پنجشنبه, ۱۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 6 February, 2025
مهر تایید بر تبریز در مه
این بار بهره گیری از انتقادهای گذشته به کار آمده است
محمدرضا ورزی از کارگردانان سریال های تاریخی تلویزیون طی ۳ سال گذشته با سه مجموعه "پدر خوانده"، "عمارت فرنگی" و "سالهای مشروطه" تاریخ معاصر ایران را به تصویر کشید. وی در سریال "تبریز در مه" که این شب ها در شبکه یک روی آنتن رفته، زندگی عباسمیرزا ولیعهد فتحعلی شاه قاجار را روایت کند.
● بهره گیری از انتقادهای گذشته
ورزی که در آخرین تجربه خود "سال های مشروطه" با انتقاداتی مبنی بر غلبه وجه درامپردازی نسبت به مبانی تاریخی و ایراداتی در متن و اجرا مواجه شده بود، تصمیم گرفت با وسواس بیشتری کار کند و علاوه بر بهره بردن از مشاورههای مختلف برای نوشتن فیلمنامه، ۵ بار نیز آن را بازنویسی کرد.
کیفیت سریال "تبریز در مه" و تایید برخی منتقدان کارهای قبلی او نشان می دهد که ورزی با قبول انتقادات مطرح شده نسبت به کارش، سعی در رفع آن ها داشته است. این جنبه پذیرش نقد و سمع قبول داشتن در مقابل نقدهای گاه تند و تیز و صریحی که به آثار قبلی او شد، از ویژگی هایی است که محمدرضا ورزی را در مرحله عبور از شور جوانی و سعه صدر بیش تر نسبت به واکنش رسانه ها قرار داده است. سریال تازه این کارگردان نشان از پیشرفت توانایی تکنیکی و درام پردازی او در حیطه دشوار تاریخ معاصر دارد و به نظر می رسد که از این پس باید این نویسنده و کارگردان را در حیطه تاریخ معاصر جدی تر گرفت و منتظر آثار بعدی اش نشست.
● حرفه ای گری قابل تقدیر تهیه کننده
در این میان باید به رفتار حرفه ای علی لدنی، تهیه کننده آثار تاریخی ورزی، هم اشاره کرد. با وجود انتقادهایی که در رسانه های مختلف به سریال قبلی شد، لدنی از همکاری و تداوم برنامه هایش در کنار ورزی دست نکشید و کوشید با فراهم کردن شرایط بهتر کمک کند تا سریال بعدی کیفیت بالاتری داشته باشد. این نگاه حرفه ای که در سینما (حتی سایر بخش های سیاسی و فرهنگی و حتی ورزشی) در ایران کمیاب است، شایسته تقدیری ویژه به نظر می رسد.
● داستان "تبریز در مه"
داستان سریال تازه ورزی "تبریز در مه" از جایی آغاز میشود که فتحعلیشاه، حاج ابراهیمخان کلانتر (صدراعظم) را که فکر میکند ممکن است به او خیانت کند از صدارت خلع و به طرز فجیعی به قتل میرساند و میرزا شفیع را به جای او منصوب میکند سپس شاه تصمیم میگیرد عباسمیرزا را از تبریز احضار کند. در ملاقات به او ماموریت میدهد که گنجه و ایروان را از روسها پس بگیرد.
هنگام بازگشت عباسمیرزا به تبریز، میرزا ابوالحسن شیرازی (وزیر خارجه) از خواهر عباسمیرزا (گوهر ملک) خواستگاری میکند که با ترفند عباس میرزا و جایگزینی فردی به جای وی مراسم خواستگاری و عروسی را ترک و با مادر و خواهر خود به تبریز میرود. اما این پایان کار نیست...
● تولید و طراحی دکور دشوار و سنگین
ساخت این سریال تاریخی اواسط تیر در لوکیشن منزل مشیرالدوله کلید خورد و گروه تولید پس از تصویربرداری در کاخ سعدآباد، ادکور تبریز ۲۰۰ سال پیش واقع در شهرک غزالی و ...کار کردند. در دکور تبریز ۲۰۰ سال پیش، اماکنی چون تالار بزرگ شهر تبریز، دارالحکومه (کاخ عباس میرزا)، میدان بزرگ شهر، دروازه ورودی شهر، مسجد جامع، چند منزل و تکیه و ... بازسازی شد.
● تنوع گروه بازیگران مطرح و نقش ها
بازیگرانی که نقشهای اصلی سریال «تبریز مهآلود» را بازی میکنند، جمشید مشایخی (میرزا عیسی فراهانی)، محمدرضا شریفینیا (فتحعلی شاه)، کوروش تهامی (عباس میرزا)، محمد مطیع (میرزا ابوالقاسم فراهانی)، زهیر یاری (گریبایدوف)، الهام حمیدی (طاووس خانم)، رزیتا غفاری (ریحان)، ژیلا سهرابی (خاتون)، کمند امیرسلیمانی (آسیه)، فقیهه سلطانی (کتوان)، داریوش کاردان (حاجابراهیم کلانتر)، ارژنگ امیرفضلی (خواجهیعقوب مارکاریان)، چنگیز وثوقی (آصفالدوله)، سعید امیرسلیمانی (حاجمیرزا آقاسی)، رضا فیاضی (گاردان)، حسین محباهری (ابوالحسن شیرازی)، فخرالدین صدیق شریف (مرشد پیر)، امیر دژاکام (میرزا شفیع مازندرانی)، سیدجواد هاشمی (میرزا مسیح مجتهد)، شهرام عبدلی (مهدی قلیخان)، امیر یلارجمند (لاچین خان)، عنایت بخشی (پیرقلیخان)، کامران تفتی (محمدشاه قاجار)، شیرین ایزدی (گوهر ملکخانم)، سپند امیرسلیمانی (نظرعلیبیک)، محسن صادقینسب (میرفتاح)، رامین راستاد (ناپلئون بناپارت) ، مسعود عجمی ( ارنست ژوبر) ،و اشاره کرد.
● گروه تولید
دستیار و برنامهریز: مسعود عجمی، دستیار برنامهریز: امیر غفاری، دستیار دوم برنامهریز: حسین اعتماد، مدیرتصویربرداری: فرشاد خالقی، مدیر صدابرداری: مهران ملکوتی، منشی صحنه: گلنوش انتظامی، طراح صحنه: علی عباسی، طراح لباس: رویا ابراهیمی، طراح گریم: شهرام خلج، مدیرتولید: احمد قرائن، مدیر تدارکات: پرویز کاظمزاده، جلوههای ویژه میدانی: حمید رسولیان، جلوههای ویژه رایانهای: بهنام خاکسار.
● پخش از شبکه یک
"تبریز در مه" که به تهیهکنندگی علی لدنی برای پخش در بهمن و اسفند امسال در ۲۰ قسمت ۵۰ دقیقهای از شبکه یک آماده شد و اکنون در میانه پخش قرار دارد. بخز دوشنبه و جمعه هر شب ساعت ۲۰ از سبکه یک روی آنتن می رود و توانسته طرفداران روایت های تاریخی را به سمت خود جذب کند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست