جمعه, ۲۱ دی, ۱۴۰۳ / 10 January, 2025
کم کاری تیروئید، عامل اصلی عقب ماندگی ذهنی
سلامت نیوز: شهین یاراحمدی در نشست خبری روز جهانی تیروئید اظهار داشت: برنامه غربالگری کم کاری مادرزادی تیروئید در نوزادان از سال ۸۳ به صورت پایلوت در دانشگاه های علوم پزشکی بوشهر، اصفهان و شیراز اجرایی شد و در سال ۸۴ در سیستم سلامت کشور ادغام شد و توانستیم طی دو سال به پوشش بالای ۹۰ درصدی برسیم.
کم کاری تیروئید مهمترین عامل بروز عقب ماندگی در نوزادان
وی کم کاری تیروئید را مهمترین عامل بروز عقب ماندگی در نوزادان عنوان کرد و افزود: حتما لازم است والدین نوزادان را ۷۲ ساعت پس از تولد برای نمونه گیری خون از پاشنه پا که اقدامی بسیار بی خطر است به مراکز بهداشتی درمانی ببرند. تا کنون ۶ میلیون نوزاد غربالگری شده اند که از بین آنها بیش از ۱۴ هزار بیمار تشخیص داده و تحت درمان به موقع قرار گرفتند.یار احمدی با اشاره به اینکه میزان ید موجود در مواد غذایی بسیار ناچیز است ادامه داد: به دلیل فقر ید در آب و خاک، مواد غذایی از ید بهره ای نبرده اند بر این اساس لازم است یک ماده غذایی با ید غنی سازی شود.
شناسایی سالانه ۲۵۰۰ بیمار کم کاری تیروئید
وی اضافه کرد: به دنبال برنامه غربالگری کم کاری تیروئید، سالانه حدود ۲ هزار و ۵۰۰ بیمار تشخیص داده می شوند. اگر این افراد شناسایی نمی شدند سالانه حدود ۱۰۰ هزار نمره از ضریب هوشی جامعه کم می شد. بر این اساس با اجرای این برنامه سالانه حدود ۱۰۰ هزار نمره به ضریب هوشی جامعه افزوده می شود.کارشناس مسئول اداره غدد و متابولیسم وزارت بهداشت به مادرانی که از داروهای مرتبط با کم کاری تیروئید مانند لووتیروکسین استفاده می کنند، توصیه کرد: در زمان بارداری این دارو نباید قطع شود بلکه فاصله کنترل مادر توسط پزشک باید کوتاه تر شود و در مجموع مصرف کافی ید در زنان باردار به ویژه در سه ماهگی اول بارداری باید مورد توجه قرار گیرد.وی همچنین با اشاره به اقدامات انجام شده برای غربالگری نوزادان در مناطق محروم و در عشایر کشور گفت: تحقیقات نشان می دهد که وضعیت در این مناطق نیز خوب است و آموزشها توسط خانه های بهداشت ارائه می شود. همچنین با سازمان عشایر کشور هماهنگی های لازم صورت گرفته و آموزش ها در این زمینه به مادران باردار عشایر نیز ارائه می شود.وی با بیان اینکه در ایران تفاوتی در میزان بروز بیماری کم کاری مادرزادی تیروئید در نوزادان دختر با نوزادان پسر مشاهده نشده است، ادامه داد: ۶ تا ۸ برابر مشکلات تیروئیدی در خانم ها بیشتر از آقایان است. یار احمدی با اشاره به دیگر بیماریهای مرتبط با کمبود ید ادامه داد: سرطان پستان، فیبروکیستیک پستان و همچنین پوکی استخوان از جمله بیماری هایی هستند که می توانند با کمبود ید در ارتباط باشند.رئیس اداره غدد متابولیک وزارت بهداشت ادامه داد: مصرف سیگار و سایر مواد دخانی می تواند زمینه ساز مشکلات تیروئیدی باشد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست