چهارشنبه, ۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 22 January, 2025
نمک و خطر ابتلا به سرطان معده
خوردن مداوم غذاهای شور ممکن است خطر ابتلا به سرطان معده را دو برابر کند.تحقیقات درباره عادات غذایی, آشامیدنی و سیگار کشیدن که طی ۱۱ سال روی ۴۰ هزار نفر در ژاپن انجام شد, باعث شده است که شرکتهای تولید کننده مواد غذایی در انگلستان به شدت از مقدار نمک غذاهای خود کم کنند. مطالعات بیشتری درباره خطر نمک در مورد افزایش فشار خون, بیماری قلبی یا سکته مغذی در جریان است. در ژاپن مصرف غذاهای شور و دودی بسیار رایج است. مصرف کم نمک هم خطرناک است. اما افزایش سرطان مربوط به کسانی است که روزی ۱۲ تا ۱۵ گرم نمک میخورند. سرطان معده چهارمین سرطان رایج در جهان است اما دومین سرطان کشنده در ژاپن است که هر سال ۷۷۶ هزار ژاپنی را میکشد. در انگلستان این سرطان ششمین سرطان کشنده است و سالی ۱۰ هزار نفر را میکشد و فقط ۱۱ تا ۱۲ درصد آنان تا مدتی از خطر آن میرهند. پنجاه سال پیش این سرطان بزرگترین سرطان کشنده انگلستان بود که متعادلتر شدن در حجم غذایی و بهبود بهداشت را عامل این کاهش میدانند. علاوه بر مصرف نمک مطالعات نشان میدهد که کشیدن سیگار و مصرف کم میوه و سبزیجات خطر سرطان معده را مخصوصا در مردان افزایش میدهد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست