یکشنبه, ۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 26 January, 2025
همراهی، پر از میکروب
این روزها کمتر پیش میاد حداقل یکی از اونا همراه کسی نباشه از بچه های کم سن و سال گرفته تا آدم بزرگا، تو این دوره زمونه و بین این مشغله های پایان ناپذیر زندگی جزو جدا نشدنی لحظاته، اصلا کار و زندگی خیلی ها با اون می چرخه، همه جا همراه آدمه به خاطر همین هست که بهش می گن «تلفن همراه.»
درسته که این تکنولوژی مدرن با پیشرفت روز افزونش تا به الان حلال خیلی از مشکلات بوده و آدمیزاد با کمک اون تونسته بزرگ ترین کارها رو در کمترین زمان انجام بده و مشکلات مسافت، زمان و استرس و... رو با وجودش به حداقل ممکن برسونه اما هر وسیله ای اگه به درستی استفاده نشه حتی اگه دستاورد تکنولوژی مدرن دنیا هم باشه می تونه معایب و مضرات جبران ناپذیری داشته باشه.
راجع به مضرات تلفن های همراه کارشناسان و پزشکان بارها به مردم هشدارهای لازم رو دادن طوری که این روزها بیشتر مردم راجع به اثرات سوء اشعه ها و امواج ساطع از این تکنولوژی روی سلامت بدن اطلاع دارن و حتی راه های صحیح استفاده از اون رو به هم توصیه می کنن.
در این مورد تا جایی که بشه مطلب و اطلاعات از طریق سایت ها، جراید و رسانه ملی منعکس می شه اما در مورد همین تلفن های همراه موارد دیگری هم هست که شاید کمتر به اون اهمیت داده شده به عنوان مثال اگه یک روز کاری خودتون رو که با تلفن همراه گذروندین خوب به خاطر بیارین متوجه می شین در طول روز این تلفن های همراه ممکنه روی سطوح آلوده بسیاری قرار بگیرن.
میز کار خودتون یا اداره هایی که در طول روز بهش مراجعه کردین، لحظاتی هر چند کوتاه که همراهتون روی صندلی اتوبوس، تاکسی و... گذاشته شده، وقتی برای خرید به مغازه ای رفتین و...
جالبه همین تلفن های همراه با پایان ساعت کاری و انجام امور روزمره تو جیب لباس و شلوار و یا کیف هامون کنار وسایل دیگه از جمله خوردنی ها جا خوش می کنن!
و جالب تر این که وقتی برمی گردیم خونه همین تلفن های همراه می شن وسیله بازی بچه ها!
اونا باهاش بازی می کنن و بعدش هم دست های آلوده و یا حتی بنا به غریزه کودکی خود تلفن رو وارد دهنشون می کنن یا این که این تلفن ها بعد از طی مراحلی که گفته شد روی میز ناهارخوری یا اماکنی که تردد زیاده، گذاشته می شن.
نمی دونم چرا خیلی از ما به این تلفن های همراه به چشم یه منبع آلودگی نگاه نمی کنیم و فکر می کنیم چون همراه ما هستن پس حتما تمیزن!
شاید به همین دلیله که سعی نمی کنیم حداقل هر چند وقت یک بار اونا رو ضد عفونی کنیم.
نه فقط تلفن های همراه، بلکه دسته کلید، خودکار، صفحه کلید رایانه ها، دستگیره در و پنجره ها، پول، پریزهای برق، دسته های صندلی و... همه به نوعی منبع آلودگی هستن، منابعی که شاید به خاطر توی چشم نبودن آلودگی هاشون کمتر به اونا توجه می شه.
شروع فصل سرما با شیوع بسیاری از بیماری های عفونی مثل سرماخوردگی، آنفلوآنزای فصلی و... همراهه و ساده ترین و بهترین راه پیش گیری از این بیماری ها همان طور که بارها اشاره شده رعایت اصول اولیه بهداشتی است مثلا بعد از استفاده از وسایل پر کاربرد مثل تلفن همراه شستن دست ها می تونه راهکاری مفید برای جلوگیری از انتقال بیماری به حساب بیاد.
فراموش نکنیم منابع پنهان آلودگی مثل تلفن های همراه به خاطر جدی گرفته نشدنشون چه بسا خطرناک تر بوده و باعث انتقال بیماری های مختلف هستن.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست