یکشنبه, ۲۳ دی, ۱۴۰۳ / 12 January, 2025
الکساندر سرگئیویچ پوشکین
«الکساندر سرگیئویچ پوشکین» شاعرو نویسنده اهل روسیه درسال ۱۷۹۹ میلادی در خانواده ای ثروتمند پا به این گیتی پهناور نهاد.
علاقه وافرش به کتاب از اوان کودکی جلوه گر بود. بدین لحاظ پس از اتمام تحصیلاتش درمدرسه اشرافی «تسارلس کویه سلو» به شاعری پرداخت و آنگاه پس از اتمام تحصیلات دبیرستانی به شغل های دولتی روی آورده و دارای گرایشات سیاسی گردید.
محیط آن زمان روسیه مخصوصا در طبقه اشراف چنین تلقی می گردید که تکلم به زبان روسی کسرشأن شخص محسوب می گردید و بدین لحاظ پوشکین نیز به ادبیات و زبان فرانسه روی آورد و در آشنایی با این زبان و تخصص و کنکاش در آثار بزرگانی چون: روسو، دیدرو، منتسکیو و ولتر به شدت تحت تاثیر این بزرگان قرارگرفت و این تاثیر در آثارش به حدی است که دربلندآوازه گشتن او نقش بسیار مهمی ایفا نمود.
اما نفوذ دایه اش، وی را از ادبیات فولکوریک روسی و افسانه های ملی محروم نساخت و آثاری چون: «داستان ماهیگیر» و «افسانه تسارد و سلطان» از جمله الهامات وی از همان تأسی به ادبیات فولکوریک می باشد. او در پانزده سالگی درسال ۱۸۱۴ منظومه «روسلاند ولودومیلا» را نشر داد که در واقع با این اثر به سلک شاعران زبردست درآمد.
پوشکین به سال ۱۸۱۷ وارد وزارت امور خارجه روسیه شد که بعد از سه سال با انتشار یک مجموعه شعر به موفقیت بزرگی دست یافت. نوشته ها و اشعار انتقادی و انقلابی وی باعث گردید تا سال ۱۸۲۰ وی را به جنوب روسیه (کریمه) تبعید نمایند. او در آنجا دو منظومه «اسیر قفقاز» و «فواره باغچه سرای» را سرود که از آثار دوره تبعید وی می باشد. پوشکین سال ۱۸۲۳ به شهر «ادسا» رفت و درسال ۱۸۲۴ مجدداً وی را به شهر «پسکوف» به زادگاهش تبعید کردند. پس از سالیان دراز در تبعید به دربار امپراتور رفت که گاهی مورد لطف و گاهی مورد بی مهری وی قرار می گرفت. کتاب تاریخی «پطر کبیر» از آثار ورودش به دربار می باشد. اما «نیکلای اول» آن را توقیف نمود که بعد از مرگ پوشکین منتشر شد.
پوشکین در آثارش بیشتر به حمایت از مردم ستمدیده ای می پردازد که به مبارزه علیه حاکمیت مستبد به قیام برخاسته اند.
از دیگر آثار برجسته وی می توان به: «دختر سروان» و «کلینیکا» و «باریس گودونوو» و «پوگنی انگین» و «کولی ها» اشاره نمود.
تاثیر آثار این نویسنده شاخص بر روی هنرمندان دیگر به حدی بود که آنها از آثارش الهام می گرفتند
به طوری که «چایکوفسکی» با الهام از آثار پوشکین چندین اپرا را ساخته است. او به سال ۱۸۳۱ به مقام «تاریخ نگار» در دربار روسیه منصوب شد و درهمین زمان با دختری به نام «ناتالیا» ازدواج نمود. وی هر چند در شورش ۱۸۲۵ دخالت داشت ولی به علت لیاقتش در سال ۱۸۳۲ میلادی مجددا به استخدام وزارت امورخارجه روسیه درآمد.
وی درسال ۱۸۳۷ در سن ۳۷ سالگی در دوئلی که با یکی از شیفتگان همسر زیبای وفادارش کرده بود جان باخت و بدرود حیات گفت.
بیژن غفاری ساروی ساری
همکار افتخاری مدرسه
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست