دوشنبه, ۱۱ تیر, ۱۴۰۳ / 1 July, 2024
مجله ویستا

بررسی توزیع جغرافیایی تورم و بیکاری در استان های کشور در فاصله سال های ۱۳۶۵ تا ۱۳۸۱


بررسی توزیع جغرافیایی تورم و بیکاری در استان های کشور در فاصله سال های ۱۳۶۵ تا ۱۳۸۱

تورم و بیکاری مضمن ترین بیماریهای اقتصادی هستند دامنه بررسی این دو متغیر اقتصادی تقریبا کلیه مباحث اقتصاد کلان را در برمی گیرد

تورم و بیکاری مضمن ترین بیماریهای اقتصادی هستند. دامنه بررسی این دو متغیر اقتصادی تقریبا کلیه مباحث اقتصاد کلان را در برمی گیرد. بسیاری از اقتصاد دانان گرایشهای غیر اقتصاد کلان نیز امروزه تمایل به بررسی تورم و بیکاری در گستره گرایش خود دارند. بررسی این مشکلات اقتصادی با توجه به نحوه توزیع جغرافیایی آنها در داخل مرزهای یک کشور میتواند گویای اثر گذاری سیاستهای منطقه ای در آن کشور باشد. اهمیت این نوع بررسی در راستای جستجوی اثرات کوتاه مدت و بلند مدت سیاستهای منطقه ای در کشورها است.

تاثیرات ثانویه سیاستهای اقتصادی برروی مناطق متفاوت جغرافیایی و بخصوص مناطق محروم بیش از هر چیز دیگری اقتصاددانان معاصر برنامه ریز را به بررسی توزیع جغرافیایی تورم و بیکاری متمایل نموده است. برای دست یابی به پاسخ این سوال که آیا تورم و بیکاری دراستانهای متفاوت ایران به شکل خاصی توزیع گردیده اند؟ و آیا این توزیع خاص مبین نوع نگرش خاص برنامه ریزان اقتصادی در دوره مورد بررسی بوده است؟ تحقیق حاضر تدوین گردیده است. در ادامه به بیان هر یک از نکات قابل توجه در این موضوع خواهیم پرداخت. ابتدا مروری بر ادبیات موضوع خواهیم داشت، سپس با ارائه آمار و ارقام مربوطه فرضیه های نوع توزیع خاص تورم و بیکاری در بین استانهای کشور در دوره مورد بررسی آزمون خواهند گردید. در انتها نیز ضمن جمع بندی مطالب عنوان شده ، پیشنهاداتی ارائه خواهد گردید.

عنوان فایل
بررسی توزیع جغرافیایی تورم و بیکاری در استان‌های کشور در فاصله سال‌های ۱۳۶۵ تا ۱۳۸۱ application/msword
Inflation and unemployment.doc
734 KB
دانلود

سهراب دل انگیزان