چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
ماجرای مبارک و مردم مصر
نام حسنی مبارک برای شهروندان مصری به نامی آزار دهنده تبدیل شده است.این روزها مبارک با حقیقتی به نام خشم افکار عمومی مواجه است وخروش ملت مصر در روز خشم نشان داد که آنها حاضرند برای سقوط حکومت حسنی مبارک هر گونه بهایی را بپردازند.در این خصوص تحلیلهای زیادی توسط رسانه های بین المللی منتشر شده است.تحلیلهایی که جملگی بر واقعیتی به نام سقوط مبارک تاکید می ورزد.
روزنامه انگلیسی تایمز در تحلیلی از تظاهرات مردم مصر علیه نظام حسنی مبارک رئیس جمهوری این کشور و وضعیت سیاسی آن، اعلام کرد که مبارک مردم خود را از دست داد.این روزنامه انگلیسی نوشته است بر خلاف اینکه مردم مصر به مبارک به دید مردی باکفایت مینگریستند، مبارک رهبری مردمی در سطح گسترده نبود و وی مردم خود را به دلیل شیوه رسمی محافظهکارانه و انزواگرایانه خود از دست داد.تایمز معتقد است که برخی روشنفکران مصری مبارک را به دلیل نداشتن قدرت خیالپردازی و به دلیل شخصیتی که برای خود درست کرده است، دست میاندازند. بازسازی نظام مصر مبارک را ملزم کرد که قانون فوقالعاده را که آزادی مردم را محدود میکرد اجرا کند؛ قانونی که به دولت و مقامات امکان بازداشت گسترده را میدهد و امروز هدف معترضان خشمگین قرار گرفته است.
این تحلیل در خصوص اوضاع مبارک بسیار خوشبینانه است.اما مشاهده می کنیم که در نرم ترین و خوشبینانه ترین تحلیلها نیز از وضعیت مبارک به وضعیتی قرمز تعبیر شده است .دامنه اعتراضات شهروندان مصری، با تأثیر پذیرفتن از انقلاب تونس، از اوایل هفته گذشته گسترش یافت و رفته رفته از قاهره به اسکندریه، سوئز و دیگر شهرهای این کشور کشیده شد تا اینکه سرانجام معترضین با تلاش خود موفق شدند رژیم «حسنی مبارک»، رئیس جمهور مادام العمر مصر را ـ که از چهاردهم اکتبر سال ۱۹۸۱ میلادی بر مصر حکومت می کرد ـ در آستانه سقوط ببرند.
اعتراض ها علیه حکومت حسنی مبارک،تا بعدازظهر روز جمعه ادامه داشت تا اینکه پلیس ضد شورش از خیابان های شهرهای گوناگون مصر عقب نشینی کرده و کنترل امور را به ارتش این کشور سپرد. ارتش نیز به محض مستقر کردن خودروهای نظامی اش در نقاط مرکزی و مهم شهر، هرگونه رفت و آمد در خیابان ها را ممنوع و حالت فوق العاده و حکومت نظامی اعلام کرد، ولی معترضین بدون توجه کردن به اعلام ارتش، همچنان در خیابان ها مانده و به اعتراض خود ادامه داده و همچنان ادامه دارد.
در مجموع در یک هفته اعتراضات مردم مصر، نزدیک به سی نفر کشته و صدها نفر زخمی شدند و دوازده خودروی وابسته به نیروهای ضد شورش پلیس مصر نیز به دست معترضین به آتش کشیده شد.همچنین در درگیری ها چهارصد نفر زخمی شده و تاکنون هفت نفر جان باخته اند.این اعتراضات در حالی ادامه داشت که همه تلفن های همراه و ثابت در سراسر مصر از وزارت مخابرات این کشور قطع شده تا ارتباط میان مردم نیز قطع شود. در همین حال،سایت هایی مانند فیس بوک و تویتر و غیره نیز فیلتر شدند.
معترضین با حمله به مقر مرکزی حزب حاکم مصر، ساختمان این مقر را به طور کامل به آتش کشیدند. پیش از آن نیز نیروهای امنیتی مصر، تلاش کردند با بازداشت «محمد البرادعی»، رئیس سابق سازمان بین المللی انرژی اتمی که در این اعتراضات به عنوان رهبر معترضین شناخته شد، جلوی ادامه اعتراضات را بگیرند، ولی معترضین کوتاه نیامده و با باقی ماندن در خیابان ها، به اعتراضات خود ادامه دادند.
اخبار رسیده از منابع مصری حاکی از آن است که حسنی مبارک، در دفتر کارش حضور ندارد و هیچ مسئولی او را ندیده و با وی دیدار نکرده است. از همین روی، برخی کارشناسان این مسئله را دلیلی بر فرار وی دانسته بودند.گفتنی است، یکی از وزرای کابینه صهیونیستی پیش از این، در اظهاراتی با متحد نامیدن حسنی مبارک، سقوط رژیم وی را به منزله زلزله سیاسی برای رژیم صهیونیستی دانسته بود از همین روی، از او خواسته بود تا اعتراضات مردمی را به شدت سرکوب کند.لازم به یادآوری است، مصر نخستین کشور عربی بود که سی سال پیش، معاهده صلح با رژیم صهیونیستی را امضا کرد و به یکی از مهمترین متحدان
تل آویو تبدیل شد.همچنین شهر اسکندریه به طور کامل به دست مردم و داوطلبان افتاده است.
پلیس شهر اسکندریه کاملا از خیابانهای این شهر خارج شده اند و شهر به دست مردم و داوطلبان افتاده و تعداد زیادی از مناطق اصلی متعلق به پلیس به آتش کشیده شده است .ساختمان استانداری اسکندریه نیز کاملا به آتش کشیده شده است .نیروهای ارتش نیز وارد عمل شده اند و چندین دستگاه خودروی نظامی را در برخی از مناطق مستقر کرده اند اما وجود ارتش باعث نشده است که اعتراضات متوقف شود .برخی نیروهای پلیس با خودروهای امنیتی فرار و سلاحها را در کلانتریها رها کرده اند.در نهایت اینکه مردم مصر علنا اعلام کرده اند که دیکتاتور قاهره را نمی خواهند.شهروندان مصری آماده می شوند تا بزودی سقوط حکومت حسنی مبارک را جشن گرفته و خود را برای استقرار نظامی مردمی و امن درکشورشان آماده کنند.آنها دیگر پذیرای حضور دیکتاتوری مانند حسنی مبارک که به ملعبه دست ایالات متحده آمریکا و رژیم صهیونیستی تبدیل شود نیستند.
حسین یاری
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست