سه شنبه, ۱۲ تیر, ۱۴۰۳ / 2 July, 2024
مجله ویستا

مصرف آنتی‌بیوتیك در بارداری، مجاز است؟


دسته ای از داروها كه در ایام بارداری مصرف می‌شوند «آنتی‌بیوتیك‌ها» هستند، دكتر چایچیان در این باره می‌گوید: این كه انواع مختلفی از آنتی‌بیوتیك‌ها می‌توانند طی زمان‌های مختلف بارداری،جنین را دچار عوارض خفیف و یا شدید كند، امری اجتناب‌ناپذیر است ولی در بسیاری از موارد، برای درمان عفونت‌ها، چاره‌ای جز تجویز آنتی‌بیوتیك به زن باردار نیست.
وی در ادامه یادآور می‌شود: تحقیقات نشان می‌دهد عفونت‌های لثه و دندان در زنان باردار،باعث بروز زایمان زودرس، پارگی زودرس كیسه آب و عوارض خطیر دیگری برای جنین و نوزاد می‌شود در صورتی كه می‌توان عفونت لثه را با دوره كوتاهی از آنتی‌بیوتیك درمان كرد.
بنابر این،اصرار عدم مصرف دارو در این ایام، امری بیهوده تلقی می‌شود.«گاهی به دلیل تهوع‌های شدید بارداری، پزشك مجبور به تجویز دارو جهت جلوگیری از برخی مشكلات در خون می‌شود» این متخصص زنان و مامایی با اظهار این مطلب خاطرنشان می‌كند: مادران باید در نظر داشته باشند كه به هنگام بروز بیماری در این ایام، پزشك معالج خود را از «هفته بارداری» مطلع سازند تا مشكلی برای وی و جنین به وجود نیاید.
وی خفیف‌ترین عوارض مصرف آنتی‌بیوتیك در زن باردار را ایجاد آلرژی به این دارو در آینده كودك عنوان می‌كند و یادآور می‌شود،برخی از آنتی‌بیوتیك‌ها همانند «تتراسایكلین» نیز می‌تواند جوانه‌های دندان جنین را تیره كند پس بهتر است تا آن‌جاكه ممكن است از تجویز این دارو خودداری شود و یا مادرانی كه دارای بیماری‌های خونی هستند،نباید از آنتی‌بیوتیك‌های «سولفامید» ‌استفاده كنند، كه مطمئنا پزشك معالج این جوانب را مدنظر خواهد داشت.
نی‌نی‌بان جدیدترین و بهترین مطالب خود را در تلگرام و از طریق سه کانال «راهنمای بارداری»، «زندگی با کودک» و «سلامت زنان» در اختیار شما قرار می‌دهد.