جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

نیوزویك مجله ای برای همه دنیا


نیوزویك مجله ای برای همه دنیا

در نهم مه سال ۲۰۰۵ مجله نیوزویك گزارشی را به قلم مایكل ایسیكوف درباره هتك حرمت نظامیان آمریكا به قرآن مجید در پایگاه گوانتانامو به چاپ رساند این اولین باری بود كه یك منبع دولتی اینگونه گزارش ها را تایید كرده بود با انتشار این گزارش كشورهای اسلامی شاهد تظاهرات ضدآمریكایی بودند, مقامات و شخصیت های مذهبی و سیاسی ضمن محكوم كردن این اقدام, خواستار عذرخواهی آمریكا و تنبیه عاملان این هتك حرمت شدند

نیوزویك یك مجله خبری هفتگی است كه در نیویورك سیتی منتشر شده و در سراسر آمریكا و جهان توزیع می شود. ریاست و سردبیری كل این نشریه را ریچارد ام اسمیت به عهده دارد. این نشریه از نظر وسعت پوشش خبری در رتبه دوم مجلات آمریكا قرار دارد. طی سال های متمادی مجله مذكور، برای اینكه از تیراژ مناسبی برخوردار باشد و درآمد ناشی از آگهی هایش را حفظ كند، دنباله رو خط مشی مجله تایم بوده است. این مجله در فوریه سال ۱۹۳۳ به وسیله توماس جی.سی. مارتین ادیتور سابق مجله تایم تاسیس شد.

در روزهای اولیه تاسیس در هر شماره از مجله نیوزویك، عكس خبری از مهمترین رویدادهای هفته روی جلد چاپ می شد. در سال ۱۹۷۳ مالكلم مویر به عنوان رئیس و سردبیر این مجله مشغول به كار شد. وی با گذشت زمان طیف كاملی از عناصر یك مجله خبری را كه شامل گزارشات، تفاسیر، تجزیه و تحلیل و نقد رویدادهای داخلی و خارجی، مسائل تجاری، علوم، تكنولوژی، پزشكی، مسائل خانوادگی، هنر و سرگرمی است، توسعه داد و در این مسیر از وجود شبكه جامعی از خبرنگاران، گزارشگران و سردبیران زبده بهره برداری كرد.

در سال ۱۹۶۱ این مجله به وسیله شركت واشینگتن پست خریداری شد. از سال ۲۰۰۳ میزان شمارگان این مجله بیش از ۴ میلیون نسخه بوده است كه از این میان ۱۳ میلیون آن به آمریكا اختصاص دارد. نیوزویك هر هفته در بیش از ۱۹۰ كشور عرضه می شود. این نشریه در سطح بین المللی به زبان های ژاپنی، كره ای، لهستانی، روسی، اسپانیایی و عربی چاپ می شود. در سال ۱۹۸۶ نیوزویك شروع به انتشار «نیوزویك نیهون بان» Newsweek naihon bun به زبان ژاپنی كرد كه اولین نسخه خارجی زبان آن بود.

در اكتبر سال ۱۹۹۱ «نیوزویك هانكوك بان» News week honkokban به زبان كره ای منتشر شد این مجله در ماه مه ۲۰۰۰ ایتوگی Itogi به زبان روسی و نیوزویك آن اسپانیول (News week on spanol) به زبان اسپانیولی را كه در آمریكای لاتین توزیع می شود، منتشر كرد. نیوزویك عربی نیز كه در خاورمیانه توزیع می شود از ژوئن سال ۲۰۰۰ انتشار آن آغاز شده است.

شركت نیوزویك، همچنین نیوزویك بین المللی را در سه حوزه آتلانتیك، آسیا، آمریكای لاتین به زبان انگلیسی چاپ و با شمارگان ۷۵۲ هزار نسخه انتشار می دهد. خوانندگان این مجله را در سراسر جهان، بالغ بر ۲۲ میلیون نفر تخمین زده اند. مجله نیوزویك یك پوشش جامع خبری از حوادث و اخبار مهم دنیا را كه توسط یك شبكه وسیع شامل بیش از ۶۰ خبرنگار، گزارشگر وقایع داخلی و بین المللی، تجاری، علوم و تكنولوژی، جامعه، هنر و سرگرمی تامین می شود، ارائه می كند. نشریه مورد بحث بیشترین جوایز مجلات ملی را از سوی «كانون سردبیران مجلات آمریكا» دریافت كرده است، این نشریه از وجود گزارشگران و مفسران معتبری مانند جاناتان آلتر، الیز كوز، جین برایانت كوئین و رابرت جی.

ساموئلسون بهره می برد، همچنین منتقدان برجسته ای چون دیوید آنسن و پیتر پلچنز كه در حوزه فیلم و كارهای هنری فعالیت می كنند، در این نشریه مشغول به كار هستند و جوایزی نیز دریافت كرده اند. در سال ۱۹۹۳ نیوزویك به عنوان اولین مجله بزرگ، تولید یك فصلنامه بر روی دیسك فشرده كه در آن گزارشات رسانه ای چندمنظوره را منتشر می كرد، آغاز كرد.

در پاییز سال ۱۹۹۴ نیوزویك فصلنامه CD-ROM را با تركیبی از یك سرویس آن لاین و شماره ویژه CD-ROM ها جایگزین كرد. از سال ۱۹۹۶ نیوزویك روی «شبكه آمریكا آن لاین» (America online) قرار داشته است اما اولین حضور آن روی شبكه كامپیوتری در شبكه Prodigy در نوامبر سال ۱۹۹۴ بود. در اكتبر سال ۱۹۹۸ نسخه اینترنتی نیوزویك Newsweek.com در شبكه جهانی وب همراه با شریك و متحد خود Washintonpost/news week interactive ارائه وWPNI را به وجود آورد.

سایت Newsweek.com در سال ۲۰۰۰ در یك سرمایه گذاری مشترك با Msnbc به (Newsweek msnbc.com) تغییر نام داد.

هفته نامه نیوزویك به اتفاق Msnbc.com در شبكه اینترنتی یك مجله هفتگی آن لاین آخرین اخبار روزانه، گالری نمایشگاه های عكس و مراكز داد و ستد بازرگانی، را عرضه می كنند. محتوای مجله از نظر مطبوعاتی ۶۰درصد متن و ۴۰درصد هنر است. این مجله به شش بخش خبری عمده تقسیم شده است، امور داخلی ملی امور بین المللی، تجارت و علم و تكنولوژی، جامعه، هنر و سرگرمی.

بیش از ۳۴ بخش خبری منظم وجود دارد كه مهمترین آنها شامل نوبت من هنر، كتاب ها، نگاه عقل متعارف، پریسكوپ، رقص، طراحی، آموزش، سرگرمی، خانواده، مد، بهداشت، عدالت، رسانه ها، پزشكی، فیلم ها، موسیقی، خبرسازان، نگاهی به پیرامون، چشم اندازها، علم و فضا، تكنولوژی، تلویزیون، تئاتر سالخوردگان و... است. نوبت من «my turn» تنها ستون هفته نامه است، كه توسط خوانندگان نوشته می شود.

سردبیر نشریه در هر ماه حدود ۴ هزار نامه از خوانندگان خود دریافت می كند. این هفته نامه در سال های اخیر مجموعه مقالاتی در خصوص تكنولوژی متداول را به محتوای خود افزود. و در نوامبر سال ۱۹۹۸ یك بخش جدید علوم و تكنولوژی كه به وقایع تاریخی تحولات جدید و علومی كه مسیر زندگی انسان را تغییر می دهد، می پردازد به مجله اضافه شد. در نظرسنجی امریكن جورنالیسم ریویوز (American journalism reviews) كه به كرات از حرفه ای های اخبار صورت گرفته است، نیویوزیك عنوان بهترین را در بخش تجارت اخذ كرده است. دفتر مركزی این مجله در نیویورك سیتی قرار دارد. این مجله تاكنون ۱۷ دفتر در داخل آمریكا در شهرهای لس آنجلس، شیكاگو، دالاس، میامی، واشینگتن دی سی، دیترویت، بوستون و سانفرانسیسكو، همچنین در خارج از این كشور در شهرهای پكن، كیپ تاون، اورشلیم، لندن، مكزیكوسیتی، مسكو، پاریس، و توكیو تاسیس كرده است.

● آشنایی با گروه سردبیری

ستاد سردبیری نیوزویك در نیویورك قرار دارد كه متشكل از گروه سردبیران، نویسندگان ارشد، سردبیران كل و معاونین سردبیری است. در این ستاد پژوهشگران زبده، گزارشگران، كتابداران، هنرمندان، گرافیك، عكاسان و تكنسین های فنی واحد پشتیبانی فعالیت می كنند. همان طور كه پیش از این گفته شد، ریچارد اسمیت سمت سردبیری كل و ریاست این نشریه را به عهده دارد. وی علاوه بر این سمت ها، كارمند اجرایی ارشد و سردبیر تحریریه بوده و فعالیت های بازرگانی را نیز عهده دار است.

اسمیت در سال ۱۹۷۰ به عنوان نویسنده بخش خارجی پس از فارغ التحصیلی و تكمیل مدرك خود در رشته روزنامه نگاری از دانشگاه كلمبیا به نیوزویك پیوست. در سال ۱۹۷۴ به عنوان سردبیر منطقه ای آسیا مستقر در هنگ كنگ به نیوزویك بین الملل پیوست. در سال ۱۹۷۷ اسمیت سمت ریاست دفتر هنگ كنگ را نیز به سمت های خود اضافه كرد و در همان سال به نیوزویك رفت و به عنوان مدیرمسئول نسخه بین الملل برگزیده شد. در سال ۱۹۸۱ او عنوان معاون مدیر مسئول مجله داخلی را به عهده داشت و چندی بعد سردبیر اجرایی شد.

مریم علائی راد


شما در حال مطالعه صفحه 1 از یک مقاله 2 صفحه ای هستید. لطفا صفحات دیگر این مقاله را نیز مطالعه فرمایید.