یکشنبه, ۵ اسفند, ۱۴۰۳ / 23 February, 2025
كلمها را نجوشانید

انواع كلمها را میتوان بخار پز كرد، سرخ كرد، در مایكروویو گذاشت و یا خام مصرف كرد اما لطفا بلایی را كه انگلیسیها سر این گیاه در میآورند، تكرار نكنید یعنی با جوشاندن كلمها خواص آنها را از بین نبرید.
زمانیكه این سبزیجات مصرف میشوند یك ماده مشترك در تمام آنها به نام گلوكوزینولیت glucosinolate به مولفه دیگری به نام آیزوتایو سایانیت isothighocyanate تبدیل میشود كه تاثیر سمی مواد سرطانزا را خنثی میكند و باعث میشود این مواد زیانآور، با سرعت بیشتری از بدن خارج شوند.
اما ۳۰ دقیقه جوشاندن هر یك از سبزیجات «خانواده كلم» بیشتر این خواص دارویی را از بین میبرد ضمن آنكه طعم و مزه آنها را نیز خراب میكند. كاهش گلوكوزینولیت موجود در بركلی ۷۷ درصد، در كلم بروكسل ۵۸ درصد، گل كلم ۷۵ درصد و كلم سبز ۶۵ درصد بود. در مقابل، تاثیر بخارپز كردن، در مایكروویو گذاشتن و یا سرخ كردن آن در مقدار گلوكوزینولیت موجود در كلمها تاثیر چندانی ندارد. كلم پیچ، شلغم، كلم سبز، كلم قمری، ترب كوهی، تربچه و شاهیآبی از دیگر گونههای این گروه سبزیجات هستند كه خواص ضدسرطانی دارند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست