سه شنبه, ۱۵ خرداد, ۱۴۰۳ / 4 June, 2024
مجله ویستا

نرم‌افزارساز کاملاً فارسی، نیاز جامعه‌ی نرم‌افزارسازی ایران


نرم‌افزارساز کاملاً فارسی، نیاز جامعه‌ی نرم‌افزارسازی ایران

از جمله نرم‌افزارهای کاربردی و قوی‌ای که در دنیا وجود دارند، می‌توان به آفیس، فتوشاپ، یولید، تردی مکس، اتوکد، انواع مدیا پلییرها، آکروبات ریدرها، کانورترها، آنتی‌ویروس‌ها و ... اشاره کرد.

از جمله نرم‌افزارهای کاربردی و قوی‌ای که در دنیا وجود دارند، می‌توان به آفیس، فتوشاپ، یولید، تردی مکس، اتوکد، انواع مدیا پلییرها، آکروبات ریدرها، کانورترها، آنتی‌ویروس‌ها و ... اشاره کرد. تمام این نرم‌افزارها، همه محصولات خارجی هستند و کمتر نرم‌افزاری را می‌بینید که از فونت و زبان فارسی پشتیبانی کند. مهم‌ترین دغدغه‌ی ما ایرانیان همین است که برترین نرم‌افزارهای کاربردی، زبان و فونت‌های ما را پشتیبانی نمی‌کنند. همیشه در آرزوی این بودم که نرم‌افزارهای ساخته شده‌ی جهانی، دارای فونت فارسی و ایرانی باشند و زبان فارسی را پشتیبانی کنند. اما کم کم به این مرحله رسیده‌ام، که چرا ایرانیان خودشان نرم‌افزارهایی به زبان فارسی نمی‌سازند تا از سردرگمی نرم‌افزارهای خارجی که زبان فارسی را پشتیبانی نمی‌کنند، رهایی یابند.

در ایران، نرم‌افزارسازهای مطرح و خبره و فوق‌العاده‌ای داریم که متأسفانه برای ارتقای کمی و کیفی نرم‌افزارسازی در ایران تلاش نمی‌کنند و شاید دلایل مهمی برای این عمل خود داشته باشند.

به هر حال، تنها راه این که ایرانیان بتوانند در نرم‌افزارسازی تبدیل به غولی برای ابرقدرت‌های نرم‌افزارسازی شوند، باید اولین و اساسی‌ترین گام در زمینه‌ی نرم‌افزارسازی را برداشته و نرم‌افزارِ نرم‌افزارسازی به زبان فارسی بسازند و به جامعه‌ی ایرانی تحویل بدهند تا به وسیله‌ی این نرم‌افزار ایرانی نرم‌افزارساز، بتوان نرم‌افزارهایی به زبان کاملاً فارسی ساخت و دست قدرت‌های نرم‌افزارسازی را به زمین بکشانیم.

سید احسان راستگو سوق