یکشنبه, ۳۰ دی, ۱۴۰۳ / 19 January, 2025
مجله ویستا

مدیریت یك LAN كوچك


مدیریت یك LAN كوچك

اگر بخواهید مدیریت یك شركت كوچك را برعهده بگیرید, مجبور به استفاده از اكتیودایركتوری یا ویندوز ۲۰۰۰ نیستید و در عوض می توانید از ویندوز XP حرفه ای به عنوان سیستم عامل سرور خود استفاده كنید كه علاوه بر كم خرج بودن, مدیریت آن هم نسبت به ویندوز ۲۰۰۰ ساده تر است

اگر بخواهید مدیریت یك شركت كوچك را برعهده بگیرید، مجبور به استفاده از اكتیودایركتوری یا ویندوز ۲۰۰۰ نیستید و در عوض می‌توانید از ویندوز XP حرفه‌ای به عنوان سیستم‌عامل سرور خود استفاده كنید كه علاوه بر كم خرج بودن، مدیریت آن هم نسبت به ویندوز ۲۰۰۰ ساده‌تر است.

اگر با یك شبكه بزرگ كه برپایه اكتیودایركتوری ویندوز ۲۰۰۰ پیاده شده است، كار كرده باشید حتماً متوجه پیچیدگی مدیریت كاربران و منابع شده‌اید. حال اگر بخواهید مدیریت یك شركت كوچك را برعهده بگیرید، مجبور به استفاده از اكتیودایركتوری یا ویندوز ۲۰۰۰ نیستید و در عوض می‌توانید از ویندوز XP حرفه‌ای به عنوان سیستم‌عامل سرور خود استفاده كنید كه علاوه بر كم خرج بودن، مدیریت آن هم نسبت به ویندوز ۲۰۰۰ ساده‌تر است. با مدیریت كاربران توسط ویندوزXP نیز همانند یك شبكه بزرگ می‌توانید امنیت دستیابی به فایل‌ها و منابع روی شبكه را تأمین كنید. شما می‌توانید نحوه دستیابی كاربران به منابع مختلف را مدیریت كنید و به هر كاربر شناسه كاربری خاص خود را بدهید. دقت كنید كه برای این كار فقط استفاده از ویندوز XP حرفه‌ای امكان‌پذیر است و نمی‌توان از ویندوز XP خانگی برای مدیریت شبكه استفاده نمود.

User Account

اولین مورد لازم برای هر كاربری كه می‌خواهد به منابع شبكه دسترسی داشته باشد، داشتن یك شناسه منحصر به فرد است. برای ایجاد این شناسه با نام Administrator (همان مدیر شبكه) وارد ویندوزXP شوید و با رفتن به پنجره Control Panel تنظیمات مربوطه به كاربران اعم از اضافه، حذف و مدیریت كاربرها را به انجام دهید. برای ایجاد شناسه‌های كاربری گزینه User Account را انتخاب كنید. با انتخاب این گزینه چندین پنجره پی‌درپی جهت تنظیم شناسه‌های ورودی كاربران ظاهر می‌شود. شما می‌توانید شناسه‌ای كه قبلاً وجود داشت را تغییر دهید، یك شناسه جدید به وجود آورید و حتی وضعیت فعال و غیرفعال بودن كاربران را مشخص نمایید.

اگر بخواهید تنظیمات یك شناسه موجود را تغییر دهید، روی نام مربوطه‌اش كلیك كنید، در نتیجه گزینه‌های لازم برای تغییرات ظاهر می‌شود. اضافه نمودن یك شناسه هم كار ساده‌ای است. فقط كافی است روی گزینه New Account كلیك كنید و با طی چندین مرحله شناسه موردنظر را ایجاد كنید. محدوده عمل هر كاربر در شبكه امری نسبتاً مهم به حساب می‌آید. مدیر شبكه (Administrartor) در یك شبكه كوچك یا بزرگ، احاطه كامل بر تمام تنظیمات كاربران دارد، در حالی كه بقیه كاربران تنها به منابعی دسترسی خواهند داشت كه مجوز دستیابی به آن‌ها را از مدیر شبكه دریافت كرده باشند.

شما شاید برای بیشتر كاربران شبكه، شناسه‌های كاربری محدود شده‌ای در نظر بگیرید یا به عبارتی دامنه فعالیت كاربران را محدود نمایید. هر چند كه توزیع عملیات دستیابی به منابع بین چندین كاربر باعث می‌شود مدیریت آن‌ها ساده گردد. هنگامی كه نوع مسوولیت كاربر را مشخص نمودید، آن‌گاه می‌توانید برای هر كدام از آن‌ها توضیحی در نظر بگیرید كه نشان‌دهنده نوع فعالیتشان باشد. مثلاً ممكن است یكی نصب برنامه‌ها را انجام دهد و دیگری اجازه ایجاد بعضی تغییرات در سیستم را داشته باشد.

دقت كنید كه بعضی از برنامه‌ها بدون اجازه مدیر شبكه توسط كاربران نصب نمی‌شوند. نصب یك نرم‌افزار در ویندوزXP احتیاج به شناسه مدیر شبكه دارد، هر چند كه این ویژگی باعث نمی‌شود كه كاربران به برنامه‌های نصب شده دسترسی نداشته باشند. بعد از این‌كه نوع فعالیت كاربر را مشخص كردید، گزینه Creat Account را كلیك كنید.

مشخصه‌های دیگری كه می‌توانید به شناسه‌ها اضافه كنید الصاق نمودن عكس و دادن كلمه رمز عبور به هر كدام است. ویندوز XP این قابلیت را دارد كه برای هر كاربر رمز عبور منحصر به فردی در نظر بگیرد. طی ایجاد كلمه رمز گزینه‌ای به نام "password hint" وجود دارد كه شامل كلمه‌ای جهت یادآوری كلمه رمز، در صورت فراموش نمودن آن است. البته این را در نظر داشته باشید كه چنین چیزی در حقیقت مزیتی دربرندارد چون عبارت موجود در "password hint" برای تمام كاربران قابل دیدن است، چرا كه در ویندوز XP همه شناسه‌ها در صفحه اولیه ویندوز به صورت پیش‌فرض وجود دارند. شما به عنوان یك مدیر شبكه می‌توانید برای مدیریت چندین كاربر كه دستیابی یكسان به منابع دارند از گروه‌ها استفاده كنید. گروه‌هایی كه در ویندوز XP وجود دارند عبارتند از Administrator Group كه شامل هر شناسه‌ای است كه توسط مدیر شبكه به وجود آمده است و گروه Every one كه شامل همه شناسه‌های موجود در شبكه است. استفاده از گروه‌ها سبب می‌شود در زمان مدیریت كاربران صرفه‌جویی شود.

شما همچنین می‌توانید شناسه‌های كاربری را در طی نصب ویندوز XP، ایجاد كنید هر چند كه چنین شناسه‌ای قابلیت‌هایی اعم از تغییر تنظیمات شناسه‌ها یا ایجاد رمز عبور را دارا نمی‌باشد و می‌بایست بعد از نصب ویندوز با مراجعه به Control Panel تنظیمات لازم را ایجاد نمود. در نظر داشته باشید كه یك شناسه كاربری بدون رمز عبور هیچ تضمین امنیتی را ندارد چرا كه هر كسی می‌تواند با آن وارد شبكه شود.


شما در حال مطالعه صفحه 1 از یک مقاله 2 صفحه ای هستید. لطفا صفحات دیگر این مقاله را نیز مطالعه فرمایید.