دوشنبه, ۲۲ بهمن, ۱۴۰۳ / 10 February, 2025
اگر در تبانی ها دخیل نبودند پیگیری می کردند
سعید جمشیدیان/ دومین قهرمانی استقلال در جام باشگاههای آسیا به سال ۱۳۷۰ بازمیگردد. در آن بازیها مجید نامجومطلق تکنیکیترین بازیکن جام آسیا لقب گرفت. تکنیکیترین بازیکن آسیا معتقد است که در همه جای دنیا به پیشکسوتانشان احترام میگذارند اما در فوتبال ایران احترام به پیشکسوتان اصلا وجود ندارد. به اعتقاد او در ایران بدرفتاری با پیشکسوتان عادی شده و اگر غیر از این باشد باید تعجب کرد. او همچنین باور دارد که اگر بلاتر درگذشت جدیکار را تسلیت گفته، دلیلش این بوده که فوتبالی است اما مسوولان فوتبال ما فوتبالی نیستند که بدانند جدیکار چه کسی بود. با مجید نامجومطلق، تکنیکیترین بازیکن آسیا در سال ۱۳۷۰ درباره شرایط و ضعفهای لیگ، شرایط استقلال، گروه استقلال در آسیا، تبانی و همچنین تیمملی به گفتوگو نشستیم.
در هفته نوزدهم تیم استقلال موفق شد با نتیجه ۲ بر یک تیم صبای قم را شکست دهد. نظرتان را درباره پیروزی تیم استقلال بگویید.
این بازی دو نیمه متفاوت داشت. در نیمه اول، بازی بسیار معمولی را شاهد بودیم و هر دو تیم سعی میکردند که مرکز زمین و مالکیت توپ را در اختیار داشته باشند و اجازه خلق موقعیت به یکدیگر ندهند. استقلالیها در نیمه اول از تجربه بالای خود استفاده کردند و با ارسال از جناحین به گل اول رسیدند. در نیمه دوم بازی جذابتر شد به دلیل اینکه تیم صبای قم برای جبران گل خورده حمله میکرد اما با توجه به تجربه بازیکنان استقلال و ضعف تیم صبای قم در یک سوم دفاعی، استقلال توانست گل دوم را وارد دروازه صبا کند. با توجه به سرعتی که صبای قم در خط حمله دارد میتواند برای هر تیمی مشکلساز باشد اما این تیم در یکسوم دفاعی خود بسیار آسیبپذیر است.
نظرتان درباره عملکرد فنی استقلال چیست؟
این فصل در استقلال کمتر شاهد کار تاکتیکی و تکنیکی هستیم. استقلالیها این فصل بیشتر روی استفاده از ارسالها و ضربات ایستگاهی برنامهریزی میکنند و با تجربه بالایی که دارند، میتوانند نتیجه دلخواهشان را کسب کنند. ما شاهد بازیهای زیبایی از استقلال نیستیم اما آبیپوشان این فصل در کسب نتیجه عملکرد مطلوبی داشتند.
در فصلهای گذشته، در بازی استقلال- صبای قم ورزشگاه یادگار امام قم پر میشد اما در بازی هفته نوزدهم این اتفاق نیفتاد و حدود ۵ هزار تماشاگر در ورزشگاه حاضر شدند. هواداران معتقدند که به خاطر کیفیت کم بازیهای استقلال به ورزشگاه نمیروند.
ما باید مشکلات هواداران را در نظر بگیریم. سرمای هوا، گران شدن بلیتهای ورزشگاه و از همه مهمتر کیفیت کم بازیهای لیگ دلیل عدم حضور تماشاگران به ورزشگاه است. با توجه به صعود ایران به جامجهانی باید بازیهای لیگ کیفیت بیشتری داشته باشد اما بازیهای لیگ کیفیت کمی دارد و تماشاگران را راضی نمیکند. بنابراین هواداران حق دارند که به ورزشگاه نمیروند.
خیلی از کارشناسان معتقدند که استقلال نیاز به جوانگرایی دارد و میانگین سنی بازیکنان استقلال بالاست. به نظرتان استقلال نیاز به تغییرات دارد؟
بله، استقلال به جوانگرایی نیاز دارد اما باید بپذیریم که اگر امروز استقلال در بالای جدول قرار دارد، دلیلش این است که بازیکنان با تجربه دارد. با این حال استقلال به روح جدید نیاز دارد چراکه سبک فوتبال استقلال یکنواخت شده است. سبک فوتبال استقلال برای تیمهای دیگر قابل پیشبینی شده است. استقلال بازی زیبا و سرعتی را به اجرا نمیگذارد و باید یک تنوع تاکتیکی در فوتبال خود ایجاد و سعی کند از راههای مختلف به گل برسد.
استقلال در لیگ قهرمانان آسیا در سال ۲۰۱۴ با الریان قطر، الجزیره امارات و الشباب عربستان همگروه شد. نظرتان درباره گروه استقلال چیست؟
گروه استقلال، گروه معمولی است. به نظرم تنها گروه سخت مسابقات، گروه سپاهان است و دیگر گروهها معمولی هستند. استقلال تیم خوبی دارد و برای صعود از گروهش کار سختی ندارد.
متاسفانه کیفیت بازیهای لیگ بسیار پایین است و در برخی بازیها حتی بازیکنان توانایی دادن چند پاس سالم به یکدیگر را ندارند. به نظرتان مشکل فوتبال ما ازکجاست؟
کیفیت کم بازیهای لیگ ما چندین دلیل دارد. ابتدا اینکه؛ در تمام تیمها کسب نتیجه مهمتر از فوتبال زیبا است. لیگ ایران به دو قسمت تقسیم شده؛ تیمهای بالای جدول تلاش میکنند که در کورس قهرمانی بمانند و تیمهای پایین جدول که تلاش میکنند سقوط نکنند. نتیجهگرایی در فوتبال تفکر تاکتیکی خاص خودش را میطلبد. همه تیمها دنبال این هستند که در بازی گل نخورند. متاسفانه فوتبال ایران نسبت به چند سال گذشته افت کرده است. دوم اینکه؛ ما در ساختارسازی و بازیکنسازی مشکل داریم و کارخانه بازیکنسازیمان همانند گذشته کار نمیکند. در ردههای پایه ضعیف عمل میکنیم و افرادی را که برای آموزش تیمهای پایه میگذاریم ضعیف هستند و توانایی کشف استعداد را ندارند. فوتبال ما درست مثل فردی است که پولهایش را از بانک برمیدارد و پولی جایگزین نمیکند. خب مطمئنا بارها از بانک پولبردارید و پولی واریز نکنید، پولهایتان تمام میشود. روند بازیکنسازی فوتبال ایران نیز تمام شده است و جایگزین نداریم.
به نظرتان بیکیفیتی لیگ ما باعث شده تا کیروش بازیکنی را از لیگ به تیمملی دعوت نکند یا اینکه توجه نکردن کیروش باعث شده تا بازیکنان بیانگیزه شوند و کیفیت لیگ پایین بیاید؟
مطمئنا بیکیفیتی لیگ ما باعث شده است تا کیروش نگاه جدی به لیگ نداشته باشد. در گذشته کیروش بارها بازیهای لیگ را تماشا کرد اما بازیها جذابیت لازم را نداشت و بازیکنان نتوانستند نظر کیروش را جلب کنند. بازیکنان باید همیشه انگیزه لازم را برای دعوت به تیمملی داشته باشند و تلاش کنند.
بحث تبانی و دلالی در فوتبال ایران مطرح شد سپس نام تعدادی افراد بر سر زبانها افتاد اما به یکباره سکوت در فوتبال حاکم شد بدون آنکه متهم یا شخصی که تهمت زده مجازات شود. به نظرتان چرا مسوولان در برخورد با اینگونه افراد ضعیف هستند؟
تا زمانی که خودشان درگیر موضوع نباشند میتوانند برخورد کنند اما وقتی عواملی هستند که خودشان در این اتفاقات دست دارند خب مطمئنا پیگیری نمیکنند. پروندههایی که رو شد را یا پیگیری نکردند یا خیلی سطحی از آن گذشتند. خیلی از محرومیتها راحت بخشیده میشود و افرادی که متهم هستند به سر کارهایشان برگشتند. اگر فوتبال اروپا پیشرفت کرده، دلیلش این است که با متهم محکم برخورد میکنند.
قرعهکشی جامجهانی ۲۰۱۴ برزیل برگزار شد و طی آن تیمملی ایران با آرژانتین، نیجریه و بوسنی همگروه شد. نظرتان را درباره گروه ایران بگویید؟
از نظر ایرانیها، ما یک گروه سخت داریم اما از نظر فوتبال جهانی گروه ما معمولی است. به نظرم هر سه تیم گروه ما سخت هستند. آرژانتین تیمی است که نیاز به معرفی ندارد و تمام فوتبالدوستان به خوبی با سبک این تیم آشنا هستند. نیجریه که قهرمان آفریقای جنوبی است و تمام تیمهای آفریقای جنوبی در جامجهانی خوب ظاهر میشوند. بوسنی هم در اروپا نوپا بوده و اوج خوبی گرفته است. شرایط در جامجهانی برای ایران سخت است به دلیل اینکه مسوولان کاری برای تیمملی انجام ندادند و بازی تدارکاتی برای ایران برگزار نکردند.
آیا مسائل سیاسی عاملی نبود که تیمهای بزرگ با ما بازی نکنند؟
به مسائل سیاسی کاری ندارم. چرا اردوی اسپانیا را لغو کردند و گفتند که پول نداریم. به نظر شما اردوی خارجی ربطی به مسائل سیاسی دارد؟ اردوی خارجی که ربطی به سیاست ندارد. مسوولان نمیخواهند به تیمملی کمک کنند.
بلاتر بیوک جدیکار را اسطوره خواند و درگذشت او را تسلیت گفت اما در ایران خیلیها او را نمیشناختند. حتی خیلی از جوانها اسمش را نشنیده بودند. دلیل اینکه افراد فراموش میشوند چیست؟
رسم بازی در فوتبال ما این است که افراد فراموش شوند. در همه جای دنیا با بازیکنان بزرگ باشگاهها این گونه رفتار نمیشود که در ایران رفتار میشود. هنوز در بایرنمونیخ صندلی بکنبائر مشخص است و به تمام پیشکسوتانشان احترام میگذارند اما در فوتبال ما احترام به پیشکسوتان اصلا وجود ندارد. در ایران بدرفتاری با پیشکسوتان عادی شده و اگر غیر از این باشد باید تعجب کرد. اگر بلاتر درگذشت جدیکار را تسلیت گفته، دلیلش این بوده که فوتبالی است اما مسوولان فوتبال ما فوتبالی نیستند که بدانند جدیکار چه کسی بود.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست