شنبه, ۲۰ بهمن, ۱۴۰۳ / 8 February, 2025
در زمان خانه تکانی مصدوم نشوید
خانهتکانی یکی از سنتهای زیبای ما ایرانیان است که اگر با رعایت نکات ایمنی همراه نباشد، ممکن است تبدیل به مشکلات زیادی شود. مشکلات تنفسی، کمردرد، مسمومیت، سوزش و خارش پوست دست از رایجترین عوارض خانهتکانی است.
مشکلات تنفسی و پوستی:
ابتلا به مسمومیتها به علت استفاده از مواد شوینده و بهداشتی است.
هنگام استفاده از شویندههای شیمیایی حتما از ماسک استفاده کنید.
در هنگام استفاده از مواد شیمیایی و فرآوردههای شوینده و پاککننده، پنجرهها را باز کرده و تهویه را روشن کنید تا هوا به خوبی در محیط جریان داشته باشد.
محصولات شیمیایی و شوینده را همیشه در ظرف اصلی آن نگهداری کنید. هیچگاه این مواد را در ظروف مواد خوراکی (مانند بطری نوشابه) نگهداری نکنید. این عمل سبب میشود کودکان اشتباها از آن مواد مصرف کرده و مسمومیتهای شدید و مشکلات غیرقابل برگشت عارض شود.
سعی کنید تا آنجا که ممکن است از تماس مستقیم دستها با انواع شویندهها و پاککنندهها خودداری و از دستکش استفاده کنید.
از مخلوط کردن مواد شیمیایی مانند جوهرنمک و مواد سفیدکننده جدا خودداری کنید، بخارها و گازهای ناشی از این اختلاط بسیار سمی و خفهکننده است.
بهترین اقدام برای مسمومان ریوی، خروج سریع فرد از محل سربسته و استفاده از هوای آزاد و تماس با اورژانس است.
دردها:
جابهجا کردن اسباب و اثاثیه سنگین منزل بدون رعایت اصول صحیح، مهمترین عامل ابتلای خانمهای خانهدار به کمردرد است. اما راه درست برای پیشگیری: زانوهایتان را خم کنید و برای تحمل وزن جسم به عضلات پای خودتان تکیه کنید. این کار موجب میشود فشار ناشی از وسایل سنگین، به جای کمر به مفصل ران شما منتقل و از گرفتگیهای عضلانی و دردهای ناگهانی عضلات به ویژه کمردرد جلوگیری شود. هنگام بلند کردن اجسام از روی زمین یا موقع جابهجا کردن آنها، پشتتان را صاف نگه دارید و قوز نکنید. اگر احیانا جسم سنگینی را از زمین بلند کردهاید، برای چرخش به یک جهت خاص، هرگز بالاتنهتان را از کمر به آن جهت نچرخانید، بلکه تمام بدن را از محل پاها به آن سمت برگردانید.
هیچوقت اشیای سنگین را به سرعت و با یک حرکت ناگهانی از روی زمین بلند نکنید و هرگز در حالی که جسم دیگری را با یکی از دستهایتان بلند کردهاید، سعی نکنید با دست دیگرتان هم جسم سنگین دیگری را بلند کنید. اگر اصرار دارید، دو چیز سنگین را همزمان حمل کنید، ابتدا باری را که در دست دارید زمین بگذارید سپس هر دو جسم را به طور همزمان و با هم بلند کنید.
همیشه موقع بلند کردن اجسام سنگین، اول پاهایتان را به اندازه عرض شانهها باز کنید و بعد جسم مورد نظرتان را بلند کنید. این عمل باعث حفظ تعادل بدن میشود.
برای جابهجایی باری با وزن بیشتر از ۲۰ کیلوگرم، ترجیحا از کمک دیگران استفاده کنید.
شکستگیها:
خطر سقوط از ارتفاع با استفاده از وسایل غیرایمن برای دسترسی به ارتفاع بالاتر یا استفاده از زیرپاییهایی مانند جعبه و نردبانهای نامطمئن افزایش مییابد.
در صورت استفاده از نردبان یا چهارپایه باید از سطح اتکای آن با زمین کاملا مطمئن شوید و از نوع استاندارد و نردبان دوطرفه استفاده کنید.
موقع پاک کردن شیشهها و پنجرههای منزل، بسیار احتیاط کنید و از رفتن روی نردهها یا قرنیزهای آن، خودداری کنید.
نظافت لوازم برقی و خطر برقگرفتگی:
شستوشوی لوازم برقی مانند لوستر، چراغ روشنایی، کلید، پریز و غیره از عوامل شایع برقگرفتگی است. برق وسیله برقی را قطع و سپس آن را تمیز کنید. توجه داشته باشید که لوازم برقی با آب تماس نداشته باشند و از ریختن آب روی کلید پریز و سیم برق نیز اکیدا خودداری کنید.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست