سه شنبه, ۲ بهمن, ۱۴۰۳ / 21 January, 2025
بررسی نرخ رشد ظرفیت های پهنای باند شبکه های امروزی
جوناتیل جانسون رئیس و مدیر ارشد تحقیقات Numerates Research (یک مجموعه مستقل تحقیقات فناوری) است. او در این مقاله به بررسی نرخ رشد ظرفیتهای پهنای باند شبکههای امروزی میپردازد.
مطابق پیشبینیهای صورت گرفته در سال ۲۰۰۷ میلادی تقاضا برای پهنای باند شبکه (بهخصوص پهنای باند IP) در چارچوب زمانی ۲۰۱۰ و ۲۰۱۱ از ظرفیت موجود فراتر خواهدرفت. این نتیجه با مدلسازی میزان مصرف و ظرفیت شبکه (با درنظر گرفتن تغییرات جاری در هر دوحوزه) حاصل شده و در عین حال رشد حوزه بیسیم بهعنوان یک عنصر کلیدی در هدایت تقاضاها درنظرگرفته شده است.
بعد از سه سال ، مشخص شد که این پیشبینیها اشتباه نبودهاند. AT&T بهتازگی یک شیوه قیمتگذاری مبتنی بر میزان مصرف را برای سرویسهای دیتای بیسیم خود معرفیکردهاست که در اصل یکگزینهPay-as-you-Go برای کاربران سرویسهای دیتای IP بهشمار میآید. اقدام مذکور، یک نشانه صریح از این واقعیت است که مدل «هر قدر میتوانید بخورید» دیگر با تقاضای موجود مطابقت ندارد. از سوی دیگر، مؤسسه تحقیقاتی In-Stat Research برآورد کرده که نودهزار گیگابیت برثانیه از ظرفیت در مایل آخر (Last Mile یا آخرین حلقه زنجیر اتصال با کاربرنهایی) شبکه توزیع تا پایان سال ۲۰۱۳ برای پشتیبانی از شبکههای سلولی و وایمکس جهان موردنیاز خواهد بود. این یک خبر بد بهشمار میآید، اما خبر خوب این است که مجموعهای از شرکتها (از مجموعههای نوپا تا شرکتهای معتبر) بهسمت انطباق با این تقاضای فزآینده حرکت میکنند. ماه گذشته، شرکت نوپای Allied Fiber برنامههایی را برای سرمایهگذاری۱۴۰میلیوندلاری در شبکهای به نامDark-fiber اعلام کرد که نیویورک، شیکاگو و Ashburn را بهیکدیگر متصل میکند. این شبکه بر مجوزهای حقامتیاز مسیر چند خطآهن مهم (بهطور رسمی بهنام Norfolk Southern Railway اشاره شده است) و سایر صاحبان حقامتیاز مسیر تکیه دارد. شبکه مذکور در عین حال شامل هممکانی تأسیسات و برجهای بیسیم متصل به فیبر است.
در سطح بینالمللی، شرکت GlobeNet به تازگی سیستم کابل بیست و دو هزار کیلومتری خود را (که ایالات متحده را به امریکای لاتین متصل میکند) ارتقا و ظرفیت آن را بهمیزان ۱۱۰ گیگابیت برثانیه برای هر زوج فیبر افزایش داده است.
Alcatel-Lucent نیز قراردادی را برای نصب یک کابل زیردریایی ۱۲/۵ ترابیت بر ثانیهای به طول هفدههزار کیلومتر با بیست حامل جهانی امضاء کرده است که بیست کشور آفریقایی را به فرانسه متصل میکند. بهلطف افزایش سریع تقاضا برای پهنای باند (یک رشد پنجاه تا صد درصدی در سال) شرکتهایی که این سرمایهگذاریها را انجام میدهند، شاهد رشد چشمگیری در بدنه خود بوده و یک نرخ رشد درآمد با دامنه چهل درصد در سال را گزارش میدهند. این وضعیت در زمینه شبکه به روشنی گویای آن است که در طول چند سال گذشته ما هیچ چیزی غیر از خبرهای بد نشنیدهایم. با اینحال، هنوز صدها شرکت بهلطف اشتهای سیری ناپذیر برای «کاشتن شیشه در زمین» (یا شاید بهتر باشد بگوییم زیر آب) بهطور چشمگیری در حال رشد هستند. هنگامی که استفاده از شبکههای LTE در اواخر سال جاری آغاز شود، این اشتها افزایش خواهد یافت و تازه این وضعیت پیش از رواج گسترده شبکههای حسگر بیسیم است.
این موضوع برای افراد زیادی یک خبر خوب بهشمار میآید. اکنون مدتی است که اخباری درباره کمبود استعدادها (بهخصوص مهندسان اپتیک) شنیده میشود، چیزی که مدت زیادی بود با آن برخورد نکرده بودیم.
با این اوصاف،آیا ما در شرف یک انفجار فناوری دیگر قرار گرفتهایم که این باردقیقاً ظرفیت را در بر میگیرد؟ بهظاهر اینطور بهنظر میرسد. با ادامه سرمایهگذاری در حوزه شبکههای هوشمند Embedded توسط سازمانها و سایر مؤسسات (گریدهای هوشمند، شبکههای حسگر، سیستمهای نظارت پرستاری و...) و استفاده از هر قطره پهنای باند کابلی و بیسیم توسط هر دو گروه مصرفکنندگان و بنگاههای تجاری بهمنظور دستیابی بهاتصال بیسیم چند مگابایتی (و نسل بعدی کاربردهایی که امروزه ما با آنها آشنایی نداریم)، تلاش برای ایجاد ظرفیت کافی با یک سفر سریعتر از سرعت نور مواجه است. برای آن دسته از ما که دوران ترکیدن حباب دات کام را تجربه کردهایم شرایط موجود بهطور مبهمی آشنا بهنظر میرسد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست