چهارشنبه, ۱۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 5 February, 2025
عوارض طبیعی ناخن مصنوعی
![عوارض طبیعی ناخن مصنوعی](/web/imgs/16/61/92w221.jpeg)
استفاده از روشهای زیبایی ناخن روز به روز رایجتر میشود، اما آیا استفادهکنندگان از خطرات این روشها هم باخبرند؟
این روزها در تمام بروشورهای تبلیغاتی آرایشگاهها، بخشی به کاشت ناخن اختصاص دارد که با هزینههای متنوع در آرایشگاهها انجام میشود.
این هزینه تنها صرف یک دوره کاشت ناخن میشود و هر ۲ هفته یکبار به تناسب بلند شدن ناخنها لازم است که ترمیم انجام شود.
علاوه بر پُرهزینه بودن، کاشت ناخن در زمانی حدود ? ساعت انجام میشود. برای این منظور سطح ناخن به وسیله سوهانهای برقی تراشیده میشود تا جایی که تنها لایه بسیار نازکی از ناخن باقی بماند. علت این تراشیدن این است که وقتی از ژل یا پودرهای مخصوص برای فرم دادن به ناخن استفاده میکنند، ظاهری برجسته نداشته باشد.
ناخنهای کاشتهشده در مواردی که قابلتشخیص از ناخن طبیعی نیستند و به اصطلاح عامه «خوب کاشته شدهاند»، خطرناکترند و در صورت شکستن ناگهانی، آسیب جدیتری را برای فرد به دنبال دارند، تزیین ناخنها نیز داستان خودش را دارد و بسیار متنوع و پیچیده است؛ از کاشت ناخن، فرنچ و مانیکور پدیکور و پانچ ناخن گرفته تا لاک و استمپ ناخن.
اما پانچ ناخن دست و پا نیز روش جدیدی است که امسال مورد توجه قرار گرفته است، به این صورت که پس از سوراخ کردن ناخن، آویزی را روی آن میگذارند که با توجه به سلیقه افراد از یک نگین کوچک تا آویزهایی به شکل قلب، ستاره و... است و با زنجیرهای نازک به ناخن متصل میشوند.
استفاده از ناخنهای مصنوعی و کاشت ناخن، عوارضی مانند عفونت باکتریایی یا قارچی، اگزمای تماسی و تغییر شکل صفحه ناخن، شکنندگی و حتی از بین رفتن صفحه ناخن را به همراه دارد.
استفاده طولانیمدت از ناخنهای کاشته شده یکبار مصرف تا ناخنهای کاشتهشده برای استفاده طولانیمدت باعث واکنشهای دردناک و شدید، عفونت پوست اطراف ناخن و شل شدن ناخن میشود. اگر اصراری برای استفاده از ناخنهای مصنوعی وجود دارد، این ناخنها باید هر ۳ ماه یکبار برداشته شوند تا اجازه داده شود ناخنهای طبیعی استراحت کنند. افزایش طول ناخنها ممکن است به وسیله ناخنهای پلاستیکی که کل ناخن یا انتهای ناخن را میپوشاند انجام شود.
پوشاندن ناخنها به وسیله چسب به دلیل وجود آکریلات در ترکیبات آنها از لحاظ طبی و پزشکی عوارضی نظیر پوستهریزی، تغییر بافت ناخن و عفونتهای قارچی به خصوص کاندیدا را به وجود میآورد و به جز در افرادی که بافت ناخن در آنها به دلیل ژنتیکی یا بیماری از بین رفته، توصیه نمیشود.
براساس گزارشهای موجود، چسبهایی که برای چسباندن ناخنهای مصنوعی به کار میروند به دلیل آزاد کردن سم سیانید و بخار ناشی از آن، میتواند باعث مسمومیت و حتی منجر به فوت افراد آرایشگر شود.
دکتر محمدعلی نیلفروشزاده
متخصص پوست و مو
رئیس مرکز تحقیقات پوست و سالک
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست