دوشنبه, ۲۲ بهمن, ۱۴۰۳ / 10 February, 2025
اهمیت مراقبتهای دوران بارداری
![اهمیت مراقبتهای دوران بارداری](/web/imgs/16/18/a1c5c1.jpeg)
پدیده حاملگی برای هر زن تجربه زیبا و دلنشینی است که تغییرات فیزیولوژیک بسیاری را به همراه دارد. خوشبختانه تغییرات فوق اکثرا مزاحمتی برای سلامت مادر و جنین ایجاد نکرده واکثر زنان دوران بارداری را بدون مشکل خاصی طی کرده و جنین سالمی را به دنیا میآورند اما در مواردی که ممکن است خطرات جدی، سلامت مادر و جنین را در دوران بارداری تهدید کند که ضرورت و اهمیت مراقبتهای دوران بارداری را روشن میسازد.
خانم حامله ممکن است گرفتار مسمومیت دوران بارداری و یا به عبارتی فشار خون ناشی از حاملگی شود که حالت فوق برای مادر و جنین بالقوه خطرناک میباشد. افزایش فشار خون در مادر حامله میتواند منجر به کاهش رشد داخل رحمی و یا مرگ جنین شود و در مادر عوارض متعددی از جمله تشنج ایجاد نماید. مادر حامله ممکن است گرفتار عفونت دستگاه ادراری فوقانی شده و با تب و لرز مواجه نماید که وضعیت فوق میتواند منجر به سقط یا زایمان زودرس جنین و سپتی سمی (وجود عفونت در خون) برای مادر شود. نمونه دیگر خانمهایی هستند که بیماری قند دارند و بدون کنترل دقیق بیماری باردار میشوند. در این زنان بروز ناهنجاریهای مادرزادی داخل رحمی جنین و سقط افزایش مییابد. به علاوه خطرات متعددی مانند افزایش فشار خون، بروز عفونت و زایمان زودرس، مادر را تهدید میکند و تعدادی از مادران ممکن است گرفتار کمخونی ناشی از فقر آهن بوده و بدون اصلاح کمخونی وارد دوران بارداری گردند و چنانکه حین زایمان گرفتار خونریزی بیش از حد طبیعی گردند وضعیت فوق برای مادر ممکن است کشنده باشد.
اصولا برای کاهش مرگ و میر در دوران بارداری به خانمها توصیه میشود چند ماه قبل از باردار شدن به پزشک مراجعه نمایند. در این ملاقات سلامت جسمی و روانی زنان بررسی شده و در شرایط سلامت کامل به مادر اجازه حامله شدن داده میشود و در طول بارداری طبق برنامه مشخصی مراقبت دوران بارداری انجام میگردد. تغییرات فیزیولوژیکی دوران بارداری میتواند برای مادر باردار مشکلاتی از قبیل تهوع و استفراغ اوایل حاملگی، سردرد خفیف، ورم پاها بعد از ایستادن طولانی و خستگی زودرس را ایجاد نماید که در مراجعات خانم باردار به پزشک به طبیعی بودن علایم فوق اشاره میشود. در اولین معاینه دوران بارداری معاینات جسمانی و تاریخچه دقیق بیمار،فشار خون،وزن و قد اندازهگیری میشود. وضعیت خونی بیمار از نظر کمخونی و تعداد گلبولهای سفید، عملکرد کلیه،بررسی ابتلای قبلی به سرخچه و هپاتیت B، گروه خونی بیمار (با انجام آزمایش خون) وجود قند و پروتئین ارزیابی میشود. در ملاقات اولیه درباره نحوه تغذیه، میزان استراحت و خواب لازم و نحوه مصرف داروها توضیح داده میشود.
به بیمار توصیه میشود در دوران بارداری با مشاهده علایم زیر به پزشک مراجعه نمایند. علایم شامل:خونریزی واژینال، ورم صورت و انگشتان دست، سردرد مداوم و شدید، تاری دید، درد شکم، تهوع شدید و مداوم با تب و لرز، سوزش ادرار، خروج مایع از واژن و تغییرات قابلتوجه در تعداد و شدت حرکات جنین میباشد. بنابراین برای کمک به سلامت مادر و جنین در دوران بارداری و در نهایت افزایش سلامت جامعه به کلیه خانمهای باردار توصیه میشود که در مراحل اولیه حاملگی و حتی پیش از حامله شدن به پزشک مراجعه نموده و مراقبتهای منظم دوران بارداری را که حداقل مراجعه ماهانه یکبار تا ماه هشتم و سپس هر ۲ هفته یکبار در ماه هشتم و سپس هفتهای یکبار در ماه ۹ میباشد، انجام دهند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست