پنجشنبه, ۲۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 13 February, 2025
کیک کدوحلوایی
![کیک کدوحلوایی](/web/imgs/16/11/9cc3x1.jpeg)
مواد لازم
۲۰۰ گرم آرد
نصف قاشق چایخوری نمک
۲۰۰ گرم شکر
یک قاشق چایخوری جوش شیرین
نصف فنجان روغن زیتون
یک عدد کدو حلوایی متوسط
دو عدد تخممرغ
یک چهارم فنجان آب
نصف قاشق چایخوری جوزهندی
نصف قاشق چایخوری دارچین
نصف قاشق چایخوری ادویه
نصف فنجان گردوی آسیاب شده
طرز تهیه
کدو حلوایی را به دو بخش تقسیم کرده و پس از جداکردن دانهها، محتویات را در ورقههای مخصوص پخت ریخته و آنها را بهمدت ۴۵ دقیقه در درجه حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد فر قرار دهید.
در ظرفی جداگانه نمک، آرد، شکر و جوش شیرین را با یکدیگر مخلوط کنید. تخمها را جداگانه مخلوط کنید تا رنگ آن یکنواخت شود. سپس کدو حلوایی را پس از سردشدن با روغن، تخممرغ، آب و ادویه مخلوط کرده و محتویات ظرف حاوی نمک، آرد و جوش شیرین را به همراه جوز هندی به آن اضافه کنید.
مواد را در ظرف شیشهای که از قبل کف آن چرب شده است ریخته و بهمدت ۵۰ تا ۶۰ دقیقه در فر گذاشته تا کاملاً بپزد.
با کوتاهترشدن روزها و کاهش دمای هوا، تزئین سفرهها با موادغذایی سالم و مقوی همرنگ با اشعه زیبای خورشید در پائیز یا برگهای خزان، دلپذیر خواهد بود. کدو حلوایی از جمله موادغذایی خوش طعم و مقوی است که طبخ انواع غذا مانند سوپ، خوراک، نان، کیک و مربا با استفاده از آن امکانپذیر خواهد بود.
رنگ نارنجی این ماده غذایی به علت وجود مقادیر فراوانی بتاکاروتن در تولید ویتامین آ در بدن نقش مؤثری دارد.
کدوحلوایی به دلیل داشتن کالری کم، جایگزین مناسبی برای انواع موادغذایی پرکالری است. از طرف دیگر کدو حلوایی فاقد هرگونه چربی بوده و مصرف آن به بیماران قلبی و افراد مبتلا به اضافه وزن از سوی متخصصان تغذیه توصیه میشود.
تحقیقات نشان میدهد قراردادن کدوحلوایی در رژیم غذایی و مصرف روغن تخمههای آن، نقش مهمی در پیشگیری از ابتلا به سرطان پروستات و درمان بیماران مبتلا به این بیماری دارد. وجود هورمون تستوسترون در مغز تخمههای کدوحلوایی از رشد و تشکیل سلولهای سرطانی در مردان پیشگیری میکند.
افزایش سیستم ایمنی بدن به دلیل وجود ویتامینهای ث و آلفا کاروتن از دیگر خواص این ماده غذایی است.
مصرف نصف فنجان کدوحلوایی، ۲۵ درصد از فیبر مورد نیاز بدن را تأمین میکند، این در حالی است که این میزان از ماده غذایی تنها ۴۰ کالری دارد.
آنتی اکسیدانهای موجود در کدوحلوایی نقش مهمی در بازسازی سلولهای آسیبدیده ناشی از رادیکالهای آزاد موجود در موادغذایی یا اشعه خورشید می شود و از ابتلا به انواع سرطان یا پیری زودرس پیشگیری میکند.
کدو حلوایی به دلیل داشتن مقادیر فراوانی پتاسیم و منیزیم در بهبود عملکرد سلولها نقش داشته و مصرف روزانه آن باعث کاهش احتمال ابتلا به سکته قلبی، مغزی و تنظیم فشار خون میشود. این ماده غذایی حاوی مقادیر فراوانی کلسیم بوده و در سلامت استخوانها مؤثر است.
ویتامین ای، روی و لیکوپن از دیگر مواد معدنی و آنتیاکسیدانهای موجود در کدوحلوایی بوده و در رشد مو و ناخن و سلامت پوست و رشد کودکان مؤثر است.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست