پنجشنبه, ۲۷ دی, ۱۴۰۳ / 16 January, 2025
امام (ره): زنان را از دخالت در سیاست منع نکنید
دیدگاه امام خمینی(ره) در زمینه زنان و حضور آنان در جامعه، دیدگاهی مترقی و تشویقکننده است. ایشان نهتنها اعمال محدودیت قانونی برای حضور زنان در جامعه و فعالیتهای سیاسی را نمیپسندیدند، بلکه با صراحت اعلام میکردند که با هر کسی که بخواهد مانعی بر سر راه زنان در جامعه ایجاد کند، برخورد خواهند کرد.
خاطرهای به نقل از آقایهاشمی رفسنجانی، به همین موضوع اشاره دارد: «در جریان انتخابات مجلس اول، تلاشهای فراوانی انجام گرفت که زنها از شرکت در انتخابات محروم بشوند اما مقاومت و پافشاری امام، این توطئه را با شکست مواجه ساخت. در جریان انتخابات، عده معدودی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، نامهای خدمت امام نوشتند و امضا کردند و تقاضا کردند که زنها را از انتخابات و رفتن به مجلس نهی و منع کنند که امام پاسخ این نامه را در یک سخنرانی دادند و فرمودند: «دخالت در سیاست، نه تنها وظیفه همه هست، وظیفه زنها هم هست. زنها هم باید در مجلس باشند.»
شورای نگهبان نمایندهای خدمت امام فرستاد که ما میخواهیم زنها را از رفتن به مجلس منع کنیم، امام فرمودند: «این کار را نکنید؛ زنها باید به مجلس بروند و از نظر شرع هم هیچ اشکالی ندارد.» بعد آن نماینده شورای نگهبان وقتی بلند شد از اتاق بیرون برود، امام او را صدا کردند و فرمودند: به شورای محترم نگهبان از قول من بگویید که مبادا زنها را از دخالت در مسائل انتخابات منع کنند. اگر این کار را کردند، من موضع میگیرم و برخورد میکنم.»
حضرت امام(ره) در مورد حضور زنان در انتخابات فرموده اند:
«آنچه لازم است تذکر دهم، شرکت زنان مبارز و شجاع سراسر ایران در رفراندوم (انتخابات) است. زنانی که در کنار مردان بلکه جلوتر از آنان در پیروزی انقلاب اسلامی نقش اساسی داشتهاند، توجه داشته باشند که با شرکت فعالانه خود، پیروزی ملت ایران را هر چه بیشتر تضمین کنند. شرکت در این امر، برای مرد و زن از وظایف ملی و اساسی است. باید همه زنها و همه مردها در مسائل اجتماعی، در مسائل سیاسی وارد باشند و ناظر باشند. همه به مجلس ناظر باشند، هم به کارهای دولت ناظر باشند، اظهارنظر بکنند.شما باید در همه صحنهها و میدانها آنقدری که اسلام اجازه داده، وارد باشید. مثل انتخابات که امروز عملی است که باید انجام بگیرد و صحبت روز است در ایران. همانطوری که مردها فعالیت میکنند برای انتخابات، خانمها هم باید فعالیت بکنند؛ برای اینکه فرقی مابین شما و دیگران در سرنوشتتان نیست. سرنوشت ایران، سرنوشت همه است. یعنی آن قدری که اسلام خدمت به شما کرد، به مردها نکرد، اسلام شما را حفظ کرد و شما متقابلاً اسلام را حفظ بکنید. حفظ به این است که این انتخابات که میخواهد مجلس را متحقق کند، بدانید که انتخابات از اموری است که در سرنوشت شما و در سرنوشت ما نقش مهم دارد و بالاترین نقش است.»
به پشتوانه دیدگاههای مترقی بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران بود که زنان اجازه حضور فعالانه در جامعه را پیدا کردند. در انقلابی که کاملاً مذهبی و اعتقادی بود و بیم آن میرفت که تفکرات متحجرانه در زمینه حضور اجتماعی زنان بر آن سایه افکند، با ذکاوت و تدبیر امام راحل، زمینه مشارکت زنان دوشادوش مردان فراهم شد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست