چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
كمتر بخورید بهتر زندگی كنید
غذا خوردن كه پیش از این یك اولویت مهم محسوب می شد، به موضوعی جنبی تبدیل گشته است كه توجه زیادی به آن نشده و معمولا در لابه لای كارهای روزانه دیگر گنجانده می شود.
گذشته از این، برخی از عادتهای غذایی كه به تصور شما موجب كاهش وزن می گردند، در واقع ممكن است منجر به افزایش وزن شوند.
خوشبختانه ترك عادت های غذایی غلط آسان بوده و وقت زیادی نمی گیرد و موجب خواهد شد تا از زندگی سالم تر و اندامی متناسب تر برخوردار شده و از غذا خوردن بیشتر لذت ببرید.برخی از این عادت های نادرست بشرح زیر می باشند:
● نخوردن صبحانه
▪ اشكال چیست؟
نخوردن صبحانه یك اشتباه بزرگ محسوب می شود. صبحانه سالم نه تنها باعث افزایش انرژی و بازشدن فكر و ذهن می گردد، بلكه موجب انتخاب و مصرف مناسب وعده های غذایی دیگر در ادامه روز توسط شما خواهد شد. همچنین خوردن صبحانه ممكن است به شما در مصرف كمتر كالری در ادامه روز كمك نماید. یك تحقیق دانشگاهی نشان داده كه مصرف مقدار كالری مشخص در ابتدای روز اثر سیركنندگی بیشتری نسبت به مصرف همان مقدار كالری در ساعتهای دیرتر خواهد داشت كه این امر موجب كاهش مجموع كالری مصرفی در روز می گردد.
▪ راه حل
خوردن صبحانه مناسب احتمال بكارگیری عادت های نادرست غذایی را در وعده های دیگر كاهش می دهد. صبحانه را كامل صرف نمایید. از مواد لبنی كم چرب، تخم مرغ و نان های سبوس دار استفاده كنید.
● غذا خوردن پیش از خواب
▪ اشكال چیست؟
اگر می خواهید رویاهای شیرین ببینید، پیش از خواب از غذا خوردن دوری كنید. با اینكه نتایج قطعی مبنی بر افزایش وزن براثر خوردن غذا پیش از خواب وجود ندارد، پرخوری، مصرف غذاهای ادویه دار و چرب، یك تا سه ساعت پیش از وقت خواب منجر به كاهش كیفیت و مدت خواب و موجب كسالت، خستگی و كوفتگی در روز بعد خواهد شد. خوردن غذاهای چرب پیش از خواب سبب كند شدن تخلیه معده و تشدید سوء هاضمه و مصرف غذاهای ادویه دار منتهی به صدمات و سوزش های قلبی و نیز سوء هاضمه خواهد شد.
▪ راه حل
سعی كنید حداقل ۴ ساعت قبل از خواب اقدام به خوردن غذا نموده و چنانچه پیش از خواب احساس گرسنگی كردید مقداری میوه جات تازه مصرف نمائید.
● پرخوری
▪ اشكال چیست؟
شاید اگر پرخوری های رایج مربوط به سبزیجات می شد، متخصصان تغذیه مشكلی با این نوع خوردن پیدا نمی كردند، اما متاسفانه پرخوری معمولا در مورد غذاهای چرب و نشاسته دار نمودار می شود. زیاده روی دراین نوع موادغذایی منجر به افزایش وزن و نارضایتی شده و جنبه اجتماعی خوشایندی به دنبال نخواهد داشت.
▪ راه حل
وعده های غذایی خود را بجای ۳ وعده پرحجم، به ۵ یا ۶ وعده كم حجم تر تقسیم كنید. خوردن غذاهای سالم و كم حجم حاوی كربوهیدرات های كمپلكس و پروتئین درطول روز نه تنها اشتهای شما را كنترل می كند، بلكه احتمال پرخوری را نیز كاهش خواهد داد. تعداد وعده های غذایی همچنین باعث سوزانده شدن مقدار بیشتری كالری می گردد چرا كه متابولیسم بدن همواره به فعالیت می پردازد.
● گرسنه ماندن
▪ اشكال چیست؟
برخلاف تصور، گرسنه ماندن باعث می شود وزن بدن بدلیل ذخیره سازی چربی افزایش یابد.
هنگامی كه برای مدتی طولانی غذا نمی خورید، بدن شما بدلیل محروم ماندن از موادغذایی دچار آشفتگی می گردد و در انتها هنگامی كه دوباره شروع به خوردن می كنید، بدن شما گمان می كند كه باید كالری مصرفی را بچربی تبدیل نماید چون نمی داند چقدر طول می كشد كه دوباره غذا بخورید. بنابراین چربی ها با شما باقی می مانند.
▪ راه حل
اگر هدفتان از گرسنگی كشیدن كاهش وزن است باید در برنامه رژیمی خود تجدیدنظر نمایید. بجای گرسنگی یك برنامه مناسب ورزشی برای خود تعیین نموده و بیشتر به باشگاه بروید. از میوه جات، سبزی جات، حبوبات، گوشت های كم چرب و ماهی استفاده كنید. سعی كنید چهار یا پنج بار در هفته طبق یك برنامه منظم ورزش نمایید. بهترین روش كاهش وزن تمرینات مرتب و رژیم غذایی مناسب است و نه محروم كردن بدن از موادغذایی موردنیاز آنهم به مدت طولانی.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست