سه شنبه, ۲۱ اسفند, ۱۴۰۳ / 11 March, 2025
مواد غذایی معجزه گر برای پارکینسون

تخریب نرونها یا سلولهای عصبی، لرزه در عضلات و غیره جزو علائم یکی از بدترین و دردآورترین بیماریهای عصبی است که پارکینسون نام دارد.همه ما باید تلاش خود را برای پیشگیری از ابتلا به چنین بیماریهایی به کار بگیریم. باید بدانید که مواد غذایی مختلفی مانند آویشن، میوههای قرمز، ماست و غیره میتوانند از ابتلا به بیماری پارکینسون پیشگیری کنند یا برای افرادی که دچار این بیماری هستند بسیار مفیدند. در این مقاله چند نمونه از این مواد غذایی را معرفی میکنیم.
● میوههای قرمز
دانشمندان ثابت کردهاند افرادی که به طور مرتب میوههای قرمز مصرف میکنند به میزان ۴۰ درصد کمتر در معرض بیماریهای مغزی مانند پارکینسون قرار میگیرند. فلاوونوئیدهای آنتیاکسیدانی موجود در میوههای قرمز رنگ با رادیکالهای آزاد آسیبرسان به مغز مقابله میکنند. توصیه میکنیم به طور مرتب میوههای قرمز رنگ مصرف کنید. توتفرنگی، مورد صحرایی، تمشک، شاهتوت، قره قاط، زغالاخته بیماری فوقالعاده است. ترکیب این میوهها تاثیر بیشتری دارد و شما را از گزند این بیماری دور میکند. توصیه میکنیم افرادی هم که به این بیماری دچار شدهاند میوههای قرمز رنگ بیشتری میل کنند.
● زیره، گلپر و آویشن
باکتری هلیکوباکترپیلوری سمومی را تولید میکند که میتوانند باعث بروز آسیبهای مغزی شوند که به ابتلا و رشد بیماری پارکینسون میانجامد. برای مقابله با این باکتری ادویه بیشتری مصرف کنید. نتایج بررسیهای آزمایشگاهی نشان میدهد که زیره، گلپر و آویشن میتواند باعث نابودی رشد هلیکوباکترپیلوری شود.
● ماست
خوردن ماست میتواند برای افراد مبتلا به پارکینسون مفید باشد. میپرسید چرا؟ به خاطر اینکه ماست حاوی میکروارگانیسمهایی است که میتواند با هلیکوباکترپیلوری مقابله کند. این باکتری باعث بروز عفونتهای معده میشود که بیماران پارکینسونی نسبت به آنها بسیار حساساند. متخصصان توصیه میکنند افرادی که دچار این بیماری هستند ماست بیشتری مصرف کنند.
● جگر بخورند
جگر سرشار از ویتامین B۲ میباشد و برای بیماران پارکینسونی بسیار مفید است. نتایج یک پژوهش برزیلی که روی ۳۰ نفر انجام شده نشان میدهد افرادی که دچار پارکینسون هستند کمبود ویتامین B۲ بودهاند. به عقیده محققان مصرف مواد غذایی سرشار از ویتامین B۲ میتواند باعث بهبود این بیماری شود به خاطر اینکه این ویتامین به سوخت و ساز بیشتر ویتامین B۶ کمک زیادی میکند. ویتامین B۶ هم برای سنتز ناقلهای عصبی لازم و ضروری است.
● رزماری
بیماری پارکینسون باعث حادتر شدن مشکلات معده میشود. برای اینکه از این بیماری دور باشید رزماری را دریابید. رزماری گیاهی سرشار از آنتیاکسیدان است که میتواند غشای مخاطی معده را التیام دهد.
● قهوه زیاد ننوشند
قهوه باعث تولید اسید معده میشود و مصرف زیاد آن باعث آسیب مخاط رودهها میشود. متأسفانه بیماران پارکینسونی به هلیکوباکترپیلوری حساس تر هستند. این باکتری به سیستم گوارشی و برخی از بخشهای مغز آسیب وارد میکند. برای همین توصیه میکنیم که در مصرف قهوه زیادهروی نکنند.
● چای سبز برای حفاظت نرونها
اگر میخواهید که همیشه مغزتان سالم بماند چای سبز را دریابید. توصیه میکنیم برای پیشگیری از ابتلا به بیماری پارکینسون از مصرف این چای غافل نشوید. حتی افرادی که قبلاً به این بیماری دچار شدهاند نیز حتماً چای سبز بنوشند. این بیماری با نابودی سلولهای مغزی و عدم کنترل عضلانی خود را نشان میدهد. این عدم کنترل عضلانی به دلیل فقدان دوپامین بروز میکند. پولیفنولهای موجود در چای سبز اثر آنتیاکسیدانی دارد که از هورمون دوپامین در برابر حملات و آسیبهای خارجی محافظت میکند. افرادی که از بیماری پارکینسون رنج میبرند بهتر است که از دم کرده چای سبز و گیاه گزنه استفاده کنند. در این صورت بیماران پارکینسونی میتوانند از خواص ضد التهابی این دو گیاه به طور همزمان بهرهمند شوند. محققان توصیه میکنند که همه افراد به خصوص بیماران پارکینسونی به طور مرتب چای سبز بنوشند.
● از مصرف فیبرها غافل نشوید
رژیمهای غذایی سرشار از میوهها و سبزیجات فرآیند نابودی نرونها یا همان سلولهای عصبی را مهار میکنند. از آنجایی که میوه و سبزیجات سرشار از فیبرها هستند میتوانند با یبوست نیز مقابله کنند. متأسفانه ۶۰ تا ۸۰ درصد مبتلایان به پارکینسون از مشکل یبوست رنج میبرند. توجه داشته باشید که مصرف میوه و سبزیجات فراوان برای پیشگیری از این بیماری هم موثر است. نتایج یک پژوهش آمریکایی که به مدت ۲۴ سال روی ۷۰۰۰ نفر انجام شد نشان میدهد افرادی که روزانه کمتر از یک بار مدفوع کردهاند چهار برابر بیشتر از افراد دیگر در معرض بیماری پارکینسون قرارگرفتهاند. در نهایت باید بگوییم که کاهش مصرف گوشت قرمز تاثیر پیشگیرانهای در ابتلا به بیماریهای عصبی مانند پارکینسون دارد. اما با این حال باید حواستان باشد که دچار کمبود مواد معدنی، ویتامینها به خصوص زینک و ویتامین B۱۲ نشوید.
فاطمه مهدی پور
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست