سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
اینترنت خوب یا بد
از زمان ایجاد شبکههای جهانی، سرعت گسترش استفاده از فضای مجازی از دیگر فن آوریهای ارتباطی پیشی گرفته است. اینترنت محدودهای در حال رشد از تعاملات اجتماعی شده است که افراد در آن به سرگرمی و فعالیت های اجتماعی مشغولند. به همین دلیل است که جمعیت آن لاین روز به روز در حال افزایش است.
ابزارهای اینترنتی با چنان سرعت و عمقی گسترش یافتهاند که بسیاری از مؤسسات اجتماعی، مؤسسات خبری، شرکتهای تجاری، خیریهها و دولت، سعی در حفظ هویت خود در اینترنت دارند. این سازمانها در اثر موقعیتهای سازمانی و فشارهای ناشی از این چنین فنآوریهایی، به صورتی بنیادی تغییر یافتهاند. امروزه بسیاری از مسائل عادی تعاملات اجتماعی روزانه میتواند به صورت آن لاین انجام شود. از بررسی اخبار و پیگیری نتیجهی مسابقات ورزشی تا کسب اطلاع از دستاوردهای تحقیقات و آگاهی از مسائل اجتماعی روزانه میتواند بهوسیلهی اینترنت انجام شود.
در حالیکه برخی از صاحب نظران شروع به بررسی استفاده عادی از اینترنت کردند، بسیاری دیگر تلاش کردند تا چارچوبهایی تحلیلی را برای مطالعه این پدیده مطرح کنند. البته در این خصوص که فنآوری اینترنت در نهایت برای کل جامعه، محیطهای محلی یا سعادت فردی خوب است یا بد، اتفاق نظرهای متفاوتی وجود دارد.
آنهایی که عقیده دارند، ابزارهای اینترنتی تأثیر بدی دارند، مانند "بنیگر" (Beniger ) (۱۹۸۷) میگویند: ابزارهای اینترنتی باعث بالا بردن رشد کاذب و نه واقعی جوامع میشود. "برسوک" ( Borsook) (۲۰۰۰) معتقد است که این ابزارها نوع جدیدی از فردگرایی افراطی را پرورش می دهد. "کارمل" (Carmel) (۱۹۹۷) معتقد است: نخبگان سنتی ، جهانبینیها و امتیازات فرهنگی امریکایی را کپی برداری میکنند. "بنت و گرانت" (Bennett & Grant) (۲۰۰۰) میگویند: بهرهگیری از اینترنت تجاوز به حریمهای خصوصی را تسهیل میکند. "روچلین و شنک"( Rochlin & Shenk) (۸ - ۱۹۹۷) فکر می کنند که اینترنت زندگی مدرن را با داده های بیمصرف و فنآوریهای دست و پا گیر به صورتی در هم و بر هم درمیآورد. بعضی دیگر مانند: "نی و اربرینگ"( Nie & Erbring ) استدلال کردهاند که اینترنت شبکههای اجتماعی را متلاشی میکند و افراد را از خانوادههای خود و دوستانشان جدا میسازد و آنان را اگر معتاد اینترنت نکند حداقل گوشه گیر میکند.
در طرف مقابل، کسانی وجود دارند که معتقدند، ابزارهای اینترنتی برای جامعه خوب هستند. از جمله این گروه "کارین کراس"( Cairncross ) (۱۹۹۷) است. او معتقد است که اینترنت امکان گردش عقاید در بین مخاطبان گستردهایی را فراهم میسازد و در نتیجه به کارآفرینانی که دارای ایدههای خوب هستند، کمک میکند سرمایه مورد نیاز را بیابند و تخصص خود را به صورت خدمات و محصولات قابل عرضه در بازار تبدیل کنند. "اسپرول و کیسلر"( Sproull & Kiesler )(۱۹۹۲) بر این باورند که فنآوریهای اینترنتی ممکن است به کاهش اختلاف طبقاتی کمک کند.
"مور"( Moore ) (۱۹۸۷) میگوید: استفاده از اینترنت قدرت نخبگان سنتی را که اطلاعات را به صورت انحصاری در آورده بودند تضعیف میکند. "اتزیونی"( Etzioni )(۱۹۹۷) معتقد است که اینترنت شکلهای جالب و جدیدی از ارتباط را ایجاد میکند. از نظر "شوارتز" (Schwartz ) (۱۹۹۶)، استفاده از اینترنت " فعال بودن شهروندان را آسانتر و مؤثرتر میکند." بالاخره "دیزارد و فیشکین"( Dizard & Fishkin) (۲-۱۹۹۷) معتقد بودند که فضای مجازی درکل، جامعهای اندیشمند را ترغیب میکند.
هر چند استفاده از اینترنت به سرعت و در سطحی گسترده رواج یافته، هنوز بسیار زود است که درباره نقش اجتماعی دراز مدت آن نتیجه گیری کنیم. بیشتر عقاید موجود درباره حسن و قبح و کیفیت اثرگذاری اینترنت، در بهترین حالت یک فرضیه است؛ حتی ممکن است تمامی یا اکثر آن نظریهها در شرایطی خاص درست باشند. آن چه مسلم است این است که اینترنت زمینه اجتماعی جداگانه و متمایزی نیست که بتوان آن را به صورت مجزا مورد مطالعه قرار داد. به عبارت دیگر ارزیابی دقیق استفاده از اینترنت همچون تمامی پدیدههای اجتماعی موکول به آگاهی از شرایط اجتماعی و گذر زمان است.
مترجم: هلن صدیق بنای
منبع: http://www.blackwellpublishing.com
http://glo۱۱۰.blogfa.com
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست