جمعه, ۲۹ تیر, ۱۴۰۳ / 19 July, 2024
مجله ویستا

ویروس های غلط انداز


ویروس های غلط انداز

دامنه پیامد های برخورد با یك ویروس از آزار و اذیت كاربران تا تخریب كامل یك دستگاه رایانه گسترده است بعضی متواقع كاربران در تشخیص نوع ویروس دچار اشتباه می شوند

امكان دارد این ویروس ها داده ها و اطلاعات را تخریب ننمایند یا محتوای هر گونه موردی كه قصد تخریب را داشته باشد نباشند ، اما « نامه های زنجیره ای اینترنت » باعث اتلاف وقت و منابع می گردند .

● طرح مسأله :

دامنه پیامد های برخورد با یك ویروس از آزار و اذیت كاربران تا تخریب كامل یك دستگاه رایانه گسترده است . بعضی متواقع كاربران در تشخیص نوع ویروس دچار اشتباه می شوند . اغلب ، كاربران به دلیل عملكرد غیر منتظره یك دستگاه رایانه كه نتیجه وجود یك ویروس مخرب در آن است دچار اشتباه می گردند . ویروس معروف به بتهوون نمونه خوبی از این دسته ویروس ها است .

هر مرتبه كه یك مشتری با شما تماس می گیرد و یا یك فرد غریبه به شما E-MAIL می زند ، مطمئن شوید كه كامپیوتر وی عاری از این ویروس می باشد زیرا ویروس ذكر شده پس از باز شدن پوشه ( FOLDER ) مربوطه اش از نواختن قطعه « FUR ELISE » بتهوون باز نخواهد ایستاد .

همان طور كه مشخص است این رویه عملكرد به BIOS سیستم بستگی دارد ؛ كه در كامپیوتر هایی كه با بردهای مادر ( مادربرد ) ساخته شده توسط شركت DIAMOND FLOWER بین المللی تجهیز شده اند ؛ به وسیله پیغام هایی كه نمایان گر درجه حرارت بحرانی كامپیوتر یا ولتاژ بیش از حد بالا یا پایین منبع تغذیه می باشد معین می گردد .

نوع دیگر از ویروس هایی كه افراد را به اشتباه می اندازند بسیار آزار دهنده اند ؛ مقصود ویروس های HOAX می باشند . این ویروس ها هیچگونه كد اجرایی كه با كامپیوتر اجراء شود ندارند ، اما ظاهر آنها باعث تحریك كاربران به كپی كردن و ارسال آنها به نقاط دیگر است .

از سوی دیگر اگر این ویروس ها به دقت مورد بررسی قرار گیرند ، متوجه می شویم كه آنها به جای تخریب كامپیوتر ها ، مغز انسان ها را تحت كنترل خود در‌آورده و بر آن تأثیر منفی می گذارند .

اكثر قریب به اتفاق ویروس های HOAX اساساً نامه هایی زنجیره ای می باشند ( برای دستیابی به توضیحی مبسوط راجع به نامه های زنجیره ای ، تاریخچه و استراتژی انها سایت اینترنتی WWW.SILCOM.COM~BARNOWL/CLEVO/STAT.HTM را ملاحظه نمایید .

بسیاری از این نامه ها در بر دارنده در خواست هایی احساسی از دریافت كننده آنها مبنی بر كمك برای یافتن كودكان گمشده ، حفاظت از اماكن و افراد ، در خواست از یك نماینده كنگره برای اخذ مالیات از نامه الكترونیكی ، و یا اغناء آرزوی یك كودك در حال مرگ می باشد .

با دیدگاهی طعنه آمیز ، بسیاری از ویروس های HOAX معمول در بر دارنده اطلاعات و داده هایی راجع به دیگر ویروس ها می باشند . یكی از نمونه های اخیر در بر دارنده هشداری بسیار جدی و غیر واقعی راجع به ویروس AIDS می باشد .

ویروسی وجود دارد كه هم اینك از طریق E-MAIL در حال ارسال به دیگر افراد می باشد ... نام آن ویروس A.I.D.S است . این ویروس باعث تخریب حافظه رایانه ، كارت صوتی ، بلندگوها و درایو سخت كامپیوتر شما خواهد شد . همچنین باعث تأثیر منفی بر ماوس و پیله نقطه یاب شما روی كامپیوتر می گردد ، باعث می گردد كه عملكرد صفحه كلید مختل شده ، هر آنچه كه تایپ می نمایید روی صفحه مانیتور ثبت نشود .

عملیات این ویروس به صورت خودكار صورت گرفت و پس از اشغال حجمی برابر پنج مگابایت از فضای هارد تمام برنامه ها را پاك كرده و از بین می برد . این ویروس با نامه ای الكترونیكی با عنوان : « OPEN » VERY COOL : ارسال می گردد . آن را بدون فوت وقت پاك كرده و از بین ببرید ! این ویروس اساساً باعث می گردد كه كامپیوتر تان بلااستفاده شود . این توصیه ها را تا جایی كه امكان دارد به دیگران انتقال داد و آنها را آگاه سازید ! متشكرم ! »

نامه های زنجیره ای اینترنتی و ویروس های غیر واقعی ( HOAX ) دردسرهایی اتلاف كننده منابع و زمان می باشند . رد این بخش علامات و نشانه های بیانگر ویروس های غیر واقعی را ذكر می نماییم :

۱. درخواستی مبنی بر اینكه این پیغام به گروه كثیری از مردم ارسال گردد .

۲. اشتباه در اظهارات منابع موثق یا تأثیر بر روی موارد غیر مطمئن ( به عنوان مثال ، AOL گفته است كه این ویروس یك ویروس خطرناك است ) .

۳. اظهارات غیر واقعی مبنی بر آنكه هر كپی از ویروس كه دوباره ارسال گردد ، تا اندازه ای مشابه و منطبق با نسخه قبلی خواهد بود ( به طور مثال ، گفته ای كه برای هر نسخه از ویروس كه ارسال می گردد ، مقادیری پول بابت هر یك از موارد تخریب و اتلاف سخت افزار و زمان به شما اهدا خواهد شد .

۴. اظهارات غیر ممكن درباره تكنولوژی ، مانند اظهارات فوق راجع به ویروس AIDS درباره تخریب ماوس .

۵. در خواست كتبی از شما كه می توان آن را با افزودن اسم خود امضا نموده و ارسال كرد ( هیچ كارمند دولت یا سیاستمداری درخواستی را كه با غیر از جوهر امضا شده باشد جدی تلقی نمی نماید ) .

جالب آنكه بعضی از ویروس های غیر واقعی ( HOAX ) تحت عنوان درخواست هایی جهت كمك می باشند كه به همه مردم ارسال می گردند . به عنوان مثال در خواست كتبی مبنی بر حفاظت از NPR تحت عنوان تلاشی محرمانه برای عدم كمك مالی جهت تأسیس رادیویی عمومی بود كه توسط دو نفر از دانشجویان دانشگاه كلر ادوی شمالی آغاز گردید . پیام دیگری كه واجد گردش وسیع بین مخاطبان و كامپیوتری بود ، درخواست از دریافت كنندگان مبنی بر كمك برای یافتن یك دختر گمشده بود ، كه مشخصات توسط والدینی ارسال شده بود كه نمی توانستند از محل دخترشان آگاهی یابند . هر دو این پیام ها سال ها روی شبكه ها در گردش بوده اند كه نهایتاً كشف شده و ایزوله گردیدند .

برای دسترسی به لیست ویروس های غیر واقعی اینتر نتی و دستیابی به اطلاعات درباره چگونگی تعیین وضعیت آنها سایت های زیر را ببینید :

• http://hoaxBusterciac.org

• www.hoaxkill

• http://urbanlegends.about.com/science/urbanlegends/cs/nethoaxes/index.htm

• www.vmyths.com