شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا

در انتظار پیروزی های تازه چین


در انتظار پیروزی های تازه چین

به پیشواز پینگ پنگ المپیک ۲۰۰۸

به نظر می رسد که حاکمیت چین بر تنیس روی میز جهان در مسابقات المپیک سال آینده استمرار یابد، بخصوص که چینی ها میزبان این رقابت ها در خاک خود (شهر پکن) هم خواهند بود. تالار ورزشی جدید التأسیس دانشگاه پکن که به تازگی به راه افتاده، برای میزبانی رقابت های پینگ پنگ المپیک در نظر گرفته شده و در آن زمان (۸ تا ۲۴ آگوست ۲۰۰۸) ۴ مدال طلای این رشته برای شرکت کنندگان به رقابت گذاشته خواهد شد.

چین مدت مدیدی است که بر این ورزش حکم می راند، اما در بازیهای المپیک ۲۰۰۴ در آتن، ریوسیونگ مین از کره جنوبی با پیشی جستن از چینی ها مدال طلای انفرادی مردان را که بسیار مورد توجه و عنوانی پر ارزش است، به دست آورد تا جشن قهرمانی چینی ها که سایر مواد آن پیکارها را در برگرفته بود، کامل نشود و جای خالی آن مدال زرین در کارنامه آنان محسوس باشد.

● با اندکی اختلاف

در مسابقات امسال پینگ پنگ انفرادی قهرمانی جهان در زاگرب پایتخت کرواسی، چین یک بار دیگر هر پنج مدال طلا را مال خود کرد و ایان مارشال سر دبیر نشریه تخصصی فدراسیون بین المللی تنیس روی میز (با نام اختصاری ITTF) بر این باور است که اتفاق مذکور و روال هایی از همین دست با اندکی اختلاف در پکن تکرار می شود و اگر هر چهار طلای المپیک نیز به چینی ها برسد، جای تعجبی نخواهد داشت. مارشال می گوید: «ظاهر و حتی باطن قضیه این است که چینی ها میدان را قبضه خواهند کرد و شاید تنها ایراد قضیه و نقصان کارشان در این باشد که به عنوان میزبان و امید دار نخست قهرمانی تحت فشار روحی فراوانی هستند و مردم آن قدر از آنها قهرمانی می خواهند که آنها دچار استرس و اضطراب خواهند شد و همین مسأله ممکن است دست آنها را ببندد و اثر عکس روی کارشان بگذارد و به خاطر همین فشارهای فکری و روحی، بد نتیجه بگیرند. همین نکته از معدود مسائلی است که امکان دارد باعث بدنتیجه گرفتن چینی ها در تنیس روی میز المپیک شود، هرچند خودم چندان به این مسأله خوشبین نیستم!»

● اشتباه کردید

با این حال چین صاحب هر چهار بازیکن برتر جهان در رده انفرادی مردان است و آنها وانگ هائو، مالین، وانگ لی کین و مالونگ هستند و اگر گمان کنید وضع رقبای چین در قسمت زنان بهتر است، اشتباه کرده اید، زیرا در این رده هر پنج نفر نخست از این کشور می آیند. این پینگ پنگ بازان، ژانگ یی نینگ، وانگ نان، گویی، لی ژیائوژیا و گویان هستند. خود چینی ها هم طبعاً می دانند که از بختی عالی برای کسب هر چهار مدال طلای المپیک در رشته پینگ پنگ برخوردار هستند. در المپیک ها، مسابقات این رشته قسمت های تیمی مردان و زنان را در بر نمی گیرد و فقط مشتمل بر انفرادی مردان و زنان و دوبل مردان و زنان است، ولی این مسأله نیز از امیدهای چین برای درو کردن مجدد مدال های مرغوب این رشته نکاسته است.

زویین شنگ و ایان مارشال روی این نکته متفق القول هستند که در میان چهار قسمت فوق تصاحب مقام اول انفرادی مردان از همگی سخت تر است و اینجا است که احتمال دارد چین یک بار دیگر بلغزد. مارشال می گوید: « درست است که هر ۴ رده نخست رنکینگ مردان متعلق به چینی ها است، اما تیمو بول از آلمان و ولادیمیر سامسونوف از بلاروس که در رده بندی جهانی پنجم و ششم هستند، بیشترین خطر را برای بازیکنان تنیس روی میز چین در بر دارند و پس از آنها باید به روسئونگ مین از کره شمالی هم اشاره کرد که به رغم استقرار در رده هشتم جدول جهانی پینگ پنگ مردان ، توانایی انجام کارهای بزرگ را دارد.»

● سه سهمیه برای هر کشور

در عین این که از ۷ شاخه و قسمت تنیس روی میز فقط چهار مورد آن المپیکی هستند، به هر کشور فقط سه سهمیه در هر یک از قسمت ها اختصاص می یابد و با این حساب چین نیز نمی تواند به رغم داشتن افراد پر شمار واجد شرایط بیش از این تعداد را در هر یک از قسمت های تنیس روی میز المپیک شرکت دهد. با این حساب مشکل بزرگ چینی ها انتخاب همان سه نفر از بین خودشان است، زیرا به قدری بازیکن خوب و همسطح دارند که گزینش عده ای و کنارگذاشتن برخی دیگر بسیار سخت خواهد بود.

بواقع مربیان چین از حالا باید بنشینند و جلسه برپاکنند و ببینند در بین این همه بازیکن خوب کدامین باید حذف شوند و کدام نفرات پای در عرصه بگذارند.

نفرات برگزیده چین در انفرادی مردان هر کدام که باشند، زویین شنگ در مقام رئیس فدراسیون پینگ پنگ چین نیز معترف است که خطر برخی بازیگران اروپایی و شرق آسیایی برای بازیکنان ولو نامدار چینی را نباید کوچک شمرد و همان طور که قبلاً آمد تیموبول آلمانی و «ریو» از کره شمالی می توانند نمونه ای روشن این روند باشند. این مقام چینی می گوید: «حسن بزرگ ریو سئونگ مین جنگندگی اوست و بول نیز به لحاظ فنی و تکنیکی تقریباً در بالاترین حد است. ما باید مراقب آنها باشیم و پیروزی خود را قطعی نشمریم.»

● به شکل توپ

برگزاری مسابقات پینگ پنگ المپیک ۲۰۰۸ در تالاری که نامش را آوردیم، اولین باری را رقم می زند که این رشته در جریان المپیک در سالن اختصاصی این ورزش بر پا می شود، حال آن که از ۱۹۸۸ که تنیس روی میز به برنامه المپیک اضافه شد، این رشته همیشه در سالنی بر پا شده که چند منظوره بوده و برای ورزش های دیگر هم مورد استفاده قرار گرفته است. سالن مدرنی که اخیراً در پکن احداث شده است، مشتمل بر ۲۶ هزار متر مربع است و ۷۵۰۰ تماشاگر و همچنین حداقل ۸ میز پینگ پنگ را در خود جای می دهد و حتی سقف آن نیز نما و نمادی از یک توپ پینگ پنگ است. هفته پیش مسابقه نهایی سری تورنمنت های حرفه ای تنیس روی میز «پرو.تور» در این تالار بر پا شد تا برگزاری تنیش روی میز المپیک در آن نیز به گونه ای تمرین و برای آن تدارک دیده شود.

با بساط فعلی شاید این سالن حدود ۸ ماه بعد در زمان برگزاری بیست و نهمین دوره المپیک مکانی برای شکل گیری فتوحات یکطرفه جدید چینی ها باشد. فتحی که اگر هم شکل گیرد، هیچکس را متعجب نخواهد کرد.

وصال روحانی‎/ منبع: China Daily



همچنین مشاهده کنید