شنبه, ۲۲ دی, ۱۴۰۳ / 11 January, 2025
۱۱ نکته تا ناخن هایی سالم تر داشته باشید
صحبت کردن از نقش ناخن در زیبایی دستها، تکراری است. همه میدانند داشتن ناخنهایی کشیده، تمیز و سالم برای زیبایی و ظرافت دست یک خانم لازم و ضروری است اما آیا همه خانمها میدانند چگونه باید چنین ناخنهایی درست کنند. ساناز رییس دانا، مانیکوریست سالن زیبایی بتسا، ۱۱ روش مراقبتی ساده و کاربردی را به شما یاد میدهد که راز داشتن ناخنهایی زیباست.
۱. پوشش ناخنهای خود را کوتاه یا دستکاری نکنید
خواه خودتان ناخنهایتان را مرتب میکنید، خواه نزد متخصص میروید، در هر صورت توصیه اول این است که پوشش ناخنهایتان را از بین نبرید. پوششی که در انتهای ناخن و محل اتصال با پوست انگشت وجود دارد، مانعی طبیعی برای جلوگیری از رشد قارچ و باکتری روی ناخن محسوب میشود که با یکبار برداشتن این پوشش، محافظ ناخن از بین میرود.
این کار نهتنها پوشش ناخن را بدتر میکند بلکه باعث میشود این پوشش ورم کرده، زبر و قرمز شود و درنهایت به عفونت ناخن هم منتهی میشود. این اتفاق تنها از طریق برداشتن پوشش رخ نمیدهد، بلکه عقب بردن پوشش ناخن هم میتواند چنین مشکلاتی را به وجود بیاورد.
۲. مرطوب کردن بستر ناخن و پوشش آن
البته دلیل محکم علمی برای این ایده وجود ندارد که مرطوب نگه داشتن بستر ناخنها باعث رشد بهتر آنها میشود، اما دستکم از این مساله مطمئن هستیم که مرطوب کردن پوشش ناخن از شکستن ناخنها جلوگیری میکند. اگر ناخنهایتان مستعد شکستن هستند، یکی از مهمترین دلایل آن میتواند کمبود مرطوبکننده باشد. چرب کردن دور پوشش ناخن، به کل ناخن کمک کرده و احتمال شکستن، لب پر شدن، ترک خوردن و شکافتن آن را کم میکند.
۳. از سفتکننده ناخن کمتر استفاده کنید یا اصلا استفاده نکنید
محصولاتی که بهعنوان سفتکننده ناخن در بازار به فروش میرسند، برای ناخنهایی مناسبند که ضعیف یا شکننده شده باشند؛ در غیر این صورت ناخنهای عادی به سفتکننده نیازی ندارند. ناخن سالم، ناخنی است که انعطافپذیر باشد؛ بنابراین اگر میخواهید ناخنهایتان صدمهای نبینند، با استفاده از سفتکنندههای ناخن، آنها را شکنندهتر نکنید.
۴. از مکمل بیوتین استفاده کنید
تحقیقهای متعدد نشان داده مکملهای بیوتین (یکی از ویتامینهای گروه B که در زرده تخممرغ یافت میشود) باعث بهبود ضخامت ناخن شده و از شکاف برداشتن و شکستن آن جلوگیری میکند. برخی محصولات ناخن هم وجود دارند که حاوی سیلیکون و مکملهای MSM هستند؛ این دو ماده غذایی هم کمک شایانی به سلامت ناخن میکنند. محصولات ناخن حاوی کلسیم، مخمر یا فلورید، تاثیر قابلتوجهی بر سلامت ناخن ها دارند، اما یکی از مکملهایی که تاثیری بر ناخن ندارد، ژلاتین است.
۵. کمتر از مانیکورهای حرفهای استفاده کنید
رفتن مداوم به سالنهای مانیکور و پدیکور ناخن، کاری بسیار لوکس است و بسیاری از خانمها به دفعات این کار را انجام میدهند اما افرادی که بهصورت مستمر و در فاصله زمانی کوتاه به این سالنها سر میزنند، بیشتر از دیگران در معرض خطر بیدوامی و خشکی بستر ناخن قرار میگیرند. قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی میتواند یکی از دلایل چنین اتفاقی باشد. همچنین افرادی که بهصورت مستمر مانیکور میکنند، معمولا از عفونت مزمن بستر ناخن رنج میبرند. از علائم این بیماری، میتوان به پف کردن و قرمز شدن نواحی اطراف پایه ناخن اشاره کرد.
۶. بیش از حد دستها را نشویید و به پاککنندههای شیمیایی دست نزنید
هرچند شستن دستها برای حفظ بهداشت فردی بسیار مهم است، اما افراط در این کار میتواند باعث تخریب ناخنهای شما شود. اگر در محیطی کار میکنید که شستن دستها در فاصلههای کوتاهمدت، کاری اجباری است، توصیه میشود در طول روز از کرمهای نرمکننده استفاده کنید و دور پوشش ناخنهایتان به صورت اختصاصی مقدار کمی کرم بزنید.
۷. ناخن مصنوعی نکارید
کاشتن ناخن مصنوعی بهطور کلی برای ناخنها خوب نیست زیرا خطر ابتلا به عفونت قارچی یا حتی باکتریایی را بالا برده و گاهی به آسیب دائمی منجر میشود. اما اگر میخواهید حتما ناخن مصنوعی بکارید، فقط نوک ناخنهایتان را بکارید. بااینکه کاشتن نوک ناخن هم میتواند مشکلاتی را ایجاد کند، اما از آنجایی که سطح کمتری از ناخن را پوشش میدهد، احتمال بروز بیماری کمتر است.
۸. از پاککنندههای پایه استون استفاده نکنید
اگر ناخنهای شکنندهای دارید، نباید از پاککنندههای ناخنی که حاوی استون هستند، استفاده کنید. ترکیب شیمیایی استون باعث میشود ناخن ضعیف و شکننده، نهتنها نتواند خود را بهبود بخشد، بلکه آن را ضعیفتر هم کند.
۹. از سوهانهای زبر استفاده نکنید
سوهانهای زبر قدیمی (فلزی) دشمن اصلی ناخن هستند. این سوهانها باعث ایجاد شکافها و ترکهای کوچکی در ناخن میشوند و همین شکافها به شکسته شدن ناخن منجر میشوند. به شما توصیه میکنیم از سوهانهای نرم استفاده کنید و هنگام سوهان کشیدن، آن را بهصورت رفت و برگشتی روی ناخن نکشید، بلکه باید خیلی آرام ناخن را در یک جهت سوهان کشید تا کمترین احتمال شکستگی برای آن به وجود بیاید.
۱۰. شامپوی خود را عوض کنید
هنگامی که شامپوی جدیدی را امتحان میکنید، تنها به این نکته دقت دارید که آیا این شامپو، با موهایتان سازگاری دارد یا خیر؟ اما آیا تا به حال دقت کردهاید که شامپوی شما، با ناخنهایتان هم سازگاری دارد؟ این نکته بهویژه در مورد شامپوهای مخصوص موهای چرب بسیار صادق است. این شامپوها برای از بین بردن فسفات و دیگر چربیهای طبیعی موجود در پوست سر طراحی شدهاند. اگر ناخنهای خیلی خشکی دارید، استفاده از شامپوهای مخصوص موهای چرب، این توانایی را دارد که ناخنهای شما را بیش از گذشته خشک کند.
۱۱. ناخن انگشتهای پا را فراموش نکنید
هر اتفاقی که برای انگشتان دستهای شما ممکن است رخ بدهد، میتواند برای انگشتان پاهای شما هم به وجود آید؛ بهویژه باتوجه به پدیکورهای بیدقتی که انجام میشود. از آنجاییکه پاها زمان بیشتری در کفش و در محیطی تاریک و نمناک هستند، فضای مستعدتری برای رشد قارچها به وجود میآورند. اگر بهصورت مستمر پدیکور میکنید، حتما از وسایل شخصی خودتان استفاده کنید و به مسوول پدیکور اجازه ندهید زیر ناخن یا پوشش آن را خالی کند. همچنین کوتاه کردن ناخنهای پا بهصورت زاویهدار، به جای کوتاه کردن مستقیم، باعث افزایش ریسک گوشه کردن ناخن میشود؛ اتفاقی که بسیار دردناک است و در عین حال میتواند به عفونت هم منجر شود.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست