جمعه, ۲۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 14 February, 2025
زیادهروی در مصرف کمپوت، ممنوع!
![زیادهروی در مصرف کمپوت، ممنوع!](/web/imgs/16/22/aii7y1.jpeg)
بسیاری از ما وقتی بیمار میشویم یا به عیادت بیماران یا افراد سالخورده میرویم مصرف آبمیوه و کمپوت را یک توصیه کلیدی قلمداد میکنیم و برای یکدیگر آبمیوه یا کمپوتهای آماده میبریم.
کمپوت آناناس، آلبالو، سیب و هلو را تقریبا میتوان در اتاق تمام بیماران پیدا کرد. کمپوت کالایی است که بسیاری از عیادتکنندگان برای بیمارشان میبرند، اما سوال اینجاست آیا کمپوت برای فرد بیمار مفید است؟
کمپوت از جمله فرآوردههایی است که اغلب افراد طعم و مزه آن را میپسندند.
معمولا زمانی که انواع میوهها به وفور یافت میشوند، در خانوادهها و همچنین در صنعت تمایل به تبدیل و ذخیره میوه برای فصول مختلف بیشتر میشود. معمولا استقبال از کمپوت میوههای فصل تابستان با فرارسیدن فصل سرما که تنوع میوه کمتر است، زیاد میشود. مهمترین حسن کمپوت این است که در زمان کوتاهی میتوان انواع میوهها را کنسرو و تا ماهها بدون خطر فساد نگهداری و مصرف کرد. در اثر پختن میوه، باکتریهای موجود در آن از بین رفته و شربت آن میتواند قابلیت ماندگاری محصول را افزایش دهد . همچنین بستهبندی صحیح ظرف حاوی کمپوت تضمینکننده دوام و عدم فساد این فرآورده خواهد بود.
اما پیش از خرید و مصرف کمپوت باید به نکات زیر توجه کرد:
ـ میوه کمپوت شده و شربت آن حاوی مواد قندی بسیار زیادی هستند که مصرف آن برای بیماران دیابتی و افراد دارای اضافه وزن بسیار خطرناک است. افراد خصوصا کودکان وقتی بیمار میشوند میل به خوردن در آنها کمتر شده و بسیار ضعیف، بیحال و رنگ پریده میشوند. بر این اساس بسیاری از همراهان بیمار یا والدین با دیدن چنین شرایطی بیمار را مجبور به خوردن انواع و اقسام کمپوتها میکنند.اما نهتنها افراد دیابتی بلکه افراد با قند خون متعادل نیز نباید در خوردن این فرآورده زیادهروی کنند.
ـ افزایش سریع قند خون به واسطه مصرف کمپوت اگرچه موجب انرژی کاذب در بیمار میشود، ولی عوارض ناگوار آن میتواند تا سالیان درازی فرد را گرفتار کند. بنابراین به جای کمپوت از میوههای تازه که دارای قند پایینتر و فیبر بیشتری هستند، استفاده کنید.
ـ کنسروها و کمپوتها حاوی مواد نگهدارندهای هستند که سبب میشود مدت طولانی سالم بمانند. اگر بیمار به این مواد یا رنگهای مجاز خوراکی آن حساسیت داشته باشد این عوامل همگی میتوانند به وخیم شدن حال بیمار بینجامد، بنابراین باز هم استفاده از میوههای تازه فصلی توصیه میشود.
ـ اگر دیواره خارجی قوطی کمپوت زنگ زده باشد، احتمال سوراخ شدن دیواره و فساد محتویات داخل آن وجود دارد، این کمپوتها را نخرید. اگر هم هنگام باز کردن قوطی کمپوت متوجه لکههای سیاهرنگ و زنگزده در جدار داخلی قوطی شدید باز هم از مصرف کمپوت منصرف شوید، چرا که لکههای زنگزده در تماس با کمپوت موجب ورود یون سرب به فرآورده میشوند. سرب مادهای جمعشونده است و زمانی که مقدار آن در بدن به حد معینی برسد، عوارض مسمومیت ظاهر میشود.
ـ بهترین زمان برای مصرف کمپوت روی بستهبندی آن درج شده است، کنسروهای کهنه و تاریخ گذشته مزه تند و بوی کهنگی میدهند.
ـ وقتی در قوطی کنسرو را باز کردید محتویات آن را درون ظرف شیشهای بریزید. خوب است بدانید در اثر باز شدن در کمپوت، اسید میوه در مجاورت با اکسیژن هوا بلافاصله با دیواره قوطی واکنشهای مخربی ایجاد خواهد کرد.
ـ دقت کنید که قوطی کمپوت باد نکرده باشد. ممکن است قوطی از هر دو طرف یا یک طرف متورم باشد، این فرآورده فاسد و برای بیمار خطرناک است.
ـ از خرید کمپوتهای بینام و نشان خودداری کنید، میوه در شرایط کنترل نشده و در حرارتهای بالای پخت میتواند تا حد بسیار زیادی از خصوصیات رنگ، مزه، عطر، بافت و موادمغذی حساس نظیر ویتامینهای B و C خود را از دست داده و در نهایت به محصولی بیخاصیت تبدیل شود.
فاخره بهبهانی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست