جمعه, ۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 24 January, 2025
سعدی یادآور بهترین گفتههاست
سعدی اعتبار بینالمللی ما و یادآور بهترین گفتههاست.
سعدی مانند شاعران و نویسندگان دیگر سایر ممالک سهم زیادی در ادبیات روزمره ما مانند ضربالمثلها دارد. پندنامهای دارد که ـپیشترهاـ قبل از آنکه بچههایمان با سواد شوند، آن را میآموختند و زندگی فرا میگرفتند. به نظرم، سعدی به خلاف حافظ که غزلهایی عاشقانه سروده، بازی عاشقانهای با واژهها را تجربه کرد. نثر سعدی عمق زبان فارسی است. او واژهها را در آغوش میگیرد، مینوازد و مینویسد و چنین ترکیب مسجعی را سامان میدهد. همیشه یاد شعر معروفاش میافتم که ما را به همدلی و صلح دعوت میکند.
ادبیات فاخر سعدی به قدری انسان را شیفته میسازد که گریزی از نوستالژی نسبت به فقدان چنین سبکی نیست. خاصه، امروز که ما در جنگلی از نوشتههای faرسی! گرفتاریم. گویی نشانی از میراث بینظیرمان نیست.
نوشتههای فارسی امروزه بیپرده و شاید بیاغراق بیهویت شده است. گاه به وجود رسمالخطهای مختلفی فکر میکنم که بر آشفتگی افزوده است. اگر بخواهیم نمادی از بیهویتی و معضلهی هویت را در ایران نشان دهیم، بیتردید نوشتنها و گفتنهامان بهترین است. دیگر کمتر کتابی میتوان یافت که خواندنش روحافزا و دلنواز باشد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست