چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
راهکارهایی برای طلاقی عاطفی
تا حالا وارد اتاقی به هم ریخته و در هم پاشیده شدهاید؟ بعضیها عادت دارند به محض ورود به چنین جایی غرغر کنند و ناتوان از تصمیمگیری و بخصوص عملی و اجرایی کردن تصمیمی، زمان را با این فکر سپری کنند که حالا باید چه کنند و از کجا شروع کنند. میروند و میآیند و باز با صحنه در هم ریخته اتاق مواجه میشوند و دنبال مقصر به هم ریختگی میگردند و هر بار همین روند تکرار میشود. بعضیها هم خم میشوند و از همان جایی که هستند شروع میکنند به جمع کردن و مرتب و منظم کردن وسایل، حتی اگر نزدیکترین چیزی که به دستشان بیاید دستمالی چرک و کثیف یا تکه کاغذی مچاله شده باشد.
دسته اول همواره چیزی را درون زندگیشان خالی و کم میبینند و کسی غیر از خود را مقصر. به همین دلیل مدام شکستخورده، عصبی، درآمده از چاله و افتاده به چاه، درگیر و در یک کلام عاجزند. دسته دوم اگر با شکستی هم در زندگی روبهرو شوند، درصدد رفع آنند، از چاه به چاله و از چاله به سطح زمین برمیگردند، درگیریهای کمتری دارند و در یک جمله، احساس خوشبختی بیشتری میکنند.
حتی دو کودک همزاد یا دوقلو هم مثل هم نیستند؛ بنابراین وقتی قرار است زن و مردی سالهای سال زیر یک سقف زندگی کنند، طبیعی است در برخی یا حتی بسیاری از امور نظرات، دیدگاهها، روشهای متفاوتی داشته باشند. شیوه صحیح مدیریت و درک این تفاوتهاست که باعث میشود رنجش و دلخوری احتمالی به شکوه و گلهگذاری نرسد و با عبور از آن، روابط خوب و صمیمی به گونهای نشود که هر یک، طرف دیگر را همچون کوهی از نفرت بداند.
اگر میخواهید جزو دسته دوم، حداقل برای جلوگیری از افتادن و گیر کردن در دام زندگی بدون عاطفه باشید، خم شوید و اتاق افکارتان را با این اصول مرتب کنید:
▪ با افراد متخصص و کارشناس مشاوره کنید، نه هر کسی که صرفا بزرگتر است یا فقط مدرکی دارد یا همکار و دوستی حتی صمیمی اما بیتخصص است.
▪ نگاه علمی را در خود تقویت کنید نه نگاهها و برداشتهای احساسی را.
▪ اگر هنوز ازدواج نکردهاید، شیوهها و معیارهای صحیح انتخاب همسر را یاد بگیرید و اجرا کنید، نه صرفا عشق و علاقه موقت دو جانبه را.
▪ اگر ازدواج کردهاید به طور مداوم آموزههای نحوه رفتار شخصی و اجتماعی، همسرداری، بچهداری، شیوه زندگی و... را یاد بگیرید و راهکارهای عملی آنها را با زندگی خود تطبیق دهید.
▪ راههای صحیح اصلاح رفتار نادرست و جلوگیری از تکرار آنها را بیاموزید و اجرا کنید نه اولین راهی را که به نظرتان میرسد.
▪ از هر مساله جزئی و کوچکی شکوه نکنید. با شناخت کافی، اهم و فی الاهم کنید و ویژگیهای واقعا بد و مسائل اساسا مهم را مد نظر بگیرید.
▪ احترام متقابل را حفظ کنید. بیاحترامی و توهین مقدمه دلخوری و ورود به حیطه لطمات عاطفی است.
▪ به تفاوت سلیقه، فکر و نگاه یکدیگر احترام بگذارید و دیگری را تمسخر نکنید.
▪ اگر با تغییر دکور یا رنگ یا... موافق نیستید اما همسرتان آن را دوست دارد، در صورتی که مشکل حادی پیش نمیآید، انتخاب و سلیقهاش را بپذیرید.
▪ برای داشتن زمانهای مکالمه دو نفره برنامهریزی کنید.
▪ نگذارید دلخوری باعث شود مکالمات دو نفره از زندگی حذف شود.
▪ در حین بیان ناراحتیهای خود از مجادله و بلند کردن صدایتان پرهیز کنید.
▪ خواستهها و انتظاراتتان را واضح و مشخص بیان کنید.
▪ هر گفته جایی و هر سخن مکانی دارد. آن را همواره رعایت کنید.
▪ آنچه را برای خود نمیپسندید برای دیگری نپسندید. اگر نمیخواهید همسرتان با عصبانیت جوابتان را بدهد، شما هم چنین نباشید. اگر به خانواده خود عشق میورزید، خانواده او را نیز دوست داشته باشید.
▪ عشق و علاقه با منت جور درنمیآید. برای عشقی که به طرف دیگر داشتهاید یا کارهایی که به سبب علاقه خود کردهاید منت سر همسرتان نگذارید.
▪ از خودتان هم (نه از طرف مقابل) به شکلی منطقی و منصفانه حسابکشی کنید.
▪ قدم به قدم اشتباهات و اشکالات رفتاری و گفتاری خودتان را صحیح و رفع کنید.
▪ از تکرار اشتباهات و اشکالاتتان پرهیز کنید.
▪ ویژگیهای بد و خوب خود و طرف مقابل را با هم سبک و سنگین کنید.
▪ نحوه مهار عصبانیت و مدیریت خشم را بیاموزید.
▪ در حل مشکلات جدّیت داشته باشید.
▪ مشکلات اساسی را به حال خود رها نکنید.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست