شنبه, ۲۹ دی, ۱۴۰۳ / 18 January, 2025
اسپم و راهکارهای مقابله با آن
ای نامۀ تو بدترین سرآغاز
بی آنتیاسپم نامه کی کنم باز!
حتماً این بیت شعری برایتان آشناست و در این مایه از شاعر بزرگ آقای نظامی شعری شنیده یا خواندهاید، اما موضوع ما با آقای نظامی فرق دارد از زمان ایشان ( قرن ششم و هفتم هجری قمری ) تا زمان ما تا کنون نزدیک به نه قرن اختلاف زمان وجود دارد، این اختلاف زمان و تغییر و تحولات جوی و زمانه باعث شده است که انسانهای عصر ما کمی با اکراه بیشتر نامه بنویسند، نامه بخواند، نامه نخوانند و نامه دریافت کنند.
حتماً میدانید در آن زمانها جابجایی نامه یا از طریق چاپار یا همان پیک امروزی خودمان و یا از طریق پرندگانی چون کبوتر بوده است که در هر دو مورد با توجه به مسافت و طول مسیر مدت زمانی طول میکشید تا نامه از مبدأ به مقصد برسد، اما در عصری که ما در آن زندگی میکنیم دیگر کمتر نامهای روی کاغذ نوشته میشود و کمتر نامهای به اداره پست یا پیک تحویل میشود تا در اسرع وقت به گیرنده تحویل شود.
این روزها همه چیز الکترونیکی شده، حتی دیگر پارچ آبی هم بر سر میز غذا دیده نمیشود آب خنک یا از آبسردکن یخچال خارج میشود یا از دستگاههای آبسردکن و آبگرمکن که هر دو آنها هم الکترونیکی هستند. بلایی که بر سر نامهها نیز وارد شده کمتر از پارچ آب خنک نیست که بیشتر است. نامهها هم الکترونیکی شده، اما چرا گفتم «انسانهای عصر ما کمی با اکراه بیشتر نامه مینویسند، نامه میخواند، نامه نمیخوانند و یا نامه دریافت میکنند» دلیلش روشن است اگر الآن قصد دارید به دوست خود که مشغول امدادرسانی به زلزلهزدگان هائیتی است نامهای ارسال کنید دو روش الکترونیکی وجود دارد، اول پای میز کامپیوتر مینشینید و پس از اتصال به اینترنت وارد ایمیل خود میشوید شروع به تایپ نامه میکنید و در کمتر از چند دقیقه نامه را به دست دوستتان در هائیتی میرسانید.
راه دوم کمی راحتتر است گوشی موبایلتان را برمیدارید و یک پیام کوتاه خودمانی مینویسید و بعد آن را ارسال میکنید، با صرفنظر از اینکه سیستم مخابرات ما ممکن است با سیستم مخابرات دوستتان تفاوت داشته باشد و پیام کوتاه شما به شماره او ارسال نشود حدوداً یک الی دو دقیقه طول میکشد که پیام کوتاه شما به دست دوستتان برسد و او شما را از احوال مردم آواره شده هائیتی با خبر کند.
اما این بخشی از فواید تکنولوژی و تغییرات زمانه بود، همین ارسال نامه و پیام کوتاه تبدیل شده به یک رسانه با میلیونها مخاطب، در تحقیقاتی که آژانس امنیت اطلاعات اروپا انجام داده مشخص شده که حدود ۶/۹۵ درصد از ایمیلهایی که وارد صندوق پست الکترونیک مخاطبین این رسانه در سراسر دنیا میشود هرزنامه یا همان نامههای ناخواسته هستند.
تحقیقات آژانس امنیت اطلاعات و شبکه اروپا (Enisa) با بررسی ۹۰ شرکت ارائه دهنده خدمات ایمیل که به بیش از ۸۰ میلیون صندوق پست الکترونیک در ۳۰ کشور اروپایی ارائه خدمات میکنند دریافت که تنها ۴/۴ درصد از تمام نامههای الکترونیکی که وارد ایمیل کاربران میشوند از سوی افراد آشنا ارسال شدهاند و ۶/۹۵ درصد مابقی هرزنامه (اسپم) هستند. به طوری که این آمار در سال ۲۰۰۷ میلادی برابر با ۹۴ درصد بوده است.
سهولت، سرعت، مخاطبین زیاد، مخاطبین کم دقت، هزینه کم و بازدهی خوب، عدم وجود سیستم کنترل هوشمند پایههای رشد نامههای اسپم را روزبهروز قویتر میسازد. اما چه کسی یا چه کسانی مبادرت به انجام چنین کاری میورزند، یا به عبارتی چه کسانی مهارت، دقت و سرعت لازم برای ارسال اسپم را دارند؟ باز هم در تحقیقات آژانس امنیت اطلاعات و شبکه اروپا (Enisa) نیز جواب سؤالمان قید شده است، اطلاعات این مؤسسه نشان میدهد که آمریکا بزرگترین تولید کننده هرزنامه در سطح جهان است به طوری که ۸/۱۹ درصد از تمام هرزنامهها در این کشور تولید میشوند.
پس از آمریکا چین با ۹/۹ درصد و روسیه با ۴/۶ درصد در مقامهای اول تا سوم ارسال هرزنامه قرار دارند. پس از این سه کشور رتبهبندی سایر کشورهایی همچون انگلیس، اسپانیا، آرژانتین، آلمان، برزیل، فرانسه و ایتالیا به این ترتیب است و این کشورها در مقامهای بعدی تولیدکنندگان بزرگ هرزنامه در دنیا قرار دارند. اما با این همه اسپم چه باید کرد، راهکار امنیتی موجود، استفاده از نرمافزارهای فیلترینگ اسپم است، اما برای کاربران استفاده و خرید چنین ابزارهایی کمی دشوار است، صرفنظر از گران قیمت بودن این ابزارها و نداشتن دانش کافی، عدم استفاده از این ابزارها را برایمان تولید کرده است.
بهینهسازی ایمیلها و استفاده از قابلیتهای نرمافزارهای اسپم فیلترینگ مستلزم صرف هزینه و از همه مهمتر از دست دادن زمان است. پس چه کنیم تا دچار چنین بلایی نشویم؟ انتخاب یک میزبان ایمیل خوب و قوی یکی از بهترین راهکارهای پیش رویمان است، همان طور که میدانید یکی از وظایف اصلی شرکتهای ارائه دهنده سرویس ایمیل، حفظ امنیت و ارائه هر چه بهتر و خدمات است.
آنها موظف به اجرای سیستمهای امنیتی مانند ضد ویروس و ضد اسپم در سرورهای ارائه خدمات ایمیل هستند، بسیاری از شرکتهای ارائه دهنده خدمات میزبانی ایمیل به دلیل استفاده نکردن از یک ضد اسپم قوی دچار نقصان ارائه خدمات ایمیل هستند و این نارضایتی مشتریان را به بار میآورد. کاربران مجبورند روزانه چند ده تا ایمیل را باز کنند و متوجه شوند که محتوی ایمیل باز شده به دردشان نمیخورد و مجبورند آن را حذف کنند.
این اتفاقیست که روزانه برای شما هم میافتد است. زمان را از دست ندهید، قبل از انتخاب شرکتی به عنوان میزبان ایمیل خود حتماً مطلع شوید که آنها برای اسپم فیلترینگ شما چه برنامهای را چیدهاند و چگونه میتوانند شما را از شر ویروسهای داخل ایمیلها و اسپمها رهایی دهند. اگر بخواهم یکی از این ابزارهای قوی و هوشمند را معرفی کنم باز هم باید به سراغ شرکت تولید کننده نرمافزارهای امنیتی کسپرسکی بروم، این شرکت محصولات متعددی در زمینه امنیت تولید کرده است، از آن جمله، آنتیویروس و آنتیاسپم مخصوص به ایمیل سرور از محصولات این شرکت است.
انعطافپذیری و بهروزرسانی سریع باعث محبوبیت این ابزار در بین ابزارهای رقیب شده است و شرکت میزبانی موفق به ارائه خدمات بهتر خواهد بود که از ضد ویروس و ضد اسپم در سرویس ایمیل خود استفاده کند. مقابله با هرزنامهنویسان بسیار دشوار است چرا که هر یک از آنها روش خاص خود را در ارسال ایمیلهای ناخواسته دارند اما به تازگی نیز متوجه شدیم که دانشمندان آمریکایی سیستم جدیدی را ابداع کردند که میتواند هر نوع هرزنامهای را با ۱۰۰ درصد موفقیت مسدود کنند.
محققان مؤسسه بینالمللی رایانه در برکلی کالیفرنیا سیستم جدیدی را ساختهاند که قادر است از ورود انواع هرزنامهها به صندوق پست الکترونیک کاربر جلوگیری کند. هرزنامهنویسان میتوانند با اعمال اندکی تغییرات به صورت اتوماتیک از سیستم فیلترینگ ضداسپمها نیز عبور کنند اما بر اساس گزارش اکونومیک تایمز، محققان برکلی به دنبال راهحل ریشهای این مشکل برآمدهاند و یک «ابر-فیلتر» را ایجاد کردند که قادر است حتی کوچکترین تغییرات ایجاد شده توسط هرزنامهنویسان را درک کند.
حمید خانزاده
دنیای کامپیوتر و ارتباطات
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست