پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

آلودگی هوا و خطر افزایش اوتیسم


آلودگی هوا و خطر افزایش اوتیسم

محققان آمریکایی هشدار می‌دهند، در آن دسته از مادرانی که در معرض آلودگی هوا قرار می‌گیرند، خطر بروز اوتیسم در جنین ۲ برابر افزایش می‌یابد. قرار گرفتن مادر باردار یا کودک در …

محققان آمریکایی هشدار می‌دهند، در آن دسته از مادرانی که در معرض آلودگی هوا قرار می‌گیرند، خطر بروز اوتیسم در جنین ۲ برابر افزایش می‌یابد. قرار گرفتن مادر باردار یا کودک در معرض آلودگی هوا، این اختلال را در کودکان افزایش می‌دهد. کودکانی که در معرض بالاترین میزان آلودگی هوا قرار دارند، نسبت به دیگران ۳ برابر بیشتر با خطر ابتلا به اوتیسم روبه رو هستند. سال‌هاست که محققان پی برده‌اند که آلودگی هوا بر ریه افراد به ویژه کودکان تأثیر مخربی دارد. اما اکنون دریافته‌اند که این آلودگی روی مغز نیز تأثیرگذار است. بیشترین نگرانی محققان قرار گرفتن افراد در معرض آلودگی و ذرات آلاینده است. اوتیسم نوعی اختلال رشدی است که با رفتارهای ارتباطی، کلامی غیرطبیعی مشخص می‌شود. علائم این اختلال در سال‌های اول عمر بروز می‌کند و علت اصلی آن ناشناخته است.

این اختلال در پسران شایع‌تر از دختران است. وضعیت اقتصادی، اجتماعی، سبک زندگی و سطح تحصیلات والدین نقشی در بروز اوتیسم ندارد. این اختلال بر رشد طبیعی مغز در حیطه تعاملات اجتماعی و مهارت‌های ارتباطی تأثیر می‌گذارد. کودکان و بزرگسالان مبتلا به اوتیسم در ارتباطات کلامی و غیر کلامی، تعاملات اجتماعی و فعالیت‌های مربوط به بازی، مشکل دارند. این اختلال ارتباط با دیگران و دنیای خارج را برای آنان دشوار می‌سازد. در بعضی موارد رفتارهای خود آزارانه و پرخاشگری نیز دیده می‌شود. در این افراد حرکات تکراری (دست زدن، پریدن) پاسخ‌های غیر معمول به افراد، دلبستگی به اشیا و یا مقاومت در مقابل تغییر نیز دیده می‌شود و ممکن است در حواس پنجگانه (بینایی، شنوایی، لامسه، بویایی و چشایی) نیز حساسیت‌های غیر معمول نشان دهند. هسته مرکزی اختلال در اوتیسم، اختلال در ارتباط است.‏