحا و مریلند به پایان رسید.پایانی که مترادف با پایان حیات جریان سازشکار در فلسطین و خاورمیانه خواهد بود.کنفرانس پاریس نیز مشمول همین قاعده می شود.کنفرانسی که در آن هیچ گام موثری در جهت حل معضلات واقعی ملت فلسطین بر داشته نشده است.مطالبات تاریخی و سیاسی ملت فلسطین از نظام بین الملل کاملا مشخص است.آزادی قدس،بازگشت آوارگان و آزادی زندانیان در بند رژیم صهیونیستی سه خواسته اصلی فلسطینیان محسوب می شود.خواسته هایی که گویا ابومازن و سلام فیاض نیز همگام با مقامات آمریکایی و اروپایی آنها را فراموش کرده اند.
اخیرا شاهد بودیم که جنبش حماس در بیانیه ای ضمن محکوم کردن حملات هوایی اخیر رژیم صهیونیستی و شهادت ۱۰ نفر از مبارزان گردانهای قدس شاخه نظامی جنبش جهاد اسلامی از کشورهای عربی شرکت کننده در کنفرانس آناپولیس خواست که موضع آشکار و قاطعی را در برابر تجاوزات هر روزه رژیم صهیونیستی اتخاذ کنند. حماس در این بیانیه هشدر داده است که انتقام خون شهدای فلسطینی را خواهد گرفت.در پایان بیانیه از تمامی گروههای مقاومت فلسطینی خواسته شده است که در برابر رژیم صهیونیستی با یکدیگر متحد شوند.حماس همچنین از مقامهای تشکیلات خودگردان فلسطین خواست که فورا مذاکرات خود را با رژیم صهیونیستی قطع کنند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست